Da, tu je sva ekipa iz kraja ucila basket 80-tih, kultna 24-orka. Mislio sam da ce bar obnoviti staru sinagogu ali vazniji su kvadrati...Potvrdjujem, tu smo igrali basket 3 na 3 devedesetih, mesto zvano "kod dvaes 'cetvorke".
Niko se ne čudi oko toga, više što krš institucije, počev od ZZZS Beograd i njoj bliskih, ništa ne rade po pitanju očuvanja kulturno-istorijske zaostavštine Beograda. Ovo je isključivo njihova greška, a mi i dalje finansiramo njihov (ne)rad.Sto se cudite sto jevrejskanzajednica hoce da uzme kes za to. Ako je nekome bilo do obnove to je morala drzava da uradi. Jevreja nema ni za ovu jednu sinagogu, a ima i u Zemunu neiskoriscena.
Добрачина број 29а
У Добрачиној 29а, на углу са улицом Господар Јовановом, се налази кућа Марије Димић. Ова једноспратна кућа изграђена је према пројекту Драгутина Димића из 1911. Представља карактеристичан пример стамбене зграде са слободније примењеним самосталним сецесијским декоративним елементима. Фасаде ове куће прекривају стилизовани геометризовани флорални мотиви. Ова кућа има на уском угаоном делу фасаде балкон од кованог гвожђа.
Данас:Dvorište između Dobračina 29a i Dobračine 31
Nije mi jasno šta planiraju da rade tu, srušena je ograda kao i kućica u dvorištu (original se može videti na linku gore).
Sa vikipedije:
Pogledajte prilog 157549
Na ovoj jednoj slici od danas izgleda kao da je inspekcija stavila traku.