Šta je novo?

Deltini projekti

Фасциниран овим да је "Делта сити вреднији од тврђаве и Великог ратног острва" занемарих твој неаргументовани пост. Извини...

imam jedno pitanje
Dali Beograd ima i 1 dinar godisnje profita od velikog ratnog ostrva???

Ту се слажем са тобом да је невиђена глупост, да не буде забуне.

simba222":nrkx0rjj je napisao(la):
imam jedno pitanje
Dali Beograd ima i 1 dinar godisnje profita od velikog ratnog ostrva???

Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.jpg

Decko je promasio forum Igore ukloni mu crvena slova iz potpisa

Пантограф":3qpe2205 je napisao(la):
Нормално, то је индивидуално, али, што се мене тиче - куле су срање. И тако ће остати.

За цену станова на вишим спратовима одеш на неки од сајтова за продају некретнина, провериш било коју новобеоградску локацију, колико траже за трећи а колико за тринаести спрат, и све је јасно.

To je sjajno jer kad budem kupovao stan jeftinije ću proći i imati bolji pogled sa terase ujutro uz kaficu, mnogo manje buke sa ulice i daleko čistiji vazduh. Da ne zaboravim i manja opasnost od provala, narkomana, zapišavanja hodnika, manijaka ...

То је у реду. Али, немој очекивати од инвеститора да праве планове према твојим афинитетима, јер њих ипак занима статистички пресек, тј. шта воли тржиште. Да је Белвил ишао до 5+пк, продао би станове пет пута брже.

Али би било или 50% мање станова или би насеље било гори казамат од кукавног новог дела блока 72.

untitled.jpg

А тврдим да је Белвил и овако бедемски предимензионисано најмање лоше урбанистички осмишљено ново насеље код нас у последњих 15 година.

simba222":tc4qeqp5 je napisao(la):
Vise vredi Delta city nego ta ..tvrdjava ,veliko ratvo ostrvo i taj "pogled prirode" posto vise uplati u budzet kroz porez nego to sve.Ostalo je na nivou proseravanja.

triple-facepalm-picard-812.jpg

Без жеље да браним идиотски Блок 72 и његове стинки билдингс, питам се зашто овде нису нагурали људе у куле:

http://www.seestern-aspern.at/

и зашто је судбина доброг дела огромних "машина за становање" у богатим земљама (та мода стигла већ до Чешке) - прах и пепео? Па, баш због онога што помену Стф изнад - криминал, наркоманија...

И опет ми није јасно какав ти је то аргумент? Не разумем? Неко овде изјавио да цели стамбени фонд у Београду треба убудуће да се гради у виду кула?

Па ја сам сам први представио тај пројекат на овом форуму као позитиван пример још пре годину дана. (на теми о метроу причајући о одрживом урбаном развоју)

aspern-luftbild.jpg

А ево како такође планирају станове у том истом граду

02_danubeflatsdkuxj.jpg

Poenta ovih primera iz istog grada je jasna - u razvijenom društvu postoji tržište za obe karakteristike stambene gradnje. Prvi primer je kako treba urbanizovati Višnjičku banju ili pak Sremčicu, a drugi primer je kako treba urbanizovati Novi Beograd ili Savski Amfiteatar.

Gde je zemljište skupo, ide se u visinu da bi se njegova kupovina isplatila - to pokušavam da objasnim ludim glavama na temi o Amfiteatru.

Nigde se u normalnom svetu više ne gradi socijalno-disfunkcionalna depresija u vidu bloka 72. A "stručnim" idiotima koji su isplanirali takvo nazađenje i društvenu satanizaciju grada treba oduzeti licence i poslati ih da ubuduće dostavljaju pice.

Samo da napomenem da ako izbije pozar u ovim kulama to niko ne zna da ugasi sa danasnjom tehnologijom.

1093705-a-fire-at-a-145-meter-high-building-in-950x0-1.jpg

vrac25-incendie-tour-parque-central-caracas.gif

Shanghai-incendie_pics_809.jpg

Не избија пожар од једном на 15 спратова, треба га у старту угасити, а то је могуће.

Somi303":2wgl6iq8 je napisao(la):
Не избија пожар од једном на 15 спратова, треба га у старту угасити, а то је могуће.

Ti nisi svestan kojom brzinom moze jedan pozar da se propagira na 15 spratova.

Pa potrebno je par minuta da zahvati par spratova i onda kad bukne takav pozar on se brzo siri i stvarno je tesko skoro i nemoguce ga zaustaviti.

Значи није могуће за тих пар минута угасити почетни мали пожар?

Pa ajde zapali zavese kuci, izbroji do 30 pa probaj posle da ugasis pozar.

Bas ces da bezis iz kuce...

Ovde je prica pocela oko troskova solitera vs bedem zgrade. Soliter je daleko skuplji za odrzavanje.

Pogotovu je u BG ekonomski neisplativo graditi ih kada ima koliko hoces slobodnog zemljista u samom gradu.

Vrh