Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Већ се направила гужва, кренули људи да се провозају....
Screenshot_2023-10-14-19-29-48-964_com.waze.jpg

Браво за Гугл мапе које ни у најави немају уцртан нови пут.. Није ми јасно због чега их људи масовно користе, кад је говно од навигације...

Iz pticije perspektive se jasno vidi da Loznicani ne koriste Pavlovica most.
uopšte nije glavna poenta da Lozničani dobiju brži prilaz još jednom prelazu, već da je to jedna od dodatnih pozitivnih strana da ide od Prnjavora, OPET i da nema toga, bolje bi bilo preko Prnjavora... ja stvarno ne znam što se hvataš za LO

Pazite i sa tagom...mora da pisne na ulazu da vam na izlazu ne skine kaznenu tarifu jer sistem ne vidi ulaznu traku i smatra da ste ušli na divlji ulaz.

Naravno to važi za sve koji ulaze na Šapcu,Hrtkovcima i Rumi a idu prema starim stanicama Šidu, Simanovcima,Mitrovici,Pećincima i Kuzminu itd

a propo za ova merenja ušteda vremena, hvatate se tako da zanemarujete da tranzit više neće ići preko debilne obilaznice sa n brojem neusklađenih semafora, gde putevi za sela imaju duže zeleno.. iako ima 3 puta manje kola

Meni i dalje nije jasno zašto nastavak ka Pavlovića mostu nije projektovan od M. Prnjavora... Ništa se specijalno ne gubi, a ne troše se tolike pare, a i taj prelaz se približava i Loznici..
uopšte nije glavna poenta da Lozničani dobiju brži prilaz još jednom prelazu, već da je to jedna od dodatnih pozitivnih strana da ide od Prnjavora, OPET i da nema toga, bolje bi bilo preko Prnjavora... ja stvarno ne znam što se hvataš za LO

Pazite i sa tagom...mora da pisne na ulazu da vam na izlazu ne skine kaznenu tarifu jer sistem ne vidi ulaznu traku i smatra da ste ušli na divlji ulaz.

Naravno to važi za sve koji ulaze na Šapcu,Hrtkovcima i Rumi a idu prema starim stanicama Šidu, Simanovcima,Mitrovici,Pećincima i Kuzminu itd

Отворе аутопут, а нису решили наплатне рампе. Дилентатизам. Видим да и путоказе неке joш нису прилагодили ситуацији...

Већ се направила гужва, кренули људи да се провозају....

Кад су отворили један-два уласка и изласка на наплатним рампама без посебног за таг...Изненадило их отварање аутопута као снег путаре у јануару...

Мада овде је проблем колико видим и лево скретање на пут Дреновац - Шабац. Кружни ток проп'о.

Ко зна којим кротеријумима су се водили када су правили трасе. И ово око Шапца су могли боље да осмисле, шта више да искорист трасу трасверзале, дела обилазнице и пута за Сремску Митровицу.

precednik sa babićem i drobnjakom u kafani crtao po nemoj karti

Ne znam šta bi falilo da je most izbijao direktno na transverzalu, a da se ona proširila. Bio bi mnogo bliže gradu i znatno korisniji.

Stigoh malopre u Loznicu iz Bg-a....tačno mi je trebalo 1:40min. Od Rumske petlje do Kapitola mi je trebalo tačno 23min..Ja doduše ne vozim brzo na autoputu,oko 120kmh ,tako da mozda to može i malo brže ali to je minorno.
Da napomenem samo da nema nekog saobracaja na putevima,da li zbog utakmice ili nečeg drugog ne znam. Naročito od Ša-Lo, nigde nikog...

Ne znam šta bi falilo da je most izbijao direktno na transverzalu, a da se ona proširila. Bio bi mnogo bliže gradu i znatno korisniji.
Баш право на трансферзалу није могао због села Кленак, али је могла нека кривина да се направи па да дође на њу. Фалило би само још денивелисање пружног прелаза и четири укрштања, али би се тиме добила ефикаснија саобраћајница, а од Капитпла је чак могао брзи пут да прође јужно од обилазнице скроз до Слепчевића заобилазећи густо насељена села Мајур и Штитар. Таман би постојала и веза са обилазним путем, а самим тим и ка Поцерини, Текеришу и Крупњу, као и ка Посавотамнави, Владимирцима, Коцељеви и даље Ваљеву.

Videces od ponedeljka sta bi falilo, jer iako most ne izbija direktno na transferzalu, izbija saobracaj sa AP. Transferzala je ulica lokalnog karaktera koja ne moze da primi niti treba da primi saobracaj sa AP. Uporedo sa mostom je trebalo praviti MP barem do Slepcevica.

Па проширена трансферзала би била широка као брзи пут.

I da se možda preko vašarišta napravila brža veza grada sa mostom, mnogo bi više koristi po Šabac bilo. Kako god, nema nazad.

То је мало компликованије због пруге. Најрационалније би било да су преко трасверзале ишли, било би 4 искључења који би водили ка граду, и била би ближа.

Samo što sad imamo most i petlju zbog kojih će pola grada ići na petlju Hrtkovci.

Можда је само требало изградити још једно искључење код Кленка и повезати са старом магистралом:

Screenshot (82).png

Браво за Гугл мапе које ни у најави немају уцртан нови пут.. Није ми јасно због чега их људи масовно користе, кад је говно од навигације...
Da li si stvarno očekivao da isti dan ucrtaju?!
To uglavnom rade ljudi volonterski ili za smešne pare.
A i kad se ucrta postoji postupak potvrde i odobrenja.

Inače, Google servisi jesu dobri, ali se u Srbiji neumereno koriste, kao da nema alternativa.
Na stranu i to što ta firma je u Srbiji totalno van zakona.

A kruzni tokovi, pruka, Kapitol? Komplikovanije i skuplje nego ovo.
Кружни токови су и овако предвиђени на неколико укрштања брзог пута у Мачви и Подрињу. За пругу би морало денивелисање (као што је предвиђено у Штитару), а код Капитола би брзи пут само прешао преко обилазноце, и даље ишао јужно од ње до Слепчевића кроз њиве, заобилазећи гушће насељен и за сада споран Штитар.

Vrh