Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Da li neko može da izračuna koliko će biti pad prometa u selima od Šapca do Loznice, posebno što se na ovom putu neće naplaćivati putarina, tako da će sav prevoz ići novim putem.
Od kada je otvoren autoput do Rume nisam prošao kroz Platičevo, da li još ima bureka Kod Laze 🙂
Вероватно ће се преполовити, они којима циљ буду Лозница и РС ће пун гас мото путем. Од Шапца ка Шимановцима преко Платичева је баш интензиван саобраћај и рано ујутру и поподне од 3 до 5. Код Лазе свако јутро има макар троје кола испред.

Juče sam premijerno putovao brzim putem od Lešnice pa dalje do Bg. Fenomenalan, neopisiv osećaj kad ne prolaziš kroz ona silna sela brzinom od 50h i naravno kroz Šabac. Uključio sam štopericu u Lešnici i rezulati su sledeći: kružni tok Lešnica -Savski most tj uključenje na auto put tačno 21min, a Lešnica -Tošin bunar 58min. Doduše,drug koji je vozio je bas dodao gas, brzo smo išli a na brzom putu nije bilo baš neke gužve :) Šteta je što nisam mogao od Loznice ali dobro...biće uskoro. Uglavnom - odlično!!!

Juče sam premijerno putovao brzim putem od Lešnice pa dalje do Bg. Fenomenalan, neopisiv osećaj kad ne prolaziš kroz ona silna sela brzinom od 50h i naravno kroz Šabac. Uključio sam štopericu u Lešnici i rezulati su sledeći: kružni tok Lešnica -Savski most tj uključenje na auto put tačno 21min, a Lešnica -Tošin bunar 58min. Doduše,drug koji je vozio je bas dodao gas, brzo smo išli a na brzom putu nije bilo baš neke gužve :) Šteta je što nisam mogao od Loznice ali dobro...biće uskoro. Uglavnom - odlično!!!
Deluje da ste deonicom Lešnica-Savski most prosečno vozili oko 110km/h, što je i ok za brzu saobraćajnicu. E sad koliko je bilo bezbedno s obzirom da još nije otvoreno, ne znam.

Поглед ка неотвореном делу брзог пута.
20241205_161655.jpg

A da li je tacna informacija da bi naplata putarine trebala da pocne od marta sl godine? Pitam se i na koji nacin

Ja se na tvom mestu ne bih javno hvalio vožnjom na zvanično neotvorenoj saobraćajnici!!!

A da li je tacna informacija da bi naplata putarine trebala da pocne od marta sl godine? Pitam se i na koji nacin
Veoma teško će nesto promeniti u sistemu naplate putarine. Brzi put nije predviđen kao auto put a vinjete je nemoguće uvesti. Pominjali su GPS samo za kamione, ali vidim da ni tahografe ne mogu da kontrolišu.
Očekujem da će sav teretni saobraćaj ići brzom putem za razliku od autoputa koji masovno izbegavaju i idu starim putem.

То је одвајање за гранични прелаз и крај саобраћајнице, али да је несрећно нацртано - јесте. У складу са именом прелаза (Шепак).

Vrh