Šta je novo?

Deltini projekti

Pa, zar ne rece Misko da je agrar "srpska nafta"... Postasmo Dubai, jbt
burns_CN5XKL.gif


Salu na stranu, ima prostora za jos jedan do dva mola i to je to za sada. Dakle, nasa kupovna moc ima limite i ako se to ne promeni, ne samo da necemo morati vise da gradimo molove, nego ni poslovni prostor, ni stanove....
 
Da li postoji negde slika tog Deltinog soping centra koji se gradi na mestu beogradskog pamucnog kombinata?

Hvala
 
Za sada ne postoje (nema ih ni na sajtu arhitekata - MYS architects, ni na sajtu Delta holdinga, ni na sajtu Delta Real Estatea). Do sada je Delta objavljivala rendere, a nije gradila, valjda ce ovog puta praksa biti potpuno obrnuta ;)
 
Valjda ce od tog projekta nesto biti. Vec je sada zbrka oko pocetka radova, negde pise ove a negde sledece godine :o
 
Preuranjene najave da se Delta holding priprema za izgradnju tri nova šoping mola u prestonici, tvrde u toj kompaniji
Čekaju se planska dokumenta
AUTOR: M. N. STEVANOVIĆ
Uprkos spekulacijama iz medija da će novac od prodaje Maksija Delta holding uložiti u izgradnju tri nova šoping mola, u toj kompaniji kažu da će svi potrencijali, kako je ranije i najavilo poslovodstvo, biti usmereni u agrar, dok su priče o novim investicijama u sektoru nekretnina preuranjene. I pored toga, u medijima se poslednjih dana uveliko govori da se Delta sprema da uloži u realizaciju već poznatih planova izgradnje velikog tržnog centra na Autokomandi, gde je do zemljišta došla kupujući u privatizaciji istoimeno preduzeće, koga se sada već malo ko i seća.


Moguća lokacija: Bulevar despota Stefana

Uz to, kao moguće lokacije pominjane su i prostor na Banjici, kao i na Bulevaru despota Stefana broj 68. U Delti za danas demantuju da će gradanja tih objekata početi uskoro.

- Kor delatnost holdinga biće poljoprivreda, a ostali delovi kompanije razvijaće se prema ranijim planovima. To znači da u ovoj godini ne bi trebalo očekivati ništa više od onoga što je ranije bilo najavljivano, a kada novi projekti u oblasti nekretnina budu spremni za realizaciju, i kada svi detalji budu poznati, rado ćemo obavestiti javnost o tome - rečeno je Danasu u Delti.

I stručnjaci potvrđuju da je priča o velikim investicijama i izgradnji šoping molova još uvek na „dugom štapu“ jer niti su delovi grada o kojima se govori pokriveni u potpunosti planskim dokumentima, niti bi, po oceni stručnjaka, u ovom trenutku bilo ekonomski opravdana izgradnja novih trgovinskoh centara.

- Nisam siguran da je to zrela priča jer ne vidim da Delta holding ima investicioni potencijal za ulazak u taj posao. Iako je prodat lanac Maksija, novac koji će kompanija da inkasira od te transakcije, kada se odbiju dugovanja, neće biti dovoljan. posebno, ne vidim da bi u ovakvoj ekonomskoj situaciji, pri tako niskoj kupovnoj moći stanovništva, iko ulazio u izgradnju velikih šoping molova, kada se i postojeći gase, tako da ni planovi o eventualnom rentiranju priostora sada nisu aktuelni - kaže za Danas konsultant za investicije Mahmud Bušatlija i dodaje da je posebno pod znakom pitanja objekat koji je Delta ranije planirala na Autokomandi.

Tu je reč o takozvanom „investitorskom urbanizmu“ koji je u Beogradu bio preovlađujući model do pre dve-tri godine, kada su se planovi radili po zahtevu investitora a ne prema potrebama razvoja grada, tvrdi Bušatlija. Probvlem je i to što čitava ta zona nije urbanistički razrađena, jer na tu lokaciju „izbijaju“ tuneli sa Dedinja, koji su deo polukružnog saobraćajnog prstena, i preko Autokomande, ponovo se spuštaju u zemlju ka Pančevačkom mostu. „Kako se u to uklapa veliki tržni centar sa svim pratećim sadržajima o kojima smo ranije slušali, veliko je pitanje“ ističe Bušatlija.

U Urbanističkom zavodu Beograda potvrđuju da je plan detaljnje regulacije dela Autokomande rađen za potrebe Delte, odnosno za izgradnju šoping mola sa kulom, dok za lokaciju na Banjici pretpostavljaju da se odnosi na deo oko Trošarine.

- Urbanistička dokumenta za taj deo grada su pred javnim uvidom, a planom detaljne regulacije Banjica1, iz 2009. godine, gradnja takvog objekta moguća je na lokaciji gde je sada zgrada Savremene administracije. Ni za jedno ni za drugo nije nam poznato da su Deltine lokacije. Kada je reč o lokaciji na Bulevaru despota Stefana, postoji Detaljni urbanistički plan rekonstrukcije bloka izmedju ulica: Takovske, Cvijićeve, 29. Novembra i Vojvode Dobrnjca. Na tom mestu je sada u okviru malog tržnog centra i jednospratni objekat Maksija, smešten između dve osmospratnice, ali planom tu nije predviđena nova gradnja - kaže za Danas direktor Urbanističkog zavoda Žaklina Gligorijević i dodaje da u toj instituciji ne raspolažu podacima o tome čije je zemljište niti ko je podneo zahtev za dobijanje građevinske dozvole.

Prema rečima Milana Vukovića, gradskog sekretara za urbanizam, lokacije koje se pominju, nisu potpuno urbanistički rešene, iako su planski definisane Generalnim planom Beograda 2021.

- Na broju 68 na Bulevaru despota Stefana, sigurno nije planira izgradnja šoping-mola, jer je to planski definisan stambeni blok. Verovatno se radi o lokaciji na neparnoj strani te ulice, od zgrade gradskog SUP-a do Pančevačkog mosta i dalje ka Adi Huji, za koju se radi tek koncept plana detaljne regulacije, čiji je cilj proširenje postojeće centralne zone grada na prostor u zaleđu dunavskog priobalja - kaže za Danas Vuković i dodaje da ne zna koja se lokacija na Banjici piominje kao moguće gradilište.

S druge strane, prema rečima Vukovića, za deo Autokomande usvojen je Plan detaljne regulacije kojim je predviđena izgradnja dva kompleksa komercijalne delatnosti, sa objektima od četiri i od 21 sprata, objašnjava Vuković.

Investicija teška 300 miliona evra
Gradnja Delta sitija u Podgorici Miroslava Miškovića stajala je 60 miliona evra, a beogradski tržni centar 74 miliona. Po ovoj računici, izgradnja tri nova šoping mola može da premaši i 300 miliona. A. N.
Isplativost
Delta siti je po statistici među najprofitabilnijim kompanijama u našoj zemlji u 2009. godini. Sa prihodom od 2,08 milijardi dinara, ovaj šoping centar je zauzeo jedanaesto mesto. Još bolje je poslovala firma Delta rijal estat, koja se bavi nekretninama. A. N.

http://www.danas.rs/danasrs/srbija/beograd/cekaju_se_planska_dokumenta.39.html?news_id=211534
 
Nije baš "Deltin" projekat, ali nema veze

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=14&nav_id=499121

Srbija | ponedeljak 14.03.2011 | 18:11
Delta gradi Bauhausov “Uradi sam“
Izvor: Beta, Tanjug

Beograd -- Nemački trgovinski lanac Bauhaus će u jesen iduće, 2012. godine otvoriti svoj prvi "Uradi sam" u Srbiji u šta će investirati 25 miliona evra.

Direktor za međunarodni razvoj Bauhausa Helmut Divald kaže da će u prodajnom centru "Uradi sam" u Bloku 53 u Novom Beogradu biti zaposleno više od 230 radnika, uglavnom iz Srbije.

Divald je kazao da će prodajni objekat Bauhausa koji će početi da se gradi početkom iduće godine, imati više od 20.000 kvadratnih metara i potrošačima nuditi više od 120.000 proizvoda.

On je dodao da je otvaranje maloprodajnog objekta Bauhaus samo prvi korak u širenju te kompanije na srpskom tržištu, najavljujući otvaranje novih prodajnih mesta u Beogradu, kao i Novom Sadu i Nišu.

Zamenik ambasadora Nemačke u Beogradu Hans Urlih Zidbek kazao je da je dolazak Bauhausa u Srbiju dobar znak za razvoj poslovne saradnje dve zemlje, naglasivši da "interes nemačkih investitora za Srbiju sve više raste, jer se poboljšava investiciona klima". On je kazao da su do sada nemačke kompanije u Srbiju investirale oko 1,5 milijardi evra.

"Bauhaus je u 15 zemalja, ima više od 200 prodajnih objekata i jedan je od evropskih lidera u segmentu 'uradi sam'. Naša najveća prednost je što potrošačima nudimo i do tri puta više artikala nego što nudi konkurencija", naglasio je on.

Ugovor o izgradnji prvog maloprodajnog objekta Bauhausa u Srbiji Divald je potpisao sa potpredsednikom za razvoj kompanije Delta Holding Dejanom Racićem.

Racić je kazao da je kompanija "Delta ril estejt" koja je članica Delta holdinga, nemačkom partneru obezbedila lokaciju i izgradiće objekat po principu "ključ u ruke".

On je naveo da će objekat Bauhausa biti deo budućeg "Delta parka" u Bloku 53, najvećeg "ritejl" parka u ovom regionu sa ukupnom površinom od 70.000 metara kvadratnih.

Racić je naveo da se na toj lokaciji već nalazi Tempo, a na površini od 20 hektara, pored Bauhausa, svoje mesto će naći i prodavnice tehničke robe, nameštaja, tesktila, obuće i odeće.
već vidim da ću (opet) da sprcam pare na alat koji da ću možda jednom-dvaput da upotrebim :p
 
Zacutase, nigde vise ni reci o izgradnji soping centara ili sam ja nesto u medjuvremenu propustio?

Jel bilo nekih clanaka u vezi ovog kod beogradskog pamucnog kombinata? hvala.
 
Kakve sad veze ima Tuš? Oni su se povukli i prodali sve svoje objekte Idei...
 
poslovni.hr

Kako neslužbeno saznaje srbijanski list Blic, kompanija Idea je u procesu preuzimanja poslovanja slovenskog trgovačkog lanca Tuš u Srbiji.
Blic ističe da Idea, čiji je vlasnik hrvatski koncern Agrokor, želi preuzeti objekte Tuša koji već duže vrijeme ima probleme u poslovanju. Naime, slovenska je kompanija dobavljačima dužna gotovo 200 miliona eura. Kako bi riješila probleme nagomilanih obveza uprava Tuša u Sloveniji je ponudila dobavljačima da pristanu na opciju da im dugove vrati u roku od dvije do četiri godine.
 
Ako nekoga interesuju informacije u vezi deltinih projekata, odgovor moze dobiti na ovaj mejl info@deltarealestate.rs
Njima je svakako drago sto se interesujete za njih, tako da ih slobodno pitajte npr: koji je sledeci projekat u beogradu, kakvo je stanje sa delta tower-om, delta planet-om itd.
 
Ništa idu da sade kukuruz, to je sada Srpska nafta.. :rolleyes: možda odrade Delta Tower..maa sumnjam.. :kafa:
 
Meni su ovo odgovorili... :cool:

Što se tiče pitanja u vezi početka gradnje objekata Delta Tower i City Apartments, nakon ažuriranja sajta Delta Real Estate-a, biće postavljene informacije.
 
Nek naprave silos od 100+ metara u Bloku 20.Eto i poljoprivrede i zgrade istovremeno.
 
Da li neko ima kontakt ili email adresu gde bih se mogao raspitati o izgradnji deltinog soping centra na mestu beogradskog pamucnog kombinata?

Na ovaj email niko ne odgovara info@deltarealestate.rs a sajt im ne radi www.deltarealestate.rs

Mozda neko od kolega forumasa ima informaciju da li u planu izgradnja. hvala na svakoj informaciji
 
Mislim da ce uskoro zavrsiti redizajn sajtova "Delta real estatea" i "Delta investa", pa ce se pojaviti sveze informacije o svim tim objektima. Kada neko ima ozbiljnu nameru da nesto gradi onda o tome prica na sva zvona ;)
 
Iskreno, nagadjam. Cudno mi je da nijedan od dva sajta trenutno ne rade (www.deltarealestate.rs i www.deltainvest.rs). Do sada su bili vrlo siromasni i dizajnom i informacijama, pa racunam ako ozbiljno misle da se bave nekretninama u buducnosti da ce i svoje planove ozbiljno predstaviti. A vidim i da je nombre dobio iz Delte odgovor na tom tragu.
 
Počelo rušenje starih hala na lokaciji kod Ade, Homer Jay je pominjao projekat na toj lokaciji, strana 23 post 557. Evo slike otprilike šta ruše:

 
Iskreno, iznenadjen sam. Tu je ranije pominjan retail park i kada je srusen lokalni Maksi izgledalo je kao da se Delta zaista sprema da zajasi lokaciju, ali onda je to sve stalo i taj projekat gotovo ni da nije javno pomenut iz usta nekoga iz Miskove kompanije u poslednjih nekoliko godina.

Ako su se zaista namerili da nesto tu grade, kontam da ce realizacija ici fazno i za pocetako ocekujem jos jedan "Tempo". Naravno, samo nagadjam, ali pravim pralelu sa Blokom 53 gde takodje nice "Deltin" retali park i gde je prvo izgradjen "Tempo", a naredne godine krecu sa izgradnjom "Bauhausa". Slican scenario se odvija i u Kragujevcu.
 
Vrh