Šta je novo?

Delta Planet Autokomanda - [Tržni Centar | 172 000 m²]

Mislim da preterujete oko spiska pitanja, za ostale novinare. Iskustvo mi kaze da ne ide to bas tek tako pogotovo ne za projekte i stvari o kojima mi uglavnom pisemo na forumu. Cesto postoji autocenzura ili jednostavno neobavestenost sto mislim da je ovde slucaj. Cesto se posipa paljba po novinarima a ja zelim stvarno da stanem na njihovu stranu jel sam svestan okolnosti u kojima rade i pritiskom za vestima i aktuelnostima. U takvim okolnostima ne mozete ocekivati bog zna kakve rezultate i otvorene teme.

Meni je samo zao, sto se pravi na tom delikatnom mestu, koje moze dodatno opteretiti saobracaj, kojem ne treba tako neki sadrzaj prema koje gravitira ogroman broj ljudi. Po mom misljenju, najoptimalnije bi bilo da su im prodali plocu na Prokopu i pare ulozili u izgradnju stanice. Imali bi duplu korist. Prvo, resili bi jedan infrastrukturni problem bez novih kredita, dobili bi novu funkcionalnu zeleznicku stanicu, i makar se za malo problizili tom snu o potpunoj funkciji novog zel. cvora. Kao drugo, saobracajno bi bilo mnogo prihvatljivije, jer bi se saobracaj i pristup razlio na mostar i autokomandu, ne bi bilo sve skoncentrisano samo na autokomandu. Takodje, BG:voz sa svojom velikom transportnom mogucnoscu bi potpomogao smanjenju gravitiranja drumskog saobracaja, pre svega automobila, i omogucio bi bolju iskoriscenost sinskog visokokapacitetnog sitema.
Znam da je navodno problem, neki zakoni koji ne dozvoljavaju da se neko uknjizi kao vlasnik ploce, ali bi uz malo dobre volje bi se moglo naci resenje.

О топовским шупама:

http://sr.wikipedia.org/sr/Topovske_šupe

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/267459/Obilazak-mesta-gde-je-bio-nacisticki-logor

http://www.makabijada.com/dopis/images/paljic/topovske supe.jpg

Велика је срамота што је овај меморијал у тако јадном стању. Ако га још додатно угрозимо Делтином играчком, нека нам је на част.

Иначе, слажем се са миланчетом да овај мол може још више да оптерети саобраћај на Аутокоманди. Можда је светла страна у томе што ће бг:воз и станица Карађорђев парк додатно да профитирају. Требало би притиснути Делту да финансирају набавку једне гарнитуре (тишина, имам и ја право да сањам :laugh: ).

Barkley":22tlr4bf je napisao(la):
О топовским шупама:

http://sr.wikipedia.org/sr/Topovske_šupe

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/267459/Obilazak-mesta-gde-je-bio-nacisticki-logor

http://www.makabijada.com/dopis/images/paljic/topovske supe.jpg

Велика је срамота што је овај меморијал у тако јадном стању. Ако га још додатно угрозимо Делтином играчком, нека нам је на част.

Иначе, слажем се са миланчетом да овај мол може још више да оптерети саобраћај на Аутокоманди. Можда је светла страна у томе што ће бг:воз и станица Карађорђев парк додатно да профитирају. Требало би притиснути Делту да финансирају набавку једне гарнитуре (тишина, имам и ја право да сањам :laugh: ).

Ja bih u tom slučaju pre zamolio gospodina Miškovića da uloži u neku pasarelu ili već neki način da se njegovi kupci prebace od Delta planeta na pešačku stazu Autokomanda-stanica Karađorđev park. Naravno, sigurno će potrčati to da uradi.

Što se tiče topovskih šupa, neće biti ugrožen, već potpuno uništen. Kao i sećanje na sve koji su tamo stradali...koje smo već uništili.

Разочаравајуће, још један магацин, овог пута светлећи, у центру града :notok:

Пошто тик уз овај будући светлећи магацин треба да прође УМП, надам се да ће део да сруше за пар година.

Prvo sto mi je palo na pamet kada sam video vest malopre su upravo Topovske supe...objekat sam za sebe je solidan (malo vise napucan) ali pitanje je kako ce pristupiti uredjenju celog kompleksa Memorijala ?

Verovatno će zid za pločom biti u garaži... Ne zna se da li je veća sramota to ili da ga unište kompletno.

Нема ништа од меморијала. Садашњи спомен плато је отприлике на сред шопинг мола.

Колико је срамно све у вези овог пројекта.

1. деценијама планирана аутобуска станица исток одлази на гробље историје,
2. меморијални парк ће бити у радњи H&M,
3. Једна од најбољих локација за високе објекте у старом делу града је изгубљена....

Ја не знам да ли ико може овоме да се радује.....

...да, поврх свега сам шопинг мол је архитектонско ђубре....

1. Ostaje nam da se nadamo da će realizovati projekat izmeštanja Glavne autobuske stanice na mesto sadašnjeg OTC-a Novi Beograd.
2. Vlast je kriva što nije imala sluha ni volje da sredi to mesto, kao što nema sluha i volje za sređivanje Starog sajmišta koje je od daleko većeg značaja i koje propada iz godine u godinu.
3. Prvobitni plan Delte je bio da se pored shopping mall-a sagrade 2 kule (prilično visoke, ne sećam se tačno koliko, pokušaću da pronađem u arhivi Beobuild vesti), samo što su gospoda "stručnjaci" sahranili ceo grad sa ograničenjem spratnosti...

Sta ce biti jednog dana kad propadne Delta kao bivse Robne Kuce,ima ovo mesto da zvrji prazno...

Na urbanistickom planu je stajalo da mogu dve kule od po 22 sprata da se sazidaju ako ne gresim.

Sad sam se setio da je pre bilo reči da će u prvoj fazi da grade shopping mall, a u drugoj fazi poslovne kule.
Edit: Našao sam prvobitni projekat. Plan je bio da kule budu 35+ spratova...Ne znam zašto, ali prvobitni projekat shopping mall-a me ascira na Formulu 1, tj. kompleks u Dubajiu :lol:
Izgleda da su ipak izbacili kule iz projekta (jer ne vidim gde bi ih uglavili prema novom projektu) pošto je kao što Vucko reče tu ograničenje od 22 sprata. Mada, opet, ko zna zašto su odustali od toga.
http://www.beobuild.rs/read.php/204.html

Ronche":2pdxj65e je napisao(la):
1. Ostaje nam da se nadamo da će realizovati projekat izmeštanja Glavne autobuske stanice na mesto sadašnjeg OTC-a Novi Beograd.
Урадиће то кад тад. Проблем је, што је неко одавно испланирао прерасподелу аутобуског саобраћаја са циљем да аутобуси са југа Југославије долазе до Аутокоманде, а западни део земље долази до НБГ-а. Без преласка мостова и беспотребног оптерећивања саобраћаја.

2. Vlast je kriva što nije imala sluha ni volje da sredi to mesto, kao što nema sluha i volje za sređivanje Starog sajmišta koje je od daleko većeg značaja i koje propada iz godine u godinu.
Целокупна политика државе има за циљ заборав жртава у име помирења.
Јер, ја не знам шта је тешко у томе да у оквиру часова историје ученици средњих и основних школа обилазе места стратишта и споменике по Београду. Па нема бољег учења од интерактивног предавања....
3. Prvobitni plan Delte je bio da se pored shopping mall-a sagrade 2 kule (prilično visoke, ne sećam se tačno koliko, pokušaću da pronađem u arhivi Beobuild vesti), samo što su gospoda "stručnjaci" sahranili ceo grad sa ograničenjem spratnosti...
vucko":2pdxj65e je napisao(la):
Na urbanistickom planu je stajalo da mogu dve kule od po 22 sprata da se sazidaju ako ne gresim.

Ово само говори о каквом се јајарском инвеститору ради.
Да Делта има жељу и вољу за озбиљно дугорочно планирање, оставили би могућност, тј. места за неке будуће куле. Јер:
1. власт се мења, као и уредбе, а поготову оне које немају везе са здравим разумом,
2. криза ће проћи, као и све кризе што су прошле, и потребе за пословним простором ће бити.

Овај шопинг мол заузима сваки квадратни метар плаца, и поента његове изградње је брзо богаћење, јер нема никакве дугорочне стратегије, већ само од данас до сутра. Да светли. Да шљашти.

Pogledajte rendere malo bolje, mislim da mogu da se izgrade 2 kule na onom parkingu i na malo zelenila prema autoputu...

Tačno. mislim da su to i naglasili da nisu odustali, nego da je situacija na tržištu takva da nema zakupaca prostora. pa delta u belvilu ima dve poslovne zgrade, od kojih jedna zvrji prazna, a u drugoj su par prostorija izdate firmama povezanim sa deltom, (jedro, inteza,) jedan lokal banka i auto salon. više od pola zgrade prazno.

kad se stvori potražnja na tržištu lako će oni graditi.

nije sve u studiji visokih objekata, kako je neko već objašnjavao na forumu. nemojmo se zavaravati da delta preko svojih veza ne bi mogla da gradi šta hoće i kako hoće.

glavni problem je nedostatak tržišta.

@ Feanor

А шта ће са паркингом? Где ће њега?
А то зеленило до аутопута је друга парцела која је градско власништво тренутно. Била је продата МПЦ-у, али су они пропали.

И, да, још нешто....овде је по среди још гора девастација споменика жртвама, као што сам и говорио, а нешто ниси тако активно агресиван као према Ђоковићима....само примећујем...

@ Milisav

Раније су наглашавали, да нису одустали од кула, али најсвежије изјаве потекле на дан презентовања овог новог пројекта кажу да су дефинитивно одустали од кула и да су зато проширили шопинг мол и додали нове садржаје.

Наравно да је проблем тржиште, а не нека офшор "студија", али је проблем недостатка дугорочног планирања у виду остављања слободног земљишта за куле, као што је то урађено на Ушћу.

Мени ово делује као напредак у архитектури тржних центара у Србији па и у региону . С обзиром на локацију и недостатак конкуренције сигуран сам да ће Мишко фино зарадити на овоме. Што се урбанизма тиче локација није толико погубна због саобраћаја колико за евентуално решење прокопа или стадиона Звезде и Партизана. У оном меморандуму са Кинезима ми смо већ одустали од тржног центра и све остаје на стамбено-пословном простору а знамо какво нам је тржиште некретнина...

stf":3p0ky778 je napisao(la):
Наравно да је проблем тржиште, а не нека офшор "студија", али је проблем недостатка дугорочног планирања у виду остављања слободног земљишта за куле, као што је то урађено на Ушћу.

Па ето слободне парцеле поред.Сећаш са како је Мишко кукао кад им је мпц испред носа узео ту локацију а и те куле се лагано могу сместити на паркингу.Није то НБГ да се не сме у дубину више од једне етаже.. Треба имати у виду да је делта само приватни инвеститор па још и српски. Где ћеш горе? А тржишзе пословног простора је мртво и мислим да се неће опоравити у наредних 10 година. У тим околностима ја сам још и задовољан изгледом овог пројекта јер би Мишко био у огромном плусу таман да је изградио Ушће на стероидима.

А што се споменика жртвама тиче,ето новинари не знају за њега,грађани не знају за њега,политичаре не занима а и знамо и у каквом је стању тај споменик... Дакле,није проблем у Мишковићу нити је само он јајара. Мишко је само продукт болесног,да не кажем умирућег друштва.

@Feanor: Ima mesta na prostoru parkinga, ali teško da bi se te 2 kule uklopile sa shopping mall-om, pritom, zaklanjale bi shopping mall. Ne sumnjam da će u nekoj bližoj budućnosti ostvariti planove izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa kod Zvezdinog (ili Partizanovog) stadiona koji odavno planiraju...što će biti relativno blizu Delta planet-u.
P.S. Ako mogu preko veza da grade šta i koliko hoće, zašto nisu dobili dozvolu za gradnju kule u bloku 20? Ili sam ja možda dobio pogrešnu informaciju.

Meni se čini na osnovu onog filma da su planirali da na krovu objekta bude naka vrsta parka sa drvećem. da li je ovo moguće?

Могуће је и у свету ја то јако честа појава.

А шта ће са паркингом? Где ће њега?
А то зеленило до аутопута је друга парцела која је градско власништво тренутно. Била је продата МПЦ-у, али су они пропали.
И, да, још нешто....овде је по среди још гора девастација споменика жртвама, као што сам и говорио, а нешто ниси тако активно агресиван као према Ђоковићима....само примећујем...

Taj mali parking na renderu je ukras... Za centar te velicine postoji ogroman podzemni parking nalik na Usce... Znaci ima sasvim dovoljno mesta...

Samo ti primecuj, ali primecujes pogresno... Na temi o Djokovicima nisam ni spominjao spomenik... Sta vise, malo i znam o njemu... Kao i o ovom na autokomandi koji je sakriven kao sa namerom...

Djokovici su dobili drzavne pare i ulaganja u milionima evra a sve za svoju licnu upotrebu... Plus su sa raznim polukriminalnim dilovima (a sve na ljubav naroda prema Novaku, znajuci da glupi narod nece prozivati svog idola Novaka) organizovali opasnu pljacku... A ta bahatost oko zauzimanja javnog prostora, gde predsednik opstine ne sme ni da zucne protiv toga, to je samo delic cele price...

Sto se tice spomenika, on nema smisla ako niko ne zna za njega i ako ga niko ne obilazi... A ako je tako nema potrebe da bude velikih dimenzija... Znaci lako bih naterao Miskovica da uredi i obezbedi taj minimum prostora i izgleda za spomenik...

Što se tiče kula, Vojkan Glavinić, direktor "Delta real estatea", juče je izjavio da su od kule odustali zbog slabe potražnje poslovnog prosora na tržištu.

Između ostalog verujem, zapravo nadam se, da je "Delti", kada je reč o poslovnom prostoru, prioritet projekat u Bloku 20.

@ Delija

Постоји слободна парцела поред, али ако нешто никне, и када никне, то ће бити архитектонско урбанистичка наказа, јер је шопинг мол овакав какав је, пројектован као самосталан организам. Штагод да се изгради поред, сметаће једно другом. Ниђе везе

Питање је да ли ишта ту може да се ради, јер туда пролази колектор отпадних вода, ткз. мокролушки колектор.

@ Feanor

Није поента "натерати" Мишковића да уреди спомен плато. Сама идеја о Шопинг молу поред меморијалног платоа је у најмању руку...дегутантна. А када још приметимо да се тај плато налази на сред будућег мола...одвратно.

Држава је уложила паре у државни објекат на Дорћолу, који је само уступљен Ђоковићима, нису га купили.

Мишковић је, насупрот томе постао ово што јесте пљачкајући државу и грађане, а уз то је купио плац 40 година планиран за важан инфраструктурни, илити читај: јавни простор. И уз то му је продата локација меморијалног платоа.

А шта је он урадио за државу? За било кога? Ништа. За разлику од Ђоковића који су барем, изрекламирали земљу...

Vrh