Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Dobio sam informaciju sa terena da izvođač radova na tunelu Iriški venac stavlja daleko manje armature u oblogu nego što je propisano projektom. Čak manje od 50%, tako da se ne treba iznenaditi ako se opet desi urušavanje...
Lupas gluposti druze. Svaka pozicija se ,,prima" od strane nadzora.

Послато са SM-S908B помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Uostalom pre nego što je i proširio tu info..trebalo je barem logično inracionalno da je izanalizira. I da se zapita znaš li ti šta znači 50% manje armature.

Znači da su onda krali i beton, jer na 50% manje armature ne bi mogao da se ugradi sav planirani beton. Što znači da su krali i cement, a to bi nadzor lako primetio po proizvodnji betona na fabrici. . . itd.
Ne moze da se krade beton iz vise razloga. Prvi, imas geodetski snimak izvedenog stanja, drugi imas otpremnice sa betonske baze koliko je betona isporuceno. Losa ti je analogija, moze da se ugradi beton sa manjom kolicinom armature, imaces veci zastitni sloj izmedju betona i armature i neces imati dovoljnu stabilnost konstrukcije.

Ne moze da se krade beton iz vise razloga. . .
Naravno da ne može da se krade, a to sam i napisao na kraju posta.
Inače, radio sam u inostranstvu na masovnom betoniranju gde se beleži vreme punjenja svakog miksera, uzimaju uzorci betona i sve to evidentira u laboratoriji za materijale koju kontroliše nadzor.
Drugo je pitanje zašto bi velika kineska firma krala bilo šta na gradilištu što lako može da se otkrije. To je potpuno sumanuta ideja.

Da li lupam gluposti – definitivno ne. Ja zaista imam takvu informaciju i nisam je lupio. Da li je informacija istinita, to je drugo pitanje. Kao što sam rekao ne mogu da iznesem dokaze niti da kažem izvor jer bih ga mogao time ugroziti. Ako je lagao mene i ja lažem vas. Da napomenem da je informacija od vremena nešto pre urušavanja na stanici u NS. Svako od vas može da odabere da li da veruje ili ne, može da analizira i sam donese zaključak o verovatnoći tačnosti informacije. Ovo je forum koji tome i služi. Ja sam u poverovao, jer je na poziciji da može da ima takvu informaciju, a ja nemam dovoljno informacija ni stručnosti da bih mogao da je adekvatno analiziram. Po informacijama, čim je primećeno krenulo se u proceduru ispravke. Da li je procedura bila uspešna – ne znam (nadam se da jeste), da li je to bilo na celom tunelu ili samo na manjem delu – ne znam, da li se to može sanirati ili ne – ne znam. Zato sam i napisao da se ne treba izmenaditi, a ne da će se to i desiti. Ako administratori smatraju da sam zaslužio banovanje, nastaviću da pratim forum kao što sam radio i poslednjih 10-15 godina. Prijatan dan svima.

Da li lupam gluposti – definitivno ne. Ja zaista imam takvu informaciju i nisam je lupio. Da li je informacija istinita, to je drugo pitanje. Kao što sam rekao ne mogu da iznesem dokaze niti da kažem izvor jer bih ga mogao time ugroziti. Ako je lagao mene i ja lažem vas. Da napomenem da je informacija od vremena nešto pre urušavanja na stanici u NS. Svako od vas može da odabere da li da veruje ili ne, može da analizira i sam donese zaključak o verovatnoći tačnosti informacije. Ovo je forum koji tome i služi. Ja sam u poverovao, jer je na poziciji da može da ima takvu informaciju, a ja nemam dovoljno informacija ni stručnosti da bih mogao da je adekvatno analiziram. Po informacijama, čim je primećeno krenulo se u proceduru ispravke. Da li je procedura bila uspešna – ne znam (nadam se da jeste), da li je to bilo na celom tunelu ili samo na manjem delu – ne znam, da li se to može sanirati ili ne – ne znam. Zato sam i napisao da se ne treba izmenaditi, a ne da će se to i desiti. Ako administratori smatraju da sam zaslužio banovanje, nastaviću da pratim forum kao što sam radio i poslednjih 10-15 godina. Prijatan dan svima.
Jedno je iznositi mišljenje itd... a drugo je širiti informaciju koja nema nikakvu potvrdu.
Pitali smo samo odakle je ta informacija?

Daćemo mu priliku da odgovori.
Eno odgovora, a imao je tu dezinformaciju još odranije, ali je čekao da padne nastrešnica u NS pa tek onda da je objavi. (?!)
Izmislio je celu priču da bude u trendu. Radovi na tunelu dobro idu, pa da se nadje neka zamerka povodom "urušavanja u NS".

Poslednja izmena:
Da li je informacija istinita, to je drugo pitanje. Kao što sam rekao ne mogu da iznesem dokaze niti da kažem izvor jer bih ga mogao time ugroziti. Ako je lagao mene i ja lažem vas.
Ne možeš da širiš dezinformacije, a informacija ovog tipa bez bilo kakvih dokaza to jeste.

Moraš da razumeš da onog trenutka kada TI preneseš nešto, ti JESI odgovoran ako učestvuješ u sirenju dezinformacija. Tu pranje ruku ne pomaže.

Ne znam da li i formalno zakonski, ali etički svakako da.

Mada, komično je kada te napadaju dežurni forumski dezinformatori. To je Zulu etika u svom sjajnom primeru (kada oni nama spale kuće, pokradu krave i siluju žene, to je zločin. Kada mi to radimo njima, to je borba za slobodu :)

sve u svemu
on je dobio informaciju od coveka koji sve zna ali mu nije rekao krajnji epilog,odnosno da li su radovi izvrseni ili zavrseni po propisu
znaci neko ko sve zna dao mu je samo informaciju da nesto ne valja ali da li su to ostavili tako ili popravili nije
i taj covek je cekao da se dogodi tragedija u novom sadu,pa da nam to objavi
moje misljenje da ne bi sada trebali posle ove tragedije da koristimo priliku da uopste dodajemo ovakve informacije zbog sirenja straha

Verovatno ista situacija mada nisam siguran koja je deonica u pitanju

Надам се да ће бити добро затворен бетонским препрекама. У Шапцу има доста дивљих излаза на обилазни пут па ме не би чудило да се и ту неко искључује на дивљака.
Koliko vidim poslednjih dana, došli smo do toga da na svakom regularnom uključenju na brzi put stoje i dežuraju ljudi u civilnim autima kako bi sprečili idiote da koriste put pre zvaničnog otvaranja! Ljudski idiotizam nema granice!

Da li lupam gluposti – definitivno ne. Ja zaista imam takvu informaciju i nisam je lupio. Da li je informacija istinita, to je drugo pitanje. Kao što sam rekao ne mogu da iznesem dokaze niti da kažem izvor jer bih ga mogao time ugroziti. Ako je lagao mene i ja lažem vas.
Bila bi dovoljna slika, danas svi imaju mobilne telefone i taj koji širi informacije je mogao da se potrudi ili je i on čuo pa na kraju kao pokvareni telefoni.

• Sviđa mi se
Reagovanja: SCS
Dobio sam informaciju sa terena da izvođač radova na tunelu Iriški venac stavlja daleko manje armature u oblogu nego što je propisano projektom. Čak manje od 50%, tako da se ne treba iznenaditi ako se opet desi urušavanje...

Ne lupaj gluposti, to bukvalno NIKO ne radi kad su u pitanju tuneli, ljudi su kreteni (vlast), ali za tunele ne sme niko ni da pomisli da radi tako nesto logicno, niko se ne igra sa tunelima, ne siri dezinformacije. Cuj 50% manje armature

Danas kod GP Trbušnica težak kolaps. Baš me interesuje kako će rešiti isključenje ka graničnom prelazu na kraju.

Danas kod GP Trbušnica težak kolaps. Baš me interesuje kako će rešiti isključenje ka graničnom prelazu na kraju.

I mene lično to zanima.. u početku je bilo priče semafor raskrsnica, ovako kako stoje stvari gužve u najavi jer je g. prelaz preblizu raskrsnice... lično smatram da je ovo rešenje sa slike bolja ideja, da su brzi put produžili jos nekih 300m do skretanja za industrijske zonu i tu uradili kružni i odatle smer ka g. prelazu.

Prilozi

• Screenshot_20241109_190942_Chrome.jpg
    Screenshot_20241109_190942_Chrome.jpg
    56,4 KB · Pregleda: 110
ozbiljno gubljenje vremena kod graničnog prelaza u oba smera

mnogo je bolje ići kroz Loznicu zbog ovog..

Ja sam iz pravca Loznice, umesto skretanja levo na prelaz, otišao pravo ka Beogradu i na kružnom toku se vratio nazad ka prelazu i tu relativno brzo prošao. Mislim da su tu morali da urade neku petlju da put nastavlja pravo preko puta koji vodi za prelaz. Ovako...

Neverovatno je koliko plaćamo, sa ugradnjom, po km, a svaki put dobijemo nekoliko takvih gluposti na projektu, da je to za nevericu...

Juče sam prošao od Loznice do Termalne rivijere u Bogatiću. Put na tom delu deluje gotovo gledajući sa magistrale (osim dela kod Trbušnice gde sam video da se radi). Krak Slepčević-Badovinci kod Zminjaka je trasiran, tu postoji devijacija, ali nisam video da ima nekih mašina.

Koliko vidim poslednjih dana, došli smo do toga da na svakom regularnom uključenju na brzi put stoje i dežuraju ljudi u civilnim autima kako bi sprečili idiote da koriste put pre zvaničnog otvaranja! Ljudski idiotizam nema granice!
Takav bezobrazluk se resava astronomskim kaznama. Al ovako moze jos neki poslusnik da se uhlebi, a i ne smeju da kazne svoje koji to rade, tako da smo zapravo ovde svi ostali id*** a ne oni!

Bolje od astronomskih kazni su dosledno sprovođenje zakona. Džabe su nam kazne, ako ih niko ne primenjuje i ako niko nema strah od njih.

Vrh