Šta je novo?

Deltini projekti

Delija":kll1lk1b je napisao(la):
Али би било или 50% мање станова или би насеље било гори казамат од кукавног новог дела блока 72.

untitled.jpg


А тврдим да је Белвил и овако бедемски предимензионисано најмање лоше урбанистички осмишљено ново насеље код нас у последњих 15 година.

Ovaj blok ce se rusiti sada zar ne? Tj. to su one "smrdljive zgrade", ili sam pogresio?
Ako jesu, eto sanse da se nesto ispravi.
 
Рушиће се пар ламела из десног дела затворског блока састављен из елемената кукастог крста. :o
 
Da li ce pre da se napravi Delta Planet ili najveci shopping mall u regionu u okviru projekta Beograd na vodi ? Cinjenica je da ce jedan drugom biti konkurencija ili ima dovoljno prostora za oba..,..samo da poraste standard, kako kazu 2017.
 
spatiotecte":2bqon2n2 je napisao(la):
Samo da napomenem da ako izbije pozar u kulama to niko ne zna da ugasi sa danasnjom tehnologijom.
spatiotecte":2bqon2n2 je napisao(la):
Pa potrebno je par minuta da zahvati par spratova i onda kad bukne takav pozar on se brzo siri i stvarno je tesko skoro i nemoguce ga zaustaviti.

Нешто опасно треба да буде погрешно са противпожарном заштитом па да се овако нешто догоди као на горњим фотографијама. Пре неколико година је избио пожар у једном стану са северне стране северне куле на углу Таковксе и Деспота Стефана. Био сам присутан од избијања до гашења истог.

Пожар је избио на средини куле, ватрогасне екипе су брзо стигле али нису могле да приђу солитерима јер су сви пожарни прилази били забарикадирани са тридесетак погрешно паркираних аутомобила. ПП систем хидраната у самом солитеру, наравно, није био у функцији. Ватрогасци су развлачили црево пешке дуж степенишне вертикалне комуникације и притом су наравно, изгубили притисак па нису могли ни тако да гасе. Једино што је могло, то је да га локализују на конкретан стан што су и успели. Сем тог стана, ништа у згради није изгорело.

И све то са технологијом из седамдесетих која није ни радила и са све неодговорним понашањем што надлежних што народа.

Да се вратим на предтављене примере - нешто гадно није било у реду са противпожарном заштитом (или можда са осигурањем) па да ове куле до те мере изгоре.
 
Stigli su i renderi iz delte malo vece rezolucije i jedan dodatni koji nismo videli na forumu

delta01.jpg

delta02.jpg

delta03.jpg
 
Nije loše, svakako iznad ovog našeg jadnog proseka.
Ali mi je žao što nije bar malo viša ili malo uža, tj. vitkija.
 
Al ste zamračili temu sa prethodne dve strane, te visina objekta, pa zapaljeni soliteri :shock: (u Japanu čini mi se), pa Simaba kao da hoće da proda plac sa Velikog ratnog ostrva forsira reku. :)
Da li mogu ja da nastavim u istom stilu tj. izvan teme?

Samo ću da ponovim da mi se arhitektura zgrade ne sviđa za taj deo grada jer okolo je sve u zaobljenom SF (Since Fiction - Naučna Fantastika), a ova zgrada kao da je poslovni objekat iz '60-tih '70-tih godina, kada je isto bila besparica u svetu, klasična kocka sa sitnim prozorima i naglašenim ramovima od prozora tj. tehnologija je bila takva. Na primer u naselje "Braće Jerkovića" ili na Dušanovcu bi ova zgrada osvežila prostor oko sebe, ali ovde ga je unazadila.

@Spatiotect

Što se tiče požara i zarazinih bolesti obazrivost i preventiva je lek koji život i zdravlje čuva, tj. dobar projekat za zgrade, a ovi soliteri što gore imaju neko žešće osiguranje kao i ovaj požar što ima žestinu, pa se na PP zaštitu gleda malo drugačije s obzirom da su koristili zapaljiv materijal na fasadi očigledno nisu brinuli, tako da je taj soliter primio efekat barake.

Nešto slično se desilo 2013 godine na "Savo Grad" (Sava City) objektu u blizini ovih Deltinih, koju je projektovao i gradio "Neimar V". Izgleda kao da je izgoreo energetski kabl (električni kabl) koji je bio instalisan sa spoljne strane.

savograd.jpg
 
Igor":2srcuthr je napisao(la):
Stigli su i renderi iz delte malo vece rezolucije i jedan dodatni koji nismo videli na forumu

delta01.jpg

Render zgrade je ok, al mogao je autor da se bar malo potrudi gore oko okoliša, ne samo da prelepljuje istu sliku da bi popunio prostor! :bash:
 
Већ рачунају на бахато паркиране па су их додали да заокруже слику :D
 
Aha, Delta će graditi CrownePlazu u Ljubljani. Ugovor sa IHG-om bi trebalo da bude potpisan 20. marta u Sloveniji. Gazda Miško tražio da mu vrate pasoš na dan, sud odbio, pa je tako procurela informacija u javnost :D
 
Homer Jay":3rw9yrpg je napisao(la):
Aha, Delta će graditi CrownePlazu u Ljubljani. Ugovor sa IHG-om bi trebalo da bude potpisan 20. marta u Sloveniji. Gazda Miško tražio da mu vrate pasoš na dan, sud odbio, pa je tako procurela informacija u javnost :D

Za hotel u Ljubljani bi bio pun pogodak, zbog malog broja hotelskih soba,a ovo bi bio prvi hotel sa 5* .
 
Mogla bi delta na svom sajtu da stavi sve te projekte kad ih vec najavljuje.
 
Mišković i Todorić udružuju "Delta holding" i "Agrokor"
Četvrtak, 02. 04. 2015.|08:49 | Izvor: seebiz.eu
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... -i-Agrokor

Ivica Todorić i Miroslav Mišković juče ujutru su dogovorili sve detalje oko udruživanja "Agrokora" i "Delta holdinga".

Udružena kompanija ima za cilj da postane najveća prehrambena i nekretninska kompanija na istoku Evrope. U tom smislu, Mišković i Todorić najavljuju nastavak otkupa poljoprivrednog zemljišta u Slavoniji i Vojvodini.

Kao jedan od najozbiljnijih pravaca delovanja, Mišković i Todorić najavljuju pohod na jadransku obalu i kupovinu preostalih hrvatskih hotela u državnom vlasništvu. Mišković je u razgovorima garantovao kako bi srpski turisti mogli da postanu najbrojniji gosti na jadranskoj obali nakon što se realiziraju planirane investicije.

Osim u prehrambenoj industriji i nekretninama, udružena kompanija će imati velike ambicije u sportu, pa je tako planirano da se bogato sponzoriraju FK "Crvena zvezda" i KK "Cibona".
 
Ne znam dal je 'aprilili', ali ne bi me cudilo da do takvog dogovora dodje.
Obojica jesu kategorija ljudi koja je inicijalni kapital stekla na (da budem blag) upitan nacin, ali su takodje obojica sposobni i dokazano sposobni da ga uvecavaju i 'plove', za razliku od mnogih koji su 'trange frange' izvukli lovu iz opljackanih preduzeca i uzivaju u blagodetima 'stecenog'.
Cinjenica jeste da ma koliko oni (njihove firme) u lokalnim okvirima izgledali veliko, u vreme totalne globalizacije su sitne ribe. Kao sposobni prepoznaju da im je jedina sansa ukrupnjavanje.
 
Pitam se da li "bogato sponzorisanje" Zvezde znači uvod u privatizaciju?
 
Prvoaprilska šala koja se prepoznaje iz aviona. Demantovan je ceo tekst i iz Delte, i iz Agrokora.
 
Чика Мишко то никад не би урадио (више), једанпут му је било доста кад су га из "њихове лепе" зезнули, да не кажем неку ружнију реч. Наравно не браним га, далеко од тога, пошто је и он мене зезнуо, али...

О чему се радило.

Почетком 2000-тих година, требало је заједно са Франком да се направи нова фабрика кафе у "њиховој лепој". Потписани су уговори, чика Мишко је уплатио аванс, на рачун Франка, од скоро 2 милиона марака за опрему за пржење и печење кафе и један део за паковање. Та сарадња са Франком је текла стварно добро, али је онда изненада стигла наредба из политичког врха њихове лепе, који су тада били на власти, и наредили Франку да мора да обустави овај пројекат.
Јавно објашњење није дато, али се знало између редова, да не може неко из Србије да улаже у "њихову лепу". Чика Мишко је успео само мали део пара да поврати, а остало је пропало.
 
Vrh