Šta je novo?

Deltini projekti

Miškovi menadžeri su ipak malo umereniji u najavama od svog gazde...

"Delta Holding" investira 58 mil EUR u 2015. godini - U planu ulaganja u agrar i novu poslovnu zgradu
Nedelja, 25. 01. 2015.|19:57 | Izvor: eKapija

delta_holding_250115_tw1024.gif

Budući izgled nove poslovne zgrade "Delte"

"Delta Holding" namerava da ove godine uloži oko 58 mil EUR u agrar i izgradnju nove poslovne zgrade u Novom Beogradu. To je na konferenciji za medije najavio Dejan Jeremić, izvršni potpredsednik "Delta Holdinga".

Kako je objasnio, u "Delta Agrar" biće uloženo oko 33 mil EUR i to u primarnu proizvodnju 29,25 (voćarstvo i povrtarstvo 12,73 mil EUR, ratarstvo 9 mil EUR, stočarstvo 7,52 mil EUR), u kompanije "Florida Bel" 0,26 mil EUR, "Danubius" 1,32 mil EUR, "Yuhor" 2,01 mil EUR.

U novu poslovnu zgradu "Delta Holdinga" na lokaciji pored hotela "Crowne Plaza" biće uloženo 25 mil EUR.

- Uskoro će biti gotovo idejno rešenje za novu poslovnu zgradu, u toku je tender za projektovanje zgrade, a 1. juna očekujemo početak izgradnje – izjavio je Dejan Jeremić.

On je dodao da "Delta Holding" planira da izgradi još jednu zadužbinu, ovoga puta u Kragujevcu gde će osnovati Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom. Najavljeno je da bi izgradnja mogla početi u aprilu-maju ove godne.

Prema rečima Miroslava Miškovića, predsednika "Delta Holdinga", ukoliko ta kompanija dobije građevinske dozvole, ulaganja bi mogla biti mnogo veća.

- Novac je spreman, a mi smo spremni da 30 dana nakon dobijanja dozvola počnemo izgradnju.

U pitanju su tržni centar na Autokomandi, pomenuta nova poslovna zgrada "Delta Holdinga", hotel visoke kategorije i uz njega poslovna zgrada, na lokaciji između "Deltine" zgrade i hotela "Hyatt" u Novom Beogradu. Na tim poslovima bilo bi uposleno između 8.000 i 10.000 građevinskih radnika.

Za šoping centar "Delta Planet" je namenjeno 200 mil EUR, za novo poslovno sedište u Bloku 19 - 25 mil EUR, dok je za hotel i poslovnu zgradu u Bloku 20 obezbeđeno 110 mil EUR.

Jeremić je rekao da vode razgovore sa "Intercontinental Hotel Group" i moguće je da će novi hotel poslovati pod njihovim brendom.

Po rezultatima poslovanja, 2014. godina bila je najuspešnija za "Delta Holding" od izbijanja ekonomske krize do danas. U 2014. godini "Delta" je u budžet Srbije uplatila 90,5 mil EUR, a izvoz u agraru porastao je za 45% u odnosu na 2013. godinu, dostigavši vrednost od 53 mil EUR.

- Očekujemo da će u 2015. godini rast EBITDA dostići 62 mil EUR , što je 18,23% povećanje u odnosu na 2014. godinu. Planiramo izvoz od 75 mil EUR – rekao je Jeremić.

Izvor: eKapija

Izvor: Beobuild.rs

Delta najavljuje nove investicije

delta19.jpg

Posle nekoliko godina isčekivanja, Delta Holding konačno pokreće neke od svojih velikih investicija u nekretnine. Među najavljenim projektima se nalaze maloprodajni centar Delta Planet na Autokomandi, kao i još tri projekta u okviru novobeogradskih blokova 19 i 20.

Celu vest mozete pogledati na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/723.html

Pristojno im izgleda ta nova zgrada, mada je donekle i razočaranje budući da je gazda Miško svojevremeno najavljivao da će im centralu projektovati jedan od najpoznatijih svetskih arhitekata i da će ona biti novi simbol Beograda.

Na kraju su posao odradili njihovi stari drugari iz "M-Y-S architects", i OK to izgleda, ali se ni po čemu ne izdvaja od hiljade i hiljade sličnih poslovnih objekata širom sveta. Tu su nas malo naložili, pa ohladili.

Isto tako, izgleda da je i cela priča oko toga bi "Delta planet" uskoro mogao da krene takođe samo PR loženje iz "Delte". Naime, nedavno se tamo uselio rasadnik "Urban garden", a niko normalan niti daje, niti uzima u zakup prostor koji bi mogao biti iseljen i potpuno srušen u roku od nekoliko meseci. Tako da od "Planeta" nema ništa, bar ne u 2015.

Izleda dobro mada bolje resenji bi bilo da je zgrada isla u visinu,a ne u sirinu.

Висину објекта одређују здрав разум и урбанистички прописи. Са економског аспекта градње самог пословног простора исто ти се вата да ли се гради 30 000 квм у облику масивне ниже зграде или у виду витке куле са већим јавним простором око исте и углавном бољим просторно-естетским утиском.

Заправо, имајући у виду горе написано а водећи се економском логиком, уштедом простора, формирањем имиџа фирме, урб-арх квалитета... кула би била логичан избор.

kao ljubitelj visokih zgrada nadao sam se da ce delta, jedna od retkih domacih kompanija koje to moze i eventualno ima potrebu, svojom poslovnom zgradom konacno prebaciti famoznih 12 spratova. iz tog ugla zao mi je sto se to nece desiti, narocito sto ce slicnih prilika u skorijoj buducnosti biti jako malo, ako uh uopste bude. mozda neki hotel i to je to

57282570.jpg

sa druge strane izabrano resenje ce se sasvim lepo uklopiti uz sava centar i hotel sa kojima ce ciniti koliko toliko pristojan "front" gledejuci iz pravca gazele, zaklonice onu sprdnju od arhitekture zvanu savagrad i manji deo staklenaca iz devedesetih. uz malo srece u sledecih desetak godina bice gotov i objekat elektrodistribucije ispred zgrade rad-a sto ce sve zajedno formirati podnosljivu celinu koja ce po svemu sudeci sledecih mnogo mnogo godina biti taj "front" nbg-a ka starom delu grada

Dobili smo kocku a u arhitekturi se bas izbegava kocka za oblik zgrade jer "nit smrdi nit mirise" te se gleda da objekat bude ili duzi, ili visi, a ovako deluje mnogo zdepasto i trapavo.

ako cemo tako onda ova zgrada nit smrdi nit mirise ali makar umanjuje smrad koji ide iz pravca savagrada i genex apartmana i steta sto nije jos zdepastija :)

razgradjevinar":2aezgd6m je napisao(la):
ako cemo tako onda ova zgrada nit smrdi nit mirise ali makar umanjuje smrad koji ide iz pravca savagrada i genex apartmana i steta sto nije jos zdepastija :)

To moze biti jedna tacka gledista slozicu se. :D

Ne bi Misko zaradio milijardu da ne zna sta mu je isplativo, tako da te price o vecoj isplativosti nebodera mozete da okacite macku o rep. A ideja da urbanisti treba da teraju propisima ljude da grade visoke zgrade da bi imali americki skyline, je dokaz koliko je ovde i dalje jaka totalitarna svest i kompleks nize vrednosti. Ja ne znam da li postoji takav propis u ijednoj normalnoj drzavi u svetu u gradu ispod 10 miliona ljudi.

Не знам за остале али ја имам тај став из чисто стручних разлога. Погледај првобитне планове Новог Београда по ком је исти и започет па ћеш онда ваљда увидети зашто овај хибрид у виду предимензионисаних бедема није прихватљив у овом блоку.

На страну то, ко год да погледа панораму тог дела НБГ-а истог момента препозна бивши ЦК као оку најугоднији моменат на тој панорами.

Према плановима Новог Београда, требало је да буде укупно девет кула на НБ, на тачно одређеним локацијама, с тим да ниједна није смела да надвиси зграду ЦК. Ниједан кластер кула није био предвиђен. А, ако је нешто константа новобеоградске архитектуре, онда су то дугачке а ниске зграде (међу њима и неки "кинески зидови"), почевши од Блока 21 (почетак шездесетих) па надаље.

И кога уопште брига за панораму - ваљда је битно какав је осећај кад се човек налази у граду/делу града.

Не знам одакле ти тај податак за број кула. Само у два блока који су међу првима изграђени има их преко 9. А то за висину јесте тачно с тим што није више релевантан податак јер више не живимо у титоистичкој држави нити ЦК у пуном смислу те скраћенице постоји.

Суштина је у томе је да Блок 21 стравично много одступа од првобитног концепта и овим дебелим 11спратницама ствар постаје све гора.

Pa panorama dobrim delom i izaziva neki osecaj... ili ne?

@Delija

Из Регулационог плана осам кула јавне намене са почетка седамдесетих. ЦК је већ постојао. Зграде до 20 спратова нису убрајали међу куле. Међутим, слободно се може рећи да су све новобеоградске зграде више од осам спратова тешки промашаји. Станови изнад десетог спрата продају се готово у бесцење, макар и лифтови у зградама били одлично одржавани или нови. Неће људи тамо да живе. Плаше се земљотреса, па чак им је и кад дува кошава непријатно. Нема тржишта. Крај приче.

За пословне куле се слажем да могу да се граде, али, као ни већина људи, немам никакав естетски доживљај према њима. Више волим да их нема. Не знам никог ко је био у Паризу, а да му је Дефанс најбоље што је видео у том граду.

Galeks":1smbbmsl je napisao(la):

На панорами Београда посматрано са тврђаве вреди оно што нам је остало од природе: ушће саве у Дунав, Велико ратно острво, банатска равница. Неколико кочева (зградурина) више-мање у позадини, јака ствар.

А све то је веома, веома мало важно у односу на права мерила квалитета неког града - осим мегаломанима и опсенарима, којима, нажалост, не оскудевамо. Поставља се питање: да ли желимо град по мери авионског снимка, или по мери "мрава" који у њему живе?

Пантограф":1kmgos4o je napisao(la):
@Delija

Из Регулационог плана осам кула јавне намене са почетка седамдесетих. ЦК је већ постојао. Зграде до 20 спратова нису убрајали међу куле.

:roll: Ово стално радиш. Одвалиш неку искључиву мисао не би ли ми контрирао а онда ти ја поставим одређена питања па се онда испостави да ствари и нису баш онакве каквим си их представио у твом првом посту. Ниво дискусије - Бомбастични новински наслови. Види се да си изучио занат. :)

Међутим, слободно се може рећи да су све новобеоградске зграде више од осам спратова тешки промашаји.
То ти можеш да кажеш а ја могу да се не сложим.
Станови изнад десетог спрата продају се готово у бесцење, макар и лифтови у зградама били одлично одржавани или нови. Неће људи тамо да живе. Плаше се земљотреса, па чак им је и кад дува кошава непријатно. Нема тржишта. Крај приче.

Ево ја из прве руке могу да потврдим да ово није тачно. Станови на врху 6 каплара у 21 блоку су на високој цени а у њима живи и пар познатих људи.

Не знам никог ко је био у Паризу, а да му је Дефанс најбоље што је видео у том граду.
Не знам чему ова демагогија? Нико ти не спори мишљење, Ствар укуса. Али чему ова бесмислена изјава? Ко при здравој памети може да пореди историјска и културна здања у Паризу са новим пословним квартом у истом граду? Ко при здравој памети може да пореди нпр целину Кнез Михаилове са блоком 20 ?

А сва лоша искуства грађана са стамбеним кулама су искључиво последица чињенице да исте нису грађене последњих 40 година па с тога не постоји ни једна изграђена модерном технологијом са квалитетном изолацијом, модерним, брзим и поузданим вертикалним комуникацијама, лепим фасадама, квалитетним становима...

Нормално, то је индивидуално, али, што се мене тиче - куле су срање. И тако ће остати.

За цену станова на вишим спратовима одеш на неки од сајтова за продају некретнина, провериш било коју новобеоградску локацију, колико траже за трећи а колико за тринаести спрат, и све је јасно.

Пантограф":3p7ur3vp je napisao(la):
Galeks":3p7ur3vp je napisao(la):

На панорами Београда посматрано са тврђаве вреди оно што нам је остало од природе: ушће саве у Дунав, Велико ратно острво, банатска равница. Неколико кочева (зградурина) више-мање у позадини, јака ствар.

А све то је веома, веома мало важно у односу на права мерила квалитета неког града - осим мегаломанима и опсенарима, којима, нажалост, не оскудевамо. Поставља се питање: да ли желимо град по мери авионског снимка, или по мери "мрава" који у њему живе?

Какво просеравање, па ја немам речи.

Somi303":3esma7sh je napisao(la):
Пантограф":3esma7sh je napisao(la):
Galeks":3esma7sh je napisao(la):

Какво просеравање, па ја немам речи.

Vise vredi Delta city nego ta ..tvrdjava ,veliko ratvo ostrvo i taj "pogled prirode" posto vise uplati u budzet kroz porez nego to sve.Ostalo je na nivou proseravanja.

Vrh