Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Je li ovo konačno rešenje spoja između A1 i ovog brzog puta?

Dok sam kucao, pretpostavio sam odgovor.

Naravno, zašto bi bilo rađeno ono što ima toliko smisla.

I ja sam na vise mesta nasao da se nece raditi, da od Kaca ostaje postojeci put, verovatno samo ce biti dodata druga traka u oba smera. Voleo bih da bude radjeno, pa da se direktno spoji Fruskorac sa A6, a ne da se ide okolo. Jos kad bi i A6 bio spojen sa A1 direktno, a ne preko parceta brze saobracajnice...

Da li neko zna u kakvom stanju je put (Kralja Aleksandra) od Badovinaca do brze saobracajnice, tj. tacke na mapi koja je oznacena kao Azvirt kamp?
Prema Google mapama put je dug 11 km i moze se preci za 15 minuta, ali me zanima stanje samog asfalta posto ne bih da odvalim tocak na neku rupu ili trap na neku izbocinu na putu.
Razmatram to kao opciju kada prolazim kroz Bijeljinu i idem za Bg u sezoni seobe Turaka kada su Raca i Batrovci u kolapsu.

Da li neko zna u kakvom stanju je put (Kralja Aleksandra) od Badovinaca do brze saobracajnice, tj. tacke na mapi koja je oznacena kao Azvirt kamp?
Prema Google mapama put je dug 11 km i moze se preci za 15 minuta, ali me zanima stanje samog asfalta posto ne bih da odvalim tocak na neku rupu ili trap na neku izbocinu na putu.
Razmatram to kao opciju kada prolazim kroz Bijeljinu i idem za Bg u sezoni seobe Turaka kada su Raca i Batrovci u kolapsu.
trenutno je uzas, ima mnoogo losih zakrpa i rupa, jedna deonica od oko 1,5 km je nasuta sljunkom jer je tu put razvaljen od kamiona. Ostaje nada, nama obicnim smrtnicima da ce taj put biti asfaltiran, radovi na brzom putu su gotovi. Ne znam na kome je da taj put sanira, da li na drzavi jer je upropasten zbog radova ili na opstini Sabac.
Prodji jednom po danu pazljivo, pa ces videti da li ti pase. Dok je asfalt bio u solidnom stanju ta deonica se vozila za max 10 minuta.

I ja sam na vise mesta nasao da se nece raditi, da od Kaca ostaje postojeci put, verovatno samo ce biti dodata druga traka u oba smera. Voleo bih da bude radjeno, pa da se direktno spoji Fruskorac sa A6, a ne da se ide okolo. Jos kad bi i A6 bio spojen sa A1 direktno, a ne preko parceta brze saobracajnice...

Meni deluje da je ta priča pokrenuta na jednom od foruma, možda čak i ovom. Jednom prilikom kada je neko od političara obilazio radove na tunelu Iriški Venac, pre sigurno više od 6 meseci, na tabli radova se nije video deo koji treba da spoji A6 i A1, pa su ljudi počeli da komentarišu kako ga neće ni biti.

Do sada nisam naišao na nešto zvanično što bi moglo da potvrdi tu priču. Čak je posle početka kruženja te informacije u katastru rađena reparcelacija tog dela brze saobraćajnice. Dok u zvaničnim planovima za A6, postoji pravac prema A1 i Fruškogorskom koridoru od Kaćke petlje (smer Ruma sa slike ispod).

image_2024-11-24_221749306.png

Poslednja izmena:
"Do sada smo probili 4.940 metara, od ukupno sedam kilometara u dve cevi."

Ovo je 70% ako je dobro racunam. Verovatno ne, jer mi nesto veliki skok u odnosu na prosli presek, mada ko zna.

"Do septembra sledećeg godine biće potpuno otvoren i povezan sa Rumom, dakle Irigom".

Колико се ја сећам речено је да се пробијање очекује тек септембра 2025 и када додамо ЕМ опремање сасвим је извесно да тунел не може бити пуштен у саобраћај пре краја 2026 године....

Vrh