@Nemmen
NBG je danas daleko od spavaone... Ne moras da zivis na NBG da bi imao misljenje, to je dozvoljeno svakom... To da polovinu komsija neces upoznati je smesno...
Ljudi, radi se o kulturi zivljenja u gradu... Normalno je da nisi u kumovskim odnosima sa celim komsilukom... Normalno je da neke komsije retko vidjas... Normalno je da se liftovi odrzavaju i zgrada cisti kad imas skupstine stanara i jasna pravila koja uredjuju tu oblast zivota...
Ali, morate imati u vidu da je i Beograd izgubio tu kulturu i da danasnji Beograd nije ono cemu treba teziti... Poslednjih 20 godina, velike migracije, proterani sunarodnici su malo Beograd skrenule sa puta metropole... Sada dolazi vreme za konsolidaciju i uvodjenje standarda...
A to sto ti je Stepa izbor (koji nisam napao, nisam ga ni znao) iskreno mislim da si se zeznuo... Ja tamo nikad ne bih ziveo... Prvo je saobracajno stanje ocaj zivi oko naselja i povezanost sa delovima grada je katastrofa... Drugo, zgrade su gradjene jedna do druge (to ti je novi beogradski stil i to je prava gradnja da jedni drugima sede ne glavama) bez ikakvog ili minimalnog zelenila i slobodnog prostora...
To sto drzava i grad rade sa tim subvencionisanim gradnjama u poslednje vreme je skandal po meni... U gradu koji relativno ima dosta prostora stavljaju narod u tako male prostore...
@nikola011
Ja opet ponavljam, ne smemo gledati na stanje u prethodnih 20 godina... Stanje gde pola ljudi nema posao i gde migracije i ratovi dovode gomilu stanovnistva koje realno nema mogucnosti da odrzava zgradu i prostor oko nje... Moraju se uspostaviti nova pravila... Hidrofor, fasada, ciscenje zgrade nisu nikakav problem kada imas skupstine stanara i postovanje pravila... Nemojmo se zezati da je renoviranje fasada na 10-15 godina velika stavka kad se mesecno podeli na sve stanove neke zgrade...
Slazem se da su sada idealne stambene zgrade do 6 spratova... NBG je vecinom do 8 spratova... Ali to uskoro nece biti moguce... Uskoro cemo morati da pravimo i stambene zgrade vece spratnosti... Mada ja kad zagovaram vise zgrade mislim prvenstveno na poslovne zgrade...