Šta je novo?

Dorćolski projekti

Ово има само комшијске везе с Дорћолом. Па чак ни етимолошки нема право на тај назив. Могло би се евентуално назвати Тхе Учјол, јер путеви воде на три стране.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Aes
Mora da se reč Dorćol provuče inače nije to to za prazuluk brigadu, kako posle u svojim palankama da se hvale komšijama

А сад нешто сасвим другачије. Два комшијска објекта: један рестауриран с укусом и феноменалном атмосфером и дивним људима - даме и господо: Љ:
1753265542063.png

1753265556224.png

А други, шта рећи за други? Срушен објекат под заштитом (причало се већ нашироко по форуму о кући Андре Стевановића) да би се направио већи, лепши и старији објекат:
1753265625249.png

А, заправо ево како сада изгледа кућа Андре Стевановића:
1753265663654.png

Но, како то судбина обично одлучи, путеви су нам се чудесно укрстили, па кад сам склопио мозаик и схватио да добро познајем оба човека иза ове две "приче", све ми је било јасно. Никако другачије није ни могло бит'.

Hteo napamet napišem ovo mora da je Dunavska ulica čim ovako pompezno kad jeste. To će biti lep kraj ali ne u ovom veku. Najodvratnija ulica Dorćola u 20. veku a u 21. pokušava da se opere od tog epiteta ali ne radi varikina. Koliko tu video samo teških saobraćajki kao dete… jedan manji grad poginuo u toj ulici.

Vrh