La Grange":1n2zwr56 je napisao(la):
MilisaV":1n2zwr56 je napisao(la):
a ovi neprofitni stanovi treba da budu nešto drugo. da se povlašćenim kategorijama omogući da dođu do stana što jeftinije.
Ti kada platis 1.050 evra + PDV u tu cenu su uracunanata i 133 stana za socijalne kategorije, mora i to neko da plati jer 1.050 + PDV evra sigurno nije NEPROFITNA i JEFTINA cena kao propagiraju GEBELSOVCI Djilas i Dulic.
A moras priznati da dva coveka iz iste stranke nece sigurno napraviti gresku pa jednima prodavati po 1290 a drugima po 1050 + PDV. Verovatno ce onda supustiti cenu sa 1290 na 1200 kako bi se izjednacilo ono sto JEFTINO i ono sto je NEPROFITNO.
La Grange.. nista licno.. ali pokusaj da politicke afinitete stavis sa strane.. ne volim ni ja zute.. ali sam dobro pratio ko je sta pricao po medijima i vrlo dobro se secam da je Dulic jasno rekao da je cena kvadrata u Stepe Stepanovica JEFTINA, ali da i pored toga ostavlja dosta prostora za zaradu !
Stanovi koje gradi grad Beograd (ne Djilas, ovaj projekat postoji i pre njegove vladavine zato je bolje da ne vezujemo za njega, on je samo trenutni PM.. projekat ce ziveti i posle njega) je potpuno drugaciji projekat, slazem se sa svima da ne treba licitirati cenu vec sacekati prvi predugovor i to objaviti kao cenu.. ovako mozemo svi mi da tipujemo cenu iz kojekakvih "poverljivih izvora", jos malo je ostalo .. sacekajmo i taj trenutak..
I da se razumemo, u dosadasnjim konkursima najveca prednost je upravo ta minimalna kamata i uslovi otplate, koje je grad Beograd omogucio, naravno i jeftin kvadrat. opet da li je neko tu nesto zaradio je vec relativna stvar.. Iskreno se radujem za sve clanove foruma koji su prosli na ovom konkursu i zelim im sto brze useljenje !
Tokom Djilasovog upravljanja, projekat je komercijalizovan i predstavlja mahom dobru priliku za zaradu banka, ali opet trebalo bi da nudi cenu koja bi trebalo da bude niza od svih trzisnih.. time will tell .. Obzirom da sve stoji po pitanju poslednjeg konkursa, nije jos ni konacna rang lista objavljena, videcemo na kraju da li ce ovaj projekat uopste i biti sproveden do kraja..
moja 2c: i jedan i drugi projekat nude najnize moguce cene kvadrata na lokacijama na kojima se grade, u toj ceni jedva da se moze naci kvalitetna novogradnja na periferiji grada.. svaki projekat je namenjen drugoj ciljnoj grupi.. svaki sigurno da ima i neke svoje mane, ali slozicete se, oba projekta predstavljaju mozda najbolje resenje za kupovinu stana po datoj ceni za novogradnju obzirom da se zidaju citava naselja.. a ne jedna "lux" zgrada...