Šta je novo?

Državna stanogradnja - Naselje u Bloku 72 (Dr Ivana Ribara)

dobro kaze covek, gledao sam i ja na studiju b 133 socijalnih stanova se nalaze tu i to vam je ona siva zgrada jedina koja se razlikuje od ostalih... najbliza Vinogradskoj ulici...

Molio bih forumase da malo spustimo loptu,jer vec vidim u sta ce prerasti diskusija.Hvala na saradnji.

Može li neko da obeleži na mapi gde se nalaze neprofitni, gde socijalni a gde budući Dulićevi stanovi, kao i eventualnu lokaciju neprofitnih stanova sa zadnjeg konkursa pošto se i tu Ribar nezvanično spominje kao lokacija

Neprofitni stanovi se nalaze ZAPADNO OD UL. IVANA RIBARA, i ima ukupno 9 izgrradjenih zgrada, a jedna zgrada koja je izgradjena do Vinogradske ulice je namenjena za socijalno ugrozena lica i tih 133 stana ce se tim licima davati na koriscenje sa rokom na 5 god. A za tih 133 stana je danas rspisan konkurs. Sto se tice Dulicevih stanova oni ce se graditi paralelno sa neprofitnim stanovima, gledano ka Savi gde se okrecu tramvaji. A izgradnja neprofitnih stanova iz poslednjeg konkursa bi trbalo da se grade iza neprofitnih stanova koji su vec izgradjeni, teren koji gleda u polje. Ko je odlazio do gradilista zna o kojoj lokaciji se radi. Pozdrav.

shumar":17gbzqkv je napisao(la):
Može li neko da obeleži na mapi gde se nalaze neprofitni, gde socijalni a gde budući Dulićevi stanovi, kao i eventualnu lokaciju neprofitnih stanova sa zadnjeg konkursa pošto se i tu Ribar nezvanično spominje kao lokacija

133-socijalna-stana.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/293816/Od-danas-konkurs-za-koriscenje-133-socijalna-stana

A da li bi meni neko objasnio razliku između neprofitnih, socijalnih i Dulićevih stanova?

Na ovom forumu više puta je bilo reči o tome. Dakle:

- neprofitne stanove finansira Grad Beograd, učešće je 20 %, otplaćuju se 20 godina uz kamatu 0,5%,

- socijalne stanove finansira Grad Beograd, daju se u zakup na 5 godina i na njih se plaća zakupnina,

- Dulićeve stanove finansira Republika Srbije, plaćaju se gotovinom ili kreditima kod komercijalnih banaka.

jlaki":73sp9psd je napisao(la):
A da li bi meni neko objasnio razliku između neprofitnih, socijalnih i Dulićevih stanova?

U gradnji i kvalitetu ugradjenih materija nema razlike - stavlja se sve najjeftinije. Termin NEPROFITNI je izmislio Djilas a opste je poznato da on ima marketinsku agenciju tj. da je to termin za manipulaciju masama jer je bar zarada dupla. Eeeee onda se javio Dulic, pa je on uveo termni JEFTINI - verovatno mu je taj termin dosapnuo Saper kako bi masi izgledao dobro a nista sa stanovima nema jeftino. Sve u svemu GEBELSOVA propaganda kada su Dilas i Dulic termini u pitanju.

Naravno da neko mora da plati socijalne stanove koji se nalaze pored "neprofitnih" i naravno da ce to da plate oni koji placaju 1200 evra kvadrat tj. u cenu kvadrata je ugradjeno da neko dobije i besplatno.

Izgradnju socijalno-neprofitnih stanova je pokrenuo pokojni gradonacelnik Bogdanovic

siman":26ay5cqe je napisao(la):
Izgradnju socijalno-neprofitnih stanova je pokrenuo pokojni gradonacelnik Bogdanovic

Jeste i tada je to socijalno-neprofitno stvarno i bilo kako naziv kaze, tj. skoro upola cene od sadasnje cene. Na posledjni Djilasov konkurs za "socijalno-neprofitne" stanove jedva da je bilo dovoljno za sve kategorije jer znaju ljudi sta Djilasu znaci "socijalno-neprofitno", nemu to znaci VELIKI profit.

La Grange je sada potpuno u pravu.

Kako neko uopste gradi socijalno-neprofitne stanove od preko 100m2? Da i takvih je bilo u katalogu, ali samo u Dr. Ivana Ribara, dok su u Vojvodjanskoj i u zgradi na uglu Jurija Gagarina i Dusana Vukasovica bili relativno manji stanovi u ponudi.

Kako 1200 eura/m2 moze da bude socijalno-neprofitna cena? Mada vidim niko se ne buni, znaci svi zadovoljni.
Dodatni pitanje: Da li je najavljena cena od 1200 eura/m2 sa ili bez PDV-a? Ovo je veoma vazno za one koji cekaju pominjane stanove, mada vidim da nikoga ne interesuje.

Takodje, neumesno je porediti stanove na mestu bivse kasarne u Kumodraskoj ulici i lokaciju u Dr. Ivana Ribara. Pa i da toliko pominjani avioni slecu na zgradu, Dr. Ivana Ribara je 10x bolja. Ne kapiram zaista sta nudi Kumodraska. Kao gradice trzni centar. Pa on se vec gradi u Zaplanjskoj na mestu stadiona Vozdovca, tj. nekih 1km odatle. Tako da u to obecanje treba ozbiljno sumnjati.

Kakve veze ima koliko je kvadrata pa da se svrsta pod pojam profitni ili neprofitni? Nek pravi i 1000kv, pa ako je kvadrat za trecinu manji od trzisne cene normalno je da je "neprofitni".

U ovom slucaju cena kvadrata od 1200e, u ovom momentu, nema veze sa neprofitnim. Neprofitna cifra bi bila oko 900e za kvadrat i ni banku vise od toga.

Grupa građana "1000 socijalno neprofitnih stanova - konkurs 2007" oformljena je da bi ostvarila građanska prava učesnika konkursa za prodaju 1000 socijalno neprofitnih stanova, Uprave grada Beograda, iz 2007, i učinila ovaj konkurs transparentnim. Građani zahtevaju svoje pravo na dostupnost svim informacijama vezanim za pitanja izgradnje i prodaje ovih stanova! Kontroverze oko povraćaj PDV-a na prvi stan, nepoštovanje rokova izgradnje, visoke cene stambenog kvadrata koje nikako nisu i proizvodne cene (kako je u konkursu navedeno),obmanjivanje građana od strane nadležnih lica iz Gradske uprave, po svim ovim pitanjima, kao i sveukupan nekorektan odnos gradske uprave prema građanima koji su prema konkursu dobili mogućnost kupovine stana, primorali su nas da se okupimo i lično aktiviramo u rešavanju navedenih problema. Podsećamo javnost: stanovi iz ovog kunkursa grade se novcem poreskih obveznika grada Beograda, tj. svih Beograđana. Utoliko pre treba poštovati pravo svakog građanina na istinitu informaciju o načinu realizacije budžetskog novca za ovaj, kao i sve druge projekte grada Beograda!

Meni je zaista tesko da pratim ovaj forum!

Izmesalo se vise nas sa razlicitim inreresima, problemima...

Otvorila sam novi forum za sve nas koji cekamo stan u naselju DR Ivana Ribara i to prema konkursu iz 2007-2008. godine

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008
link:
http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?id=1973

Volela bih da tamo pricamo o:
- roku zavrsetka radova
- ceni kvadrata
- mogucnosti zamene stana (manja-veca kvadratura)
- povracaj PDV-a

Evo jedna informacija za sve koji su u dilemi oko cene i nedoumica da li su jeftini, neprofitni ili vec kakvi. Nema razlike u ceni kvadrata izmadju ovih nasih neprofitnih i onih jeftinih Dulicevih. To znam sigurno jer je moj brat rezervisao taj jedan "jeftini stan (Dulicev), cena je 1200 eura, dakle ista kao i ovaih nasih neprofitnih. Jedina razlika, ali ne i nebitna, je u kamati, oni imaju komercijalnu kamatu, a mi gotovo neznatnu, i to je to.
Da li neko zna kada ce biti uselenje, posto znam sigurno, da moraju zavrsiti ove tri manje zgrade do Nove godine. Ako je uselenje u aprilu , maju cemu onda to??
Pozdrav za sve!!!!

Da li neko zna dokle se stiglo sa unutrasnjim radovima u objektu Б3А.1-3?

kaca":us2cmz2s je napisao(la):
Evo jedna informacija za sve koji su u dilemi oko cene i nedoumica da li su jeftini, neprofitni ili vec kakvi. Nema razlike u ceni kvadrata izmadju ovih nasih neprofitnih i onih jeftinih Dulicevih. To znam sigurno jer je moj brat rezervisao taj jedan "jeftini stan (Dulicev), cena je 1200 eura, dakle ista kao i ovaih nasih neprofitnih. Jedina razlika, ali ne i nebitna, je u kamati, oni imaju komercijalnu kamatu, a mi gotovo neznatnu, i to je to.

Valjda su Dulicevi 1290 evra a to je za skoro 100 evra vise od 1200!?

Molim Vas nemojte kalkulisati cenom kvadrata i iznositi da je 1. 200 EVRA, kvadrat kada se to jos nezna. Ovih dana su pozvani buduci kupci stanova koji su kupili stanove u Vojvodjanskoj ulici, da potpisu predugovor, i za njih ce biti cena kvadrata 1. 051 evro, i ne mogu u IVANA RIBARA da budu toliko skuplji po kvadratu sto iznisi 150 evra vise. I ja u tu pricu ne verujem. Ovde ima mnogo spekulacija, ovde mnogi pisu i komentarisu koji uopste nisu ni konkurisali, nego eto daju neke svoje prognoze i unapred odredjuju cenu.

te komentare uglavnom daju ljudi koji ne znaju ni gde im se stan nalazi,a ne nesto drugo. kakvih bre 1200?
dakis":2k0qkz7i je napisao(la):
Molim Vas nemojte kalkulisati cenom kvadrata i iznositi da je 1. 200 EVRA, kvadrat kada se to jos nezna. Ovih dana su pozvani buduci kupci stanova koji su kupili stanove u Vojvodjanskoj ulici, da potpisu predugovor, i za njih ce biti cena kvadrata 1. 051 evro, i ne mogu u IVANA RIBARA da budu toliko skuplji po kvadratu sto iznisi 150 evra vise. I ja u tu pricu ne verujem. Ovde ima mnogo spekulacija, ovde mnogi pisu i komentarisu koji uopste nisu ni konkurisali, nego eto daju neke svoje prognoze i unapred odredjuju cenu.

dakis":146yrm7k je napisao(la):
Ovih dana su pozvani buduci kupci stanova koji su kupili stanove u Vojvodjanskoj ulici, da potpisu predugovor, i za njih ce biti cena kvadrata 1. 051 evro, i ne mogu u IVANA RIBARA da budu toliko skuplji po kvadratu sto iznisi 150 evra vise...

Ti ocekujes ta tebi Djilas proda stanove po 1.050 (bez PDV-a) a Dulic drugima na istom mestu proda po 1290 evra (sa PDV-om) a i Djilas i Dulic furaju neku pricu da su to "jeftini" odnosno "neprofitni" stanovi. Sto bi Dilas to prodavao po 1050 kada je Dulic rekao da je neprofitna cena 1290 evra? Zar nije dovoljno sto nemate komercijalnu kamatu?

grange opet pričaš netačno.

dulić je lepo rekao da cena stana od 1290 evra nije "neprofitna" nego "jeftina" odnosno jeftinija od one na tržištu, i da sa tom cenom od 1290 ima zarade za sve, prvenstveno za banke koje daju državi kredit da gradi i daju kredit stanovništvu da kupuje, zatim izvođačima radova, vojsci, državi,.....

a ovi neprofitni stanovi treba da budu nešto drugo. da se povlašćenim kategorijama omogući da dođu do stana što jeftinije.

MilisaV":2bpufaxm je napisao(la):
a ovi neprofitni stanovi treba da budu nešto drugo. da se povlašćenim kategorijama omogući da dođu do stana što jeftinije.

Ti kada platis 1.050 evra + PDV u tu cenu su uracunanata i 133 stana za socijalne kategorije, mora i to neko da plati jer 1.050 + PDV evra sigurno nije NEPROFITNA i JEFTINA cena kao propagiraju GEBELSOVCI Djilas i Dulic.

A moras priznati da dva coveka iz iste stranke nece sigurno napraviti gresku pa jednima prodavati po 1290 a drugima po 1050 + PDV. Verovatno ce onda supustiti cenu sa 1290 na 1200 kako bi se izjednacilo ono sto JEFTINO i ono sto je NEPROFITNO.

La Grange":1n2zwr56 je napisao(la):
MilisaV":1n2zwr56 je napisao(la):

Ti kada platis 1.050 evra + PDV u tu cenu su uracunanata i 133 stana za socijalne kategorije, mora i to neko da plati jer 1.050 + PDV evra sigurno nije NEPROFITNA i JEFTINA cena kao propagiraju GEBELSOVCI Djilas i Dulic.

A moras priznati da dva coveka iz iste stranke nece sigurno napraviti gresku pa jednima prodavati po 1290 a drugima po 1050 + PDV. Verovatno ce onda supustiti cenu sa 1290 na 1200 kako bi se izjednacilo ono sto JEFTINO i ono sto je NEPROFITNO.

La Grange.. nista licno.. ali pokusaj da politicke afinitete stavis sa strane.. ne volim ni ja zute.. ali sam dobro pratio ko je sta pricao po medijima i vrlo dobro se secam da je Dulic jasno rekao da je cena kvadrata u Stepe Stepanovica JEFTINA, ali da i pored toga ostavlja dosta prostora za zaradu !

Stanovi koje gradi grad Beograd (ne Djilas, ovaj projekat postoji i pre njegove vladavine zato je bolje da ne vezujemo za njega, on je samo trenutni PM.. projekat ce ziveti i posle njega) je potpuno drugaciji projekat, slazem se sa svima da ne treba licitirati cenu vec sacekati prvi predugovor i to objaviti kao cenu.. ovako mozemo svi mi da tipujemo cenu iz kojekakvih "poverljivih izvora", jos malo je ostalo .. sacekajmo i taj trenutak..

I da se razumemo, u dosadasnjim konkursima najveca prednost je upravo ta minimalna kamata i uslovi otplate, koje je grad Beograd omogucio, naravno i jeftin kvadrat. opet da li je neko tu nesto zaradio je vec relativna stvar.. Iskreno se radujem za sve clanove foruma koji su prosli na ovom konkursu i zelim im sto brze useljenje !

Tokom Djilasovog upravljanja, projekat je komercijalizovan i predstavlja mahom dobru priliku za zaradu banka, ali opet trebalo bi da nudi cenu koja bi trebalo da bude niza od svih trzisnih.. time will tell .. Obzirom da sve stoji po pitanju poslednjeg konkursa, nije jos ni konacna rang lista objavljena, videcemo na kraju da li ce ovaj projekat uopste i biti sproveden do kraja..

moja 2c: i jedan i drugi projekat nude najnize moguce cene kvadrata na lokacijama na kojima se grade, u toj ceni jedva da se moze naci kvalitetna novogradnja na periferiji grada.. svaki projekat je namenjen drugoj ciljnoj grupi.. svaki sigurno da ima i neke svoje mane, ali slozicete se, oba projekta predstavljaju mozda najbolje resenje za kupovinu stana po datoj ceni za novogradnju obzirom da se zidaju citava naselja.. a ne jedna "lux" zgrada...

Vrh