Šta je novo?

Deltini projekti

Sta mislite o delta planetu? One treba uskoro da se gradi prekoputa mene na autokomandi, jel zna neko tacan datum pocetka i kraja radova?

Skyliner, prosetaj malo po sajtu posto sve informacije vec postoje :)

Planet ce krenuti da se gradi krajem godine. Toliko je za sada poznato

Cuo sam pricu da planiraju da im radovi ukupno traju 18 meseci, optimisti :lol:

I ja isto tako mislim da nista nije nemoguce ako se pljune kinta. Belville napreduje neverovatno brzo. Koliko sam bio skeptik na pocetku gradnje tako sam sad optimista da ce to cak pre roka da se zavrsi. Lepo, jako lepo!

Milance":14a4igrg je napisao(la):
I ja isto tako mislim da nista nije nemoguce ako se pljune kinta. Belville napreduje neverovatno brzo. Koliko sam bio skeptik na pocetku gradnje tako sam sad optimista da ce to cak pre roka da se zavrsi. Lepo, jako lepo!
Pa većina zgrada je već dostigla zadnji sprat, sada idu fasada i unutrašnjost :)

^^^

sto naravno moze da se promeni, ako neko ima inicijativu, volju, pare, ime, tatu ili neko drugo sredstvo pritiska :D

Što naravno moze da se promeni .... ali DUP je od sep.'07god , pa se Miško složio. :)

Razmahali su se sa kupovinom lokacija, a gradnja kad bude i šta bude.

Najvrednije nekretnine u vlasništvu Miroslava Miškovića
Šta je sve kupio Mišković
Autor: S. Vuković | 02.04.2008 - 08:12

U vlasništvo Miroslava Miškovića, odnosno kompanije „Delta“, hotel „Kontinental“ i kompleks „Biznis apartmana“ preći će u narednih mesec dana. Uslov, naime, da uđu u posed, uplate 149 miliona evra, jeste da dobiju saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije.

Čim preuzmu vlasništvo nad ovim prestižnim kompleksom, u „Delti“ kažu da će ući u rekonstrukciju u koju će uložiti najmanje 40 miliona evra, a hotel će zasijati pod imenom „Crowne Plaza“. Novi hotel „Interkontinental“ biće sagrađen ispred poslovne zgrade „Delte“ i imaće, kako je juče „Blicu“ potvrđeno u ovoj kompaniji, 13 spratova. Paralelno sa gradnjom tog hotela počeće i gradnja biznis kule od 35 spratova, a kula i hotel će sa poslovnom zgradom „Delte“ biti povezani podzemnog garažom. Ta dva nova objekta imaće oko 130.000 kvadrata upotrebnog prostora.

I to u „Deltnim“ planovima širenja u nekretninama za ovu godinu nije sve. Pre je, samo, prvi deo. Drugi deo, koji će uslediti takođe tokom leta, jeste početak gradnje šoping-mola od 220 kvadrata na beogradskoj Autokomandi i dve kule bliznakinje od ukupno 100.000 kvadrata. Samo za taj kompleks na Autokomandi, čija je gradnja najavljena za avgust ove godine a završetak do leta 2010, Delta“ je na svom sajtu najavila da će joj biti potrebno da uloži oko 300 miliona evra.

U Crnoj Gori gradnju šoping-mola, i to skoro jednako velikog kao što je beogradski, već završavaju. Svečano otvaranje „Delta siti Montenegro“ trebalo bi da usledi tokom avgusta ili septembra. U toku je, takođe, preuzimanje banjalučke robne kuće „Boska“, a u ovom slučaju u konzorcijumu sa „Zekstrom“ Dragana Đurića. Sa sarajevskim biznismenom Fahrudinom Radončićem, inače Podgoričaninom, najavljuje se udruženo pravljenje šoping-mola u Tuzli.

U Crnoj Gori, na poluostrvu Luštica u toku je gradnja elitnog etno naselja, s tim što se taj kompleks koji bi trebalo da obuhvati oko 30.000 kvadrata, vodi direktno na Miroslava Miškovića i njegovu porodicu.

U građevinskim poduhvatima „Delte“, koji su u toku, takođe je i Univerzitetsko naselje. Taj kompleks, veličine 250.000 stambenog i poslovnog prostora na Novom Beogradu, grade udruženo sa „Hipo bankom“. Oni su udruženo investitori, tako da im pripadaju sva prava prodaje tih nekoliko hiljada stanova. Ako se uzme da je na toj lokaciji cena kvadrata stambenog prostora u novogradnji već dostigla na 2.400 evra, nije teško izračunati koliko će dobiti svežeg kapitala za dalji razvoj.

I u privatizaciji, iako je utisak da je ona u Srbiji u protekla tri meseca ove godine gotovo potpuno zamrla, „Delta“ je bila mimo tog opšteg sivila. Sa prvim danima 2008. kupili su od „Inveja“ beogradski hotel „Prag“. Navode da je na aukciji 21. marta u ime „Delte“ kupio valjevski lanac prodavnica „Diva“ demantovao je lično advokat Predrag Janjić, tvrdeći da je to kupio za svoj bizinis.

U osvrtu na 2007. „Deltine“ nove objekte i kupljena preduzeća kroz privatizaciju teško je nabrojati. Najveća investicija je svakako „Delta siti“: šoping-mol od oko 85.000 kvadrata. Taj šoping-mol je trenutno najveći koji Srbija ima, odnosno najveći dok, takođe „Delta“ ne napravi još veći na Autokomandi.

U Banjaluci su kupili tamošnji prehrambeni lanac „Tropiko“, u Bugarskoj „Pikadili“, U Crnoj Gori podigli tri prva „Maksija“ i otvorili zajedno sa „Telekomomom“ mrežu mobilne telefonije „M-tel“. A, da ne zanemaruju ni južni deo svoje zemlje pokazali su kupovinom „Simpovih“ robnih kuća u Vranju i Bujanovcu. Za „Si marketa“ demantovali su kategorično da su kupci iza paravana, ali Komisija za zaštitu konkurencije i dalje nije dala odobrenje prijavljenom ruskom fondu „Ist Jurop investment“, a koji je, inače, naveći pojedinačni akcionar, odmah ispred „Delte“ u „Univerzal banci“.

Kupovina kragujevačkog prehrambenog lanca „Srbija“ vodi se na sekretaricu u advokatskoj kancelariji Anu Petković, tako da do Komisije nije ni stigla. Jeste, međutim, takođe, u prošloj godini stigla kupovina Beogradskog vunarskog kombinata.

Nema zbirnih podataka „Blic“ je juče pokušao direktno od „Delte“ da dobije sistematizovan podatak koliko na zbiru imaju nekretnina u Srbiji. Rečeno nam je da to ne mogu da nam „izdeklamuju u cugu“, jer treba da zbroje sve prodavnice „Maksija“, „Tempa“, „C marketa“, pa „Delta sporta“, pa „Delta motorsa“, pa nekretnine koje se vode na „Delta real estate“...

Kratak put do imperije
Imperiju nekretnina Miroslav Mišković, odnosno „Delta“, počeo je da gradi tek 2002-2003. godine. Startovali su kupovinom na berzi akcija trgovinskih preduzeća: „Pekabeta“, „Domaća radinost“, „Beteks“, „Obuća Beograd“, „Bazar“ Novi Sad, „Namateks“... „Beteks“ su kupili sa Miodragom Kostićem, raspodelili lokacije, i onima koje su dobili, a to su prestižne u Knez Mihailovoj danas su prodavnice uglavnom „Delta sporta“. Pod „Delta sportom“ su i prodavnice koje je u najprestižnijoj beogradskoj Knez Mihailovoj imala „Domaća radinost“. U nekima su, naravno, „Najkijeve“ patike, a u nekima ekskluzivne prodavnice poput „Zare“, „Eskade“...
izvor Blic
link http://www.blic.co.yu/ekonomija.php?id=36321

Prva stvar, novinar je malo pogresio u kucanju pa ce delta planet da ima samo 220 kvadrata, a ne 220000 kvadrata :D

Druga stvar, ocigledno da je delta pomerila rok za delta planet sa kraja 2009. na leto 2010., mada opet ne znam ni sam koliko ce i taj rok biti realan, jer ce verovatno sva sredstva nakon zavrsetka bellvila da usmere na tu novu zgradu od 35 spratova i hotel intercontinental, mada ako vidimo da nesto pocinje da se radi na autokomandi tokom leta, onda jos bude bilo nade :kafa:

U Deltinom PDF biltenu "Delta danas" na njihovom sajtu (http://www.deltayu.com/PDF/delta_danas/delta_danas_34.pdf) koji je objavljen 17. marta, znaci onomad, kazu da ce tokom 2008. poceti izgradnja kopleksa Delta tower sa hotelom Intercontinental i izgradnja shopping malla na Autokomndi. Of gradjevinskih projekata je navedeno jos samo da ce se najveci do poslova na Belleville privesti kraju ove godina.....

Kad smo kod toga sta sve Misko ima, ne znam da li ste primetili pekare "Hleb i Kifle" po gradu, pa i to je njegovo

I da, BG uskoro dobija vec sedmi Costa Coffee u Kralja Milana na cosku sa Kralja Milutina, gde je bio ranije Intermezzo (sire se k'o nenormalni vec imaju - dva na Bulevaru, po jedan na NBGu, u Delta Cityu, u Njegosevoj i na Kalenicu, a vec zna da ce biti jedan u Aveniji 19, a verovatno i jedan u GTC squareu)

Hleb i Kifle, a baš mislio da probam kakve su im stvari. No,no. Ipak idem ja u Fidelinku /Bread&Co/.. :)
Ma, šire se ko...
Što bi rekla dvojica deda iz Mapeta:
D1: "Ne mogu da verujem da su pacovi odgovorni za ovaj šou?!"
D2: "Što?! Bili su odgovorni i za kugu!"

А која од ових зграда је Рад-ова, а, б или ц?
radovazgrada.jpg

Ta ogromna pod A.Ovo narandzasto cudo pod C je,mislim,EPS-ovo ili tako nesto,zaboravio sam.

Homer Jay":2mycdn8m je napisao(la):
Kad smo kod toga sta sve Misko ima, ne znam da li ste primetili pekare "Hleb i Kifle" po gradu, pa i to je njegovo
Apsolutna neistina. Lanac 'Hleb i kifla' je u vlasnistvu istih ljudi koje drze i drogerije Lilly.

Homer Jay":2vzqr4eq je napisao(la):
I da, BG uskoro dobija vec sedmi Costa Coffee u Kralja Milana na cosku sa Kralja Milutina, gde je bio ranije Intermezzo (sire se k'o nenormalni vec imaju - dva na Bulevaru, po jedan na NBGu, u Delta Cityu, u Njegosevoj i na Kalenicu, a vec zna da ce biti jedan u Aveniji 19, a verovatno i jedan u GTC squareu)
Super. Nisam ljubitelj kafe, ali lepo su im uredjene prostorije, i daju neku vrstu otmenosti (ako se tako uopste moze reci za lanac brze kafe) izlozima ovog grada koja mu toliko nedostaje. Samo napred.

a taj plac ce da bude ona kula? a kad to pocinje da se gradi? ove?

jesam al to je stara vest ko zna dal je tako i sad.... :D :D :D :D

A шта су темељи Б и наранџаста зграда Ц?

Vrh