Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Sigurno postoji neki razlog ali to ne menja činjenicu da je onda deo autoputa u opštini Loznica nefunkcionalan, postoji rizik da se završi i da onda stoji nepušten i čeka ko onomad Lajkovac-Ub. Ili još gore da pošto Ša stoji, da uspore radove i u Lo jer što da izvođač baca pare plaća 50 mašina kad može mu 10tak raducka, jer zbog Ša nigde ne žure
 
Мала исправка, до Лознице је брзи пут. Плашим се да ће по обичају бити пуштен мост и део код Лознице засебно, са везом преко постојећег пута.
 
S paragovske strane:
20230212-114058.jpg
 
Занимљиво да су довукли камионе кинеске производње на градилиште.
 
Pozdrav svima.. pratim ovu temu odavno ali tek sad napravih nalog.. pošto zbog posla često putujem od mog mesta do šapca, primetih neke radove tj nasip između mesta duvaniste i slepcevic.. čini mi se da je to deo novog puta ali na delu bogatićke opštine.. jer je to deo mesta dublje.. a na tom mestu je put trebao da se jednim delom odvaja za badovince
Screenshot_20230222_153917_Chrome.jpg
 
Đe je ovo, negde pre mosta kod Šabca?
Све слике су на деоници од моста па до кампа Хртковци односно по нумерацији моста 11 преко трасе. Слике 10,11,12,13,14,15 су грешком стављене и односе се на мост бр. З који прелази преко постојећег lB21 после петље Рума. Биће још фотографија само да време дозволи
 
Paralelno sa tunelom a da sam ja ministar ili neko odgovoran tražio bih da se izvode radovi na trasi makar na skidanju humusa koji se negde moze i iskoristiti.Posle svakog preleta drona trasom a iz kancelarije ili na javnom kanalu bilo bi jasno vidljivo svima gde su problemi i dokle se stiglo.Na taj način se ne bi ponovo dogodilo ni Lučane ni Popučke ni Tošin bunar.

Znam utopija...
 
Јесте оплата, и то за секундарну конструкцију (облогу) тунела. За примарну конструкцију се користи млазни бетон (торкрет) и то је овај бетон неравне површине који се види на снимку. Када се у некој дужини заврше све фазе примарне конструкције по висини (претпостављам да их је овде три), тј. када се затвори контура, бетонирају се темељи, поставља хидроизолација, армира секундарна конструкција и на крају бетонира ливеним бетоном помоћу овакве оплате.
 
Snimljeno u stilu najave jednog americkog blokbastera.
Puno kadrova u kratkom vremenskom intervalu, razni uglovi snimanja, ubrzavanje kamere, dramaticna muzika.
Potrudili su se i u snimanju i u montiranju, ali razumem da se nekome takav stil snimanja mozda ne svidja.
 
Pa dobro, ovo i jeste snimak za neku kratku špicu ili najavu gde je akcenat na mostu. Za što kraće vreme da se naglase dobre stvari i ostavi utisak kako sve dobro ide, dok se loše ne prikazuju sa ciljem manupulacije onoga kome je sadržaj namenjen. Imam utisak, da neko "montira za sve pare". Da želi da primeni sve tehnike iz modernog montiranja i prezentovanja (što kraće, poput TikTok-a jer je većini ljudi dnas problem održati pažnju). Iskreno meni malo to i smeta, kad krene snimak sa svim efktima i snažnom muzikom kao da je neki veliki projekat u ptianju, kao da se kolonizuje Mars a situacija na terenu: 2 ažova zaboli. Ili tipa ovog, gde je sve dobro prikazano a fale problematični delovi da bi dobili realniju sliku situtacije na terenu. Ali kad nema drugih dobar je i ovaj :).
 
Mali podcetnik kako je pre 5-6 godina izgledala deonica autoputa Ru-NS. A kako tek danas izleda, mnogo smo napredovali od onda. Posle par godina, najbolje da izbacis irokove i zabranis komentare da ne kazu unazad da si bio lazov :ROFLMAO:
 
Vrh