Šta je novo?

Deponija i spalionica u Vinči

Dobro, ipak ne bih poredio stanje u Srbiji sa usponom fašizma u nemačkoj 1933. i to sve na osnovu situacije sa deponijom u Vinči.

Godvinov zakon

"Kako onlajn rasprava postaje duža, verovatnoća pravljenja poređenja koja uključuju naciste ili Hitlera teži jedinici"

Mi imamo puzajuci fasizam u Srbiji.
Svaki dan po malo.

Kako nazvati to? Totalitarizam? Jednoumlje? Nesloboda?

Izgleda da je nekima normalno da nas prepodne gusi dim a uvece govna, jer to je visa sila. Cekam da se neko javi da kaze da zivot u gradu uopste i nije za one koji ne mogu da prisute skupe preciscivace vazduha i alu stolariju koja dihtuje. Što bi rekla Di Jankovic, kome je vruće neka kupi jahtu.

I onda ispada da se svaka kritika svodi na kritiku vlasti a to i jeste tako kod nas nažalost, pošto je ona ta koja kreira društvenu atmosferu. Kod nas se pali sve zivo i mrtvo, zato sto niko ne odgovara za to, kod nas se masovno izlazi iz kola sa sekirama, utokama, ili ako si slabije opremljen sa motkama, zato sto je to dozvoljeno. Kod nas se lagano istovara djubre gde se stigne, zato sto je i to dozvoljeno, na kraju krajeva kod nas se isto tako izlivaju temelji gde se stigne zato sto je i to dozvoljeno. Narod radi onako kako ga usmeravaju

Ja kao papagaj navodim primer okretnice 74 na bezanijskoj kosi, gde cigani (pardon Romi) godinama pale gume tope kablove, razni otpad i sve sto im padne pod ruku, i niko nikada nije odgovarao za to, niti je iko od gradskih službi koje debelo plaćamo izašao na teren.
I to je viša sila izgleda

Калуђерица ноћас
e3366b4ae2d659fcaf18fec81f778090.jpg

Послато са SM-G998B помоћу Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870896#p870896:2welmke9 je napisao(la):
molder » 4 minutes ago[/url]":2welmke9]Izgleda da je nekima normalno da nas prepodne gusi dim a uvece g***, jer to je visa sila. Cekam da se neko javi da kaze da zivot u gradu uopste i nije za one koji ne mogu da prisute skupe preciscivace vazduha i alu stolariju koja dihtuje. Što bi rekla Di Jankovic, kome je vruće neka kupi jahtu.

I onda ispada da se svaka kritika svodi na kritiku vlasti a to i jeste tako kod nas nažalost, pošto je ona ta koja kreira društvenu atmosferu. Kod nas se pali sve zivo i mrtvo, zato sto niko ne odgovara za to, kod nas se masovno izlazi iz kola sa sekirama, utokama, ili ako si slabije opremljen sa motkama, zato sto je to dozvoljeno. Kod nas se lagano istovara djubre gde se stigne, zato sto je i to dozvoljeno, na kraju krajeva kod nas se isto tako izlivaju temelji gde se stigne zato sto je i to dozvoljeno. Narod radi onako kako ga usmeravaju

Ja kao papagaj navodim primer okretnice 74 na bezanijskoj kosi, gde cigani (pardon Romi) godinama pale gume tope kablove, razni otpad i sve sto im padne pod ruku, i niko nikada nije odgovarao za to, niti je iko od gradskih službi koje debelo plaćamo izašao na teren.

Već sam dao svoju teoriju da je to "čuvanje socijalnog mira".

Ako kazniš šoveka jer je bacio đubre gde ne sme on će reći "j***m ti Državu" i neće glasati za trenutnu vlast.
Pooštriš tehnički - "j***m ti Državu" i neće glasati za trenutnu vlast.
Iseliš rome - "j***m ti Državu" i neće glasati za trenutnu vlast.

Ali svi će oni glasati jer će im vlast dati 1000 dinara pred izbore.

Većina ljudi gleda samo svoj interes, zato te civilizacijske tekovine kao čist vazduh i životna sredina kod nas nisu bitne jer je glasačko telo koje to razume veoma malo.

Bitno im je da se njihov neko zaposli preko veze iako je svestan da nije stručan i da ne može da uradi za zajednicu ni približno onoliko koliko može da uradi neko stručan ko nema vezu.

Pre se barem te partijske neznalice nisu mešale previše u svoj posao, stručnjaci su imali glavnu reč više manje. E sad su neznalice umislile da znaju više od učenih i u problemu smo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870896#p870896:2t7w1r2s je napisao(la):
molder » Sre Avg 11, 2021 10:42 am[/url]":2t7w1r2s]

I onda ispada da se svaka kritika svodi na kritiku vlasti a to i jeste tako kod nas nažalost, pošto je ona ta koja kreira društvenu atmosferu.

To je zato sto je vlast odgovorna za upravljanje drzavom i njenim delovima.
Ne mogu da krivim komsiju Peru.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870896#p870896:fauay5jo je napisao(la):
molder » Sre Avg 11, 2021 10:42 am[/url]":fauay5jo]Izgleda da je nekima normalno da nas prepodne gusi dim a uvece g***, jer to je visa sila.

Mnogima je to "ok", da se tako izrazim. Zapravo vecini ne smeta.
Npr moj ulaz je stalno zapisan, ali vecini ne smeta, ne zele da zamene vrata.

Juče sam dva puta prolazio pored pančevačke rafinerije, odatle se vinčanska deponija vidi kao na dlanu.. nažalost, ogroman gust beli dim je neprestano kuljao..potrovaše nas skroz.

Vesić kaže da je sinoć posuto 100 tona vode, što je možda uzrok tako jakom dimu. Trenutno se vidi dim samo iznad deponije, nema "magle" po naseljima okolo. Međutim u vazduhu se još uvek oseća miris paljevine.

Beograđani ove nedelje imaju puno sreće sa vetrom. Možda će u tek u petak i nedelju biti malo problema.

Baš sam krenuo da računam koliko je to 100 tona vode. Cisterne imaju oko 10 tona u sebi, pa izračunajte sami.

Dim je neminovnost koja će proći. Samo da se požar ugasi - to je trenutno prioritet.

100 tona je ništa, šmrk na jednom vatrogasnom kamionu to može da izbaci za oko pola sata...

Проблематично је и пуњење возила, слаб притисак на хидрантској мрежи у Винчи. Мада ватрогасци имају на терену у Винчи и велику цистерну-шлепер од 40ак тона.

Pa nije daleko.. iz daljine celo to brdo, tj. padina ka Dunavu na kojoj je deponija izgleda zapravo kao jedan ogroman kamenolom.. belo, ogoljeno i uništeno.. i onda sav taj otpad lepo curi u Dunav i preko podzemnih voda truje sve redom..

A ovaj id*** se danas slika ispred BnV na instagramu i priča nam bajke kako nema ničeg lepšeg u Evropi.. A nema ni ovakve trovačnice i zagađenja vala nigde.. to ne pominje.

Evo je priča da je požar možda podmetnut. Određena lica se šetala na deponiji neposredno pred požar.
https://www.blic.rs/vesti/beograd/da-li ... ji/zy86fk3

Ja koliko znam, na deponiju niko ne može da uđe bez dozvole, odnosno prolaska kroz kapiju. Znači da je ili ova priča prazna ili da je neko ilegalno ušetao ili da je neko legalno ušetao. Samo je prva mogućnost bezazlena, a od ove druge dve ne znam koja bi bila gora. Da se neko tako lako ušeta bez dozvole, kakvo je to onda obezbeđenje. Znači onda da ovo neće biti poslednji put da neko napravi požar. A da je neko legalno ušetao, onda znači da je neko zaposlen, nekakvo stručno lice. I onda blago nama sa takvim stručnjacima koji treba da vode deponiju i spalionicu.

Pitanje obezbeđenja je vrlo zanimljivo. Čak je i Vučić priznao da je od trenutka požara do prijave prošlo nekoliko sati, a slike na forumu su to i dokazale.

Mislim da je "curkanje" deponije delimično rešeno sa odvodnim kanalima, pa se onda taj "curak" prerađuje pre ispuštanja u Dunav.

Ma Đilas podmetnuo, 100%..

Kako ih više stvarno nije sramota... Ali najdebilniji deo: "građani primetili da se vatra širi pa dojavili..." Pa je l' ima ta deponija zaposlene, odgovorna lica? Zašto nisu u subotu uveče obavestili javnost šta se desilo i da se prozori pozatvaraju?.. Ne, nego su krili.. i u nedelju ujutru sam slušao vesti u fazonu kao "nešto goriiii.. ne zna se štaaaa, nemaju tačne informacijeeee.." Kao da nisu mogli da pošalju dva novinara na lice mesta i obaveste građane šta se dešava.

Ma užas.. bitno da je Crnokošuljaš otišao na Eviju da vidi kako naši vatrogasci pomažu Grcima.. a ovde mu se 2 miliona ljudi truje. :bash:

Priznanje da se neka "lica kreću po deponiji", i da "građani dojavljuju za požar", je za zatvor. I to ne za onaj koji je sinonim za opstipaciju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870972#p870972:1wzsvk93 je napisao(la):
Vox91 » Sre Avg 11, 2021 3:51 pm[/url]":1wzsvk93]
Ma užas.. bitno da je Crnokošuljaš otišao na Eviju da vidi kako naši vatrogasci pomažu Grcima.. a ovde mu se 2 miliona ljudi truje. :bash:

Greškom ti dadoh plusić.
Vidim da ti jako smetaju vatrogasci u Grčkoj i Makedoniji. To se zove solidarnost sa prijateljskim zemljama, koje su nama pomagale mnogo puta. Grci su nam retki iskreni prijatelji. Makedonci isto, samo s jajima u procepu. Trebalo je ranije da im ponudimo pomoć i pošaljemo veći kontingent vatrogasaca.

A inače, od požara na deponiji me više brine požar u RS koji pustoši šumu pančićeve omorike i preti da pređe na našu stranu.

A ovaj smrad nam je, na žalost, svima poznat, malo malo pa gori neki kontejner u gradu sa sličnim efektom na mikrolokaciji. Nemar se propagira na svim nivoima od kontejnera ispred zgrade do Vinče, st*** od ljudi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870978#p870978:ff4pn1hp je napisao(la):
StariPosmatrač » pre 1 minuta[/url]":ff4pn1hp]

Vidim da ti jako smetaju vatrogasci u Grčkoj i Makedoniji. To se zove solidarnost sa prijateljskim zemljama, koje su nama pomagale mnogo puta. Grci su nam retki iskreni prijatelji. Makedonci isto, samo s jajima u procepu. Trebalo je ranije da im ponudimo pomoć i pošaljemo veći kontingent vatrogasaca.

Sićve, ti li si? :D

Akcenat je na tome da je naš ministar Policije otišao u Grčku bez ikakve potrebe, dok mu ovde neko podmeće požare (kako kažu njegovi mediji)

Nije. Pre neki dan je potezao pitanje šta će naši vatrogasci u Grčkoj i Makedoniji dok gori deponija. I tad sam hteo da mu odgovorim ali sam odustao...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870979#p870979:32kh9ldr je napisao(la):
dzonihsv » Sre Avg 11, 2021 4:20 pm[/url]":32kh9ldr]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870978#p870978:32kh9ldr je napisao(la):
StariPosmatrač » pre 1 minuta[/url]":32kh9ldr]

Sićve, ti li si? :D

Žalosno je što se sve stavlja u dnevnopolitičku konotaciju. Seti se devedesetih i kako su Grci nama pomagali. Pomisli šta će biti ako nas pogodi neki razarajući požar. Sami ćemo ga ugasiti? Važi...

Vrh