AUTOMOBIL SE ISPREVRTAO, PA ZAVRÅ IO NA KROVU NesreÄa na putu Å abac-Loznica
Na novootvorenoj brzoj saobraÄajnici Å abac-Loznica, veÄeras je doÅ¡lo do saobraÄajne nesreÄe.
www.blic.rs
DVA UDESA NA PUTU LOZNICA-ŠABAC
Dve saobraćajne nezgode u kojima su povređene dve osobe dogodile su se na putu Loznica-Šabac.
Prema nezvaničnim informacijama u oba slučaja reč je o prevrtanju vozila i probijanju zaštitne ograde, a dogodila su se u Štitaru. Prva se desilo petnaest minuta posle ponoći, a druga jutros oko pola šest.
Najverovatniji uzrok oba prevrtanja su magla i neprilagođena brzina vozila uslovima na putu. Nadežni apeluju da se na novoj saobraćajnici obrati pažnja na kružne tokove i postavljenu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju.
Podsetimo, saobraćajnica je za upotrebu otvorena juče ujutru a na brzom putu Loznica-Šabac nalaze se četiri petlje, Majur, Slepčević, Petlovača, Prnjavor, kao i pet kružnih raskrsnica Šabac-jug, Lešnica, Lipnički Šor, Loznica-sever i Loznica.
Inače, MUP je podsetio da su praznici vreme radosti, ali neprilagođena brzina i vožnja pod dejstvom alkohola mogu ih pretvoriti u tragediju, uz podatak da se tokom novogodišnjih praznika, od 31. decembra 2023. do 8. januara 2024. godine dogodilo 720 saobraćajnih nezgoda i ugašeno petnaest života.
Ipress Šabac | Šabac
Ipress Šabac, Šabac. 3 792 To se mi líbí · Mluví o tom (849). Ipress Portal je nezavisni i slobodni digitalni medij čija je uloga distribucija vesti i događajawww.facebook.com
Baš tako. Svakako se slažem sa @StaraMo . Sinoć sam vozio po jako gustoj magli. Čini mi se da čak postojeće svetlosne signalizacije nisu radile, te je došlo do ovih incidenata. Kružni tok i nije toliki problem, nije težak za savladavanje, naravno mnogo bolje bi bilo da su petlje. Iako mi nije pravo što su kružni tokovi, smatram da su trebali još svetlosnih signalizacija, a takođe mislim da je ovde pre neprilagođena brzina napravila štetu. Čak i na ravnim delovima, pri velikim brzinama, kada je led, pri naglom kočenju se desi da auto "zapleše" na ledu.Odgledao sam Vladov snimak. Kružni tokovi su jasno obeleženi plus imaju rasvetu. Jedino što bi se mogla eventualno dodati žuta trepćuća svetla. Da je moglo bez ovih glupih kružnih tokova, moglo je. Pa i po cenu da se smanji broj petlji.
Sada je kasno i ostaje nada da će se u budućnosti to ispraviti.
192_rs
Treća nezgoda na novoj brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica. Treća za svega 12 sati.
Nit manje nit više. Ne sprečava kružni tok nikoga da vozi recimo 60-70 kmh po gustoj magli uz veoma malu vidljivost umesto tehnickih 100 koliko je dozvoljeno.Treba vremena da ljudi nauče da voze i prilagode brzinu uslovima puta, tj. magli.
Ima svega-, ali prvo vece kad se desila prva saobracajka na kruznom toku u Stitaru, ja sam isao iz Sapca. Momak je proleteo pravo kroz kruzni i zakucao se u zastitnu ogradu na ulasku u traku.Nit manje nit više. Ne sprečava kružni tok nikoga da vozi recimo 60-70 kmh po gustoj magli uz veoma malu vidljivost umesto tehnickih 100 koliko je dozvoljeno.
A ne bi se čudio da su vozili i preko 100kmh i pored magle. Darvinizam na delu.
@astrodule pored gore nabrojanih na pamet mi padaju dve u okolini Smedereva,tj jedna kod Kovinskog mosta a druga kod Male Krsne izgradjena pre 40 godina ili na primeru Vidikovca i Petlovog brda tj petlje koji ga spaja sa popularnom Ibarskom naspram one tužne veze koja i dan danas postoji kilometar ispodDa li mi imamo petlju na nekom magistralnom putu?
Ne znam baš da li sam sretao denivelisane petlje van auto-puteva po Evropi (van gradiva)
Kruzni tok i jeste za obicne saobracajnice a nikako za nesto sto se zove "brza saobracajnica",A kad god se napravi T raskrsnica na nekoj običnoj saobraćajnici kuka se kako je trebao kružni tok.