Održavanje kursa ne znači apresijacija, a mislim da je obojici jasno da kurs nije stabilan, već da dinar apresira (što je POTPUNI nonsens, jer razlika u produktivnosti domaće privrede i euro zone je daleko na štetu domaće privrede, a upravo to u konačnici određuje paritet valuta, zar ne?). Makar iz rečnika koji upotrebljavaš meni deluje da bi moralo da ti bude sve ovo jasno (ponovo podsećam: kurs je fiksan godinama, a razlika između domaće inflacije i inflacije u zoni evra itekako postoji i veća je domaća => dinar realno apresira u odnosu na evro).
Toliko za ovaj off topic. Braniš neodbranjivo i mislim da je to i tebi jasno, a u motive ne ulazim (u nekoj drugoj temi objasnih zašto je to neproduktivno). U svakom slučaju, možemo možda nastaviti u nekoj off topic temi, ali mi se javlja da je badava .
Iskreno bas mi je degutatno da insinuiras koji su moji motivi, taj ad hominem govori vise o tebi nego o meni.
Konkretno nista nisi rekao a mislis da si tehnicki i moralno superioran.
Obijasni sledece stvari:
1. Koji je po tebi realan kurs i po kojim parametrima?
2. Koji su mehanizmi koji odredjuju taj kurs?
3. Kako taj kurs utice na privredu?
4. Kako taj kurs utice na gradjane?
5. Kako taj kurs kontrolise, tj obuzdava inflaciju?
6. Koji su detrimentni trenutnog fiksnog kursa dinara i kako to negativno utice na privredu i gradjanje?
7. Koje su potencijalne i moguce posledice trenutnog fiksnog kursa?
8. Koji je metod bolji od trenutnog?
Koristi konkretne podatke bez apstraktnih pojmova tipa "dinar apresira"
Necu ti na ovo odgovarati ma sta napisao, za mene je ova tema zavrsena ali mislim da ove odgovore dugujes svima nama.