zli komsija
Novice
- Učlanjen(a)
- 26.01.2012.
- Pohvaljen
- 0
ima li neko iz 4 đ ?
troops":eq95zszy je napisao(la):Da li je neko uzeo u obzir i nacin izgradnje i kvalitet iste. Danas sam bio do gradilista i ono sto primecujem jeste da na parceli 2 postavljaju sablone i popunjavaju ih betonom, tako da dobijate zgrade izlivene betonom, to se pogotovo radi kod mesta gde postoje prozori. Kod svih ostalih lokacija (4,5,6 i 7) zgade su zidane blokovima i na njih je postavljana fasada ili je pravljen sendvic zid. Zanima me koliko je ovo izlivanje betona opravdano i kolika je razlika u odnosu na blokove sa strane termoizolacije? Jasno je da im ovakav nacin rada ubrzava posao a pretpostavljam i da je jeftinije?
K_Kaca":1bsq1epc je napisao(la):troops":1bsq1epc je napisao(la):Da li je neko uzeo u obzir i nacin izgradnje i kvalitet iste. Danas sam bio do gradilista i ono sto primecujem jeste da na parceli 2 postavljaju sablone i popunjavaju ih betonom, tako da dobijate zgrade izlivene betonom, to se pogotovo radi kod mesta gde postoje prozori. Kod svih ostalih lokacija (4,5,6 i 7) zgade su zidane blokovima i na njih je postavljana fasada ili je pravljen sendvic zid. Zanima me koliko je ovo izlivanje betona opravdano i kolika je razlika u odnosu na blokove sa strane termoizolacije? Jasno je da im ovakav nacin rada ubrzava posao a pretpostavljam i da je jeftinije?
Koliko si ti siguran u to da se samo na parceli 2 postavljaju šabloni i popunjavaju se betonom i da je cela zgrada betonska? I uopšte odakle ti to?
troops":2j2evjs5 je napisao(la):K_Kaca: Možda fotografija pomogne.....ovo je zgrada 2B severozapadna strana zgrade i mislim da se u donjem levom uglu slike vide blokovi (kao i sve ostale zgrade), a ne šabloni popunjeni betonom.... Da li grešim?
Severna i juzna strana se popunjava betonom, jasno se vidi na slici koju si postavila, obrati paznju na vrh zgrade.
troops":163ctyi7 je napisao(la):K_Kaca: Pošto je bilo reči o blizini puta (SMT) i buke mislim da će stanari zgrada 2B i 2V biti mirni čak i oni koji stanove imaju na severnoj strani, jer koliko sam ja videla ispred je neko preduzeće (Duška reče plava zgrada) i poprilično mesta zauzima (otprilike kao jedna parcela), pa je tek posle put. Ispod imate slike odnosno pogled sa severne strane zgrade.... Ako grešim slobodno me ispravite
Novi put (SMT) koji treba da poveze lakat krivinu u B. Jerkovic i Trosarinu nece ici postojecim kruznim putem, vec od lakat krivine presecace Kumodrasku ulicu posle postojece raskrsnice Kumodraska - Kruzni put ka Kumodrazu, pa nastavlja ka Trosarini iza te plave zgrade koju pominjes (Autotransport) a do objekata na lokaciji 2 i 3 i nakon toga se uliva u ulicu Kruzni put na pocetku parcele kasarne a u visini izmedju parcela 1 i 2.
troops":3kzxaf1j je napisao(la):K_Kaca: Da li Autotransport ostaje na svom mestu?
Ukoliko ostaje onda sledeće pitanje glasi.
‚‚Iza Autotransporta‚‚ znači između parcela i Autotransporta ili sa druge strane?
Autotransport kao firma ostaje na svom mestu, nije bilo nikakvog pomena o tome da se bilo sta izmesta, i da, znači između parcela i Autotransporta. Sa druge strane je vec postojeca ulica Kruzni put.
Nije govorio o problemu nezavršenih zgrada u Stepi, nego o drugim gradilištima po Srbiji gde je gradnja stala (većini njih). Šira verzija teksta je bila na B92, iz nje je jasnije o čemu se radi.Jeca":1r5a7vci je napisao(la):MilisaVe, nisam mislila da se ne opterećujemo ratom kredita, kirijom i rokom izgradnje stanova, jer sam sa tim i ja itekako opterećena.
Moj se komentar odnosio na komentare o boji fasade, orijentaciji stana, da li je bolja ova ili ona građevinska parcela i koliko će ko dugo putovati do posla, u zavisnosti od toga da li je u ovoj ili onoj zgradi. To ćemo videti tek kada naselje zaživi i bude završena infrastruktura, a i kad smo kupili svoj stan, sada je bespredmetno o tome previše razmišljati. To sam htela da kažem.
A i mene je juče zabrinuo jedan članak koji je objavio Tanjug, a delom se odnosi i na naše naselje. Otprilike: "brinu nas nezavršene zgrade u Stepi, ali zato krećemo sa novim naseljem". Pročitajte, da li je nekom jasno o čemu je ovde reč....
http://www.tanjug.rs/novosti/36271/krajem-meseca-jos-jedno-gradiliste-u-beogradu.htm
Pozdrav.
svsavic":3cwj4h2e je napisao(la):Duska":3cwj4h2e je napisao(la):Svakako ne zidaju zgrade od cigle. Sta onda ima veze da li je beton ili su blokovi?!?
Beton je 3 do 4 puta gori izolator od opeke, a i opeka je zdravija (disanje zidova, buđ, zračenje betona tj. armature ...)
Evo primera izolacije raznih materijala:
GP5":2i3k95vt je napisao(la):To je to, precizan grafikon, potvrdjujeno iz struke... :kk: I ono sto je dobro za kamenu vunu je to sto je daleko postojanija od stiropora i pruza i druge vidove izolacije...