Šta je novo?

Delta Planet Autokomanda - [Tržni Centar | 172 000 m²]

Svi se podsmevaju Došljaku a niko da makar proba da razmisli koliko bi saobraćaja i gužvi generisao taj Delta MegaGigaUniverzum na već najviše opterećenoj tački na desnoj obali Save.

Takođe je smehotresna ta škola misli da sve što nisu: 1) stan 2) kancelarija 3) maxi 4) pošta 5) kafić... treba da bude na periferiji.

Uostalom, čak i da se napravi MegaGigaDeltaUniverzum, opet ostaje pitanje šta i ko bi se uselio u prostor ispod i oko petlje Autokomande (što je inače ogroman prostor). Kako to zamišljaju drugi forumaši. Da ne misli možda neko da će Zara ovde da otvara butik? Živo me zanima šta bi prosvećeni forumaši smestili tu... Verovatno ništa, pošto fazon pola njih koji komentarišu ovde, uopšte ni ne žive na ovoj strani reke. Al svi najbolje znaju da je baš megalomanski tržni centar ono što nedostaje toj lokaciji.

Ah, sad vidim da se predlažu i kulčine... Pa da, to je taj mentalitet...

Poslednja izmena:
A ko da napravi taj autocentar? Da država naredi da samo tu mogu da se obavljaju auto delatnosti u krugu od 5km? To ni za vreme Tita nije bilo moguće.
Mogao bi da se napravi nekakav skup salona u klasi TST auto salona, OMR, Forze Cars i slični u kojima se prodaju uglavnom sportski i premium brendovi (Porše, Maserati...) jer bi se to potpuno uklopilo u ambijent Delta Planeta i poslovnih zgrada (kula) koje su bile planirane u okviru tog projekta (ne znam da li je i dalje to u planu pored Delta Planeta)

Svi se podsmevaju Došljaku a niko da makar proba da razmisli koliko bi saobraćaja i gužvi generisao taj Delta MegaGigaUniverzum na već najviše opterećenoj tački na desnoj obali Save.

Takođe je smehotresna ta škola misli da sve što nisu: 1) stan 2) kancelarija 3) maxi 4) pošta 5) kafić... treba da bude na periferiji.

Uostalom, čak i da se napravi MegaGigaDeltaUniverzum, opet ostaje pitanje šta i ko bi se uselio u prostor ispod i oko petlje Autokomande (što je inače ogroman prostor). Kako to zamišljaju drugi forumaši. Da ne misli možda neko da će Zara ovde da otvara butik? Živo me zanima šta bi prosvećeni forumaši smestili tu... Verovatno ništa, pošto fazon pola njih koji komentarišu ovde, uopšte ni ne žive na ovoj strani reke. Al svi najbolje znaju da je baš megalomanski tržni centar ono što nedostaje toj lokaciji.

Ah, sad vidim da se predlažu i kulčine... Pa da, to je taj mentalitet...
А што би ми смештали ишта ту. Тај простор је продат и власник ће смештати пта мисли да треба. Ако он хоће вулканизере или да продаје кикирики и семенке у ринфузу његова ствар. Ако хоће лукс робу исто његова ствар. Али прича да ће нови ТЦ довести до колапса саобраћаја више не пије воду у Београду.

A kako bi golemi uslužni centar namenjan - automobilima, uticao na automobilski saobraćaj u kraju?

Još ako bi se tu dolazilo iz čitavog Beograda (što inače ne bi u tržni centar, jer su oni po gradu već dobro raspoređeni... ali Molofobija).

Да ли цео Врачар и Вождовац треба да иду у Јајинце, Кумодраж и ММЛ за потребе неге аутомобила?

Ауто сервиси, ауспух мајстори и сличне радионице су распоређене по целом Вождовцу. Само сам против декрета да неко одређује где ће се обављати које делатности. Тај зонинг имамо у Америци и направио је катастрофалне последице по урбано ткиво.

Beobild ti sanja strogo zoniranje kao u SAD, možeš 10 puta da im napišeš da su zbog toga američki gradovi, od nečega što 1920. liči na evropske gradove do našeg vremena postali pustinja, neće uvažiti i nastaviće bandoglavo dalje.

Tipično za ovu sredinu, inače, a ovaj forum se ne odmiče od toga ni za fitu.

А што би ми смештали ишта ту. Тај простор је продат и власник ће смештати пта мисли да треба. Ако он хоће вулканизере или да продаје кикирики и семенке у ринфузу његова ствар. Ако хоће лукс робу исто његова ствар.
Zato što je ovo zajednica koju svi činimo, izdržavamo i uređujemo, a ne privatni ranč investitora.
Али прича да ће нови ТЦ довести до колапса саобраћаја више не пије воду у Београду.
Ljudima na Novom Beogradu ne pije. Na vašu žalost, ima nas koji svakodnevno prolazimo tu Autokomandu i znamo šta je čeka kad se u taj prostor bude sipalo još 1000 automobilčina non stop.

Ovo je forum na kome je jedna drčna mala šačica ljudi sa Novog Beograda dala sebi za pravo da svima određuje kako će da žive i šta će da im se gradi po komšiluku i kraju. Novobeograđani znaju kolike su gužve na Autokomandi, koliko ima turista na Studentskom trgu, koliko ima vetra kod Skupštine (previše za njih, pa bi da i tamo posade još zgrada), koliko ima divljih hostela, šta kome treba na Voždovcu... Ma kako da ne. Drž'te se vi svojih krajeva i vodite svoje brige, a ako baš želite, podignite kulčinu i tržne centre na svakom ćošku Novog Beograda. Ali ovaj deo grada ostavite više na miru.

Poslednja izmena:
Па Делта, па да издају простор сервисима и сл.

Kojim serviserima? Pa neće Delta da se bakće sa auspuh servisima, električarima i vulkanizerima... Delta se bavi BMW-om i Maseratti-jem. Pare su u ovlašćenim servisima, a ne u "Pajinoj radionici". Niti bi ta klijentela koja krpi krševe stare 15-20 godina dolazila na neko "ekskluzivno mesto".

Zna se šta je trenutno najisplativije - stanogradnja.

Sve što nije servis Maseratija i BMWa = Pajina rupa u kojoj se krpe kante stare 15-20 godina.

Važi.

A da se ispod Autokomande servisiraju električne kante, ovaj iznad bi odmah drugu priču pričao.

I da, sve je "zoning"... Sve što se ne uklapa u vaše kaubojske agende i finansijske planove i interese. Čudi me da niko još nije zakukao i na komunizam. Sa' će verovatno, svake sekunde.

P.S.
Napravite i jednu oglednu stambenu kulčinu i unutar kružnog toka tamo kod vas na Novom Beogradu.

Zato što je ovo zajednica koju svi činimo, izdržavamo i uređujemo, a ne privatni ranč investitora.

Ljudima na Novom Beogradu ne pije. Na vašu žalost, ima nas koji svakodnevno prolazimo tu Autokomandu i znamo šta je čeka kad se u taj prostor bude sipalo još 1000 automobilčina non stop.

Ovo je forum na kome je jedna drčna mala šačica ljudi sa Novog Beograda dala sebi za pravo da svima određuje kako će da žive i šta će da im se gradi po komšiluku i kraju. Novobeograđani znaju kolike su gužve na Autokomandi, koliko ima turista na Studentskom trgu, koliko ima vetra kod Skupštine (previše za njih, pa bi da i tamo posade još zgrada), koliko ima divljih hostela, šta kome treba na Voždovcu... Ma kako da ne. Drž'te se vi svojih krajeva i vodite svoje brige, a ako baš želite, podignite kulčinu i tržne centre na svakom ćošku Novog Beograda. Ali ovaj deo grada ostavite više na miru.
Најбоље је када немаш аргумент лупити саговорнику етикету. Ja живим иза Вера у Војводе Степе, и пролазим сваки дан Аутокомандом било превозом, било аутомобилом.

Не видим како бих ја то правио већу гужву ако из Кумодрашке уђем у ТЦ и вратим се назад, него ако продужим аутопутем на НБГ или до БНВ и два пута додатно крчим Аутокоманду.

Што се тиче заједнице и одређивања шта ће где бити, што милиш да је твоје мишљење већински подржано од заједнице?

Poslednja izmena:
Sve što nije servis Maseratija i BMWa = Pajina rupa u kojoj se krpe kante stare 15-20 godina.

Važi.

A da se ispod Autokomande servisiraju električne kante, ovaj iznad bi odmah drugu priču pričao.

I da, sve je "zoning"... Sve što se ne uklapa u vaše kaubojske agende i finansijske planove i interese. Čudi me da niko još nije zakukao i na komunizam. Sa' će verovatno, svake sekunde.

P.S.
Napravite i jednu oglednu stambenu kulčinu i unutar kružnog toka tamo kod vas na Novom Beogradu.

Pa nema šta drugo da se tamo popravlja.

Ja vozim Mercedes, nov u garanciji. I da hoću ne mogu zbog 5 godina garancije da ga teram kod divljaka... Moram tamo da odradim te redovne, posle ga ionako prodam i uzmem novi. Niti se to kvari u garanciji, pa da ti treba neki servis. 10 godina servisiram vozila što u Delti što u Emil Frey-u.
Žena vozi BMW, isto nov, ne znam kolika je tamo garancija, ali može samo u Delti da se servisira.

Pre 15-tak godina sam zakačio nešto malo u garaži Lexus-a, trebalo da se sredi zadnje krilo. Neka bela perla boja. U Krnjači - 60 000 din, po gradu - niko nema tu boju.

Ne možeš da popravljaš bolji auto po tim servisima, nemaju delove, jer nema kopija. Ovi što imaju auto na kredu ili lizing imaju obično i kasko, pa ni limariju ne mogu da rade bilo gde.
Zato je cela ta priča besmislena, nekakav centar divljih servisa u organizaciji Delte lol

Ali se ne servisiraju, već ih voziš u najbliži oblašćeni servis, jer taj u "Pajinoj radionici" nema pojma da to popravi niti ima servisna uputstva itd.

Poslednja izmena:
Tako lepo što je saobraćaj oko tržnih centara uvek usporen i prepun prekršaja. Uz to služe kao veliki usisivači ljudi, pa dovode mase na mesta gde ih ranije nije bilo, ili su bili samo u prolazu.

Takođe bude veselo ujutru kad se otvaraju ti hramovi megalomanije pa kad svi zaposleni u prvoj smeni navru na istu lokaciju, a u okolini neke ulice i dalje ko iz 19. veka. Isto tako bude žurka uveče kad ovi iz druge krenu da se vraćaju kući, svi u periodu od 20 minuta.

Pa nema šta drugo da se tamo popravlja.

Ja vozim Mercedes, nov u garanciji. I da hoću ne mogu zbog 5 godina garancije da ga teram kod divljaka... Moram tamo da odradim te redovne, posle ga ionako prodam i uzmem novi. 10 godina servisiram vozila što u Delti što u Emil Frey-u.
Žena vozi BMW, isto nov, ne znam kolika je tamo garancija, ali može samo u Delti da se servisira.

Pre 15-tak godina sam zakačio nešto malo u garaži Lexus-a, trebalo da se sredi zadnje krilo. Neka bela perla boja. U Krnjači - 60 000 din, po gradu - niko nema tu boju.

Ne možeš da popravljaš bolji auto po tim servisima, nemaju delove, jer nema kopija.
Zato je cela ta priča besmislena, nekakav centar divljih servisa u organizaciji Delte lol
Nema šta Delta da traži na Autokomandi sa svojim megalomanijama. Eno im ga njihov mini-grad između Hajata i Gazele, pa nek tamo grade do mile volje.

P.S.
Nadam se da ti je taj Mercedes električni.

Nema šta Delta da traži na Autokomandi sa svojim megalomanijama. Eno im ga njihov mini-grad između Hajata i Gazele, pa nek tamo grade do mile volje.

O tome ne odlučuješ ti, a ni ja. Ja sam se samo načudio ideji.

P.S.
Nadam se da ti je taj Mercedes električni.

Nije EV. Već je 3.0 V6 bi-turbo, 4matic...
Ja sam old-school.

Tako lepo što je saobraćaj oko tržnih centara uvek usporen i prepun prekršaja. Uz to služe kao veliki usisivači ljudi, pa dovode mase na mesta gde ih ranije nije bilo, ili su bili samo u prolazu.

Takođe bude veselo ujutru kad se otvaraju ti hramovi megalomanije pa kad svi zaposleni u prvoj smeni navru na istu lokaciju, a u okolini neke ulice i dalje ko iz 19. veka. Isto tako bude žurka uveče kad ovi iz druge krenu da se vraćaju kući, svi u periodu od 20 minuta.
Ма да. Заплањска је цео дан закрчена од изградње ТЦ Стадиона.

O tome ne odlučuješ ti, a ni ja.
O tome odlučuje zajednica, a tu zajednicu činim i ja. I svi drugi koji žive dovoljno blizu lokacije.

Nije EV. Već je 3.0 V6 bi-turbo, 4matic...
Ja sam old-school.
Izuzetak su komentari na vesti o automobilima, te obožavam da čitam, posebno o EV. Tu se mnogo lepo vidi kako se srbin, generalno, užasava promene i voli da "piša uz vetar".
U moje vreme se ovo zvalo dvostruki standardi. Ima i ona neka kraća reč, nešto na L beše...

Nemam više pitanja.

Ма да. Заплањска је цео дан закрчена од изградње ТЦ Стадиона.
Pa i jeste.

Usput, Zaplanjska nije čvorište i tranzitna tačka ranga jedne Autokomande. I najmanja promena na Autokomandi ima uticaj na sve okolo u krugu od nekoliko kilometara.

O tome odlučuje zajednica, a tu zajednicu činim i ja.

Ajde da vidimo i to čudo, da ta nekakva zajednica odluči šta će se graditi na parceli koju je kupio privatni vlasnik.

U moje vreme se ovo zvalo dvostruki standardi. Ima i ona neka kraća reč, nešto na L beše...

Nemam više pitanja.

Ja ne zastupam stav da će EV propasti što je generalno mišljenje čitajući te komentare. Kada bude vreme - preći ću. Sada trenutno, imam još par godina garancije na ovom Mercedesu... Nemam ništa protiv EV, kada-tad ćemo svi morati da napustimo fosilna goriva.

Da sada kupujem i tipa hoću nešto štedljivije verovatno bih uzeo neki plug-in hibrid, dok ne dođe vreme za EV.

Vrh