Šta je novo?

Delta City

Jeste tekuće održavanje dok se ne svede na to da treba sve da se odradi...

U pravu si, izgleda sasvim korektno unutra. Mislila sam na neko prosirenje kao sto je odradjeno za Usce. Ali pretpostavljam da mozda ovde nema prostora, a cini mi se da ce biti potrebe sa rastom NBGa

Malo je problem sto NBG koliko god delovali neprimetno ima dosta malih TCa, posebno taj deo Novog Beograda.
Blizu Delte je i WEST 65 koji je nebitan i prazan ali nedaleko je i RODA MEGA centar u kome su uvek sve radnje apsolutno pune ljudi.
Nedaleko je i mali ali posecen IMMO outlet centar. Piramida je nedaleko a i sam Bellville ima dosta radnji i nove okolne zgrade.
Samim tim cini mi se da nema potencijala za sirenje delte jer sam bulevar Jurija Gagarina ima bar 4 trzna centra iako ne deluje tako mozda. A sve nove zgrade imaju u prizemlju po 4 5 lokala.

Malo je problem sto NBG koliko god delovali neprimetno ima dosta malih TCa, posebno taj deo Novog Beograda.
Blizu Delte je i WEST 65 koji je nebitan i prazan ali nedaleko je i RODA MEGA centar u kome su uvek sve radnje apsolutno pune ljudi.
Nedaleko je i mali ali posecen IMMO outlet centar. Piramida je nedaleko a i sam Bellville ima dosta radnji i nove okolne zgrade.
Samim tim cini mi se da nema potencijala za sirenje delte jer sam bulevar Jurija Gagarina ima bar 4 trzna centra iako ne deluje tako mozda. A sve nove zgrade imaju u prizemlju po 4 5 lokala.
Zar Immo Centar nije srusen zbog gradnje stambenih zgrada?

Колико се сећам, срушиће се Рода након истека уговора са Декатлоном због наставка стамбене градње, а онда ће да се попуни ТЦ Запад65 са радњама из Роде.

Колико се сећам, срушиће се Рода након истека уговора са Декатлоном због наставка стамбене градње, а онда ће да се попуни ТЦ Запад65 са радњама из Роде.
To je bila prica za 2030. a daleko je to.
A ima i prica da ipak ostaje Roda Mega centar. Mislim da zbog velike posecenosti ne mora da se rusi.

U pravu si, izgleda sasvim korektno unutra. Mislila sam na neko prosirenje kao sto je odradjeno za Usce. Ali pretpostavljam da mozda ovde nema prostora, a cini mi se da ce biti potrebe sa rastom NBGa​
Tom delu NBG su potrebniji javni vrtići i škole, a ne nakrcavanje kladionica, piljarnica, marketa, radnji sa garderobom i sl.​

To je bila prica za 2030. a daleko je to.
A ima i prica da ipak ostaje Roda Mega centar. Mislim da zbog velike posecenosti ne mora da se rusi.​
Posećenost nema nekog uticaja ako je neko bacio oko na parcelu.​

Posećenost nema nekog uticaja ako je neko bacio oko na parcelu.​
Moja poenta je da sport vision koji drzi parcelu može da kaže, dovoljno zarađujemo. Neka ostane ovako a gradićemo na drugim mestima.

Da skratim čuo sam od radnika iz tog centra da ih neće rušiti ni posle 2030.

Immocentar u blokovima radi i svakako se neće rušiti, to je kao moderan mini TC.

Roda kod AC će se svakako rušiti u poslednjoj fazi izgradnje Soula, nema te matematike da zadrže ove prodavnice, samo zbog ugovora sa zakupcima koje verovatno ne mogu da raskinu to i ne ruše. Ali eno i sada je već deo prazan i ne deluje da će se puniti, Roda, Uradi Sam, JYSK verovatno dobro rade, ali ponovo neće ih to spasiti.

A West65 mall je tuga božija, gore kada se popneš na sprat, kao posle zombi napada... Mislim da su ozbiljno promašili plan sa tim TC i nisu prilagodili prodavnice... Slične veličine Immo u blokovima je stalno pun (a doduše i gravitira mnogo veći komšiluk)...

Ишли су на богату клијентелу па су се мало заиграли. Неће сви купци станова у околној новоградњи бити и купци масератија. Мора тц да генерише и људе са стране. испаде да раде већ уигране франшизе, кафетерија. луфф, арома, макси, дм, остали ми се чине више мање празни.
Сада има паркинга. али када би срушили роду и сви локали прешли тамо питање је какав би ту био саобраћајни хаос

Dobro par dole radnji je tipa skupe parfimerije i ona neka multibrend radnja, ali gore na spratu je zombi napad... tipa prodavnica dušeka u koju verovatno neko uđe svaki drugi dan...

Mislim da u Westu dobro radi (osima Maksija, DMa) samo bazen na spratu :D

Roda kod AC će se svakako rušiti u poslednjoj fazi izgradnje Soula
Gledajuci plan tj faze gradnje Soul 64 kompleksa nigde ne vidim da se sire na parcelu na kojoj je Roda? Pa me zanima kako si povezao to dvoje osim sto je vlasnik parcele isti?

Gledajuci plan tj faze gradnje Soul 64 kompleksa nigde ne vidim da se sire na parcelu na kojoj je Roda? Pa me zanima kako si povezao to dvoje osim sto je vlasnik parcele isti?
Logika je ta da kad su srusili extra centar, sve ce i da se vise isplatiti da tu budu stanovi. Ali pitanje je. Mi samo zakljucujemo rusice centar Roda i nece ali nemamo pojma nista jer jos ni ne postoji plan.

Jasno je to i vrlo je moguce da ce graditi stanove. Nego sam samo pitao koja je veza poslednje faze projekta Soul 64 i parcele gde je Roda? Jer mi se cini da bas nemaju neke veze(ako izuzmemo vlasnika parcele). Soul 64 ima 4 faze i jasno je definisano gde ce biti. 😁

Inace da dodam neko je pricao da Dechatlon ima ugovor do 2030.godine u Roda Mega centru. Neki su doneli zakljucke da ce zato centar biti tu do 2030.
Ali naravno ne postoji zvanicna informacija. Mozda bude trajno ostao tu.

Do 2030 ili do neke javne objave urbanistickog plana je suvisno nagadjati, jer sve je do zelje vlasnika parcele a ko zna sta on misli :)

Obzirom da će Soul da se najverovatnije gradi do 2028-29 ako računamo i poslednju četvrtu fazu, vrlo verovatno bi Sportvision-u bio veliki zalogaj da u isto vreme gradi na obe parcele. Da ne pričam o gubitku prihoda od rente istovremeno (od pokojnog Extra centra i Rode). Isto tako mislim da kad izgrade prvu i drugu fazu mogu vrlo lako da ubede Decathlon da pređe u moderniji prostor jer su lokali poprilično prostrani i na dva sprata. Takođe mogu da ih motivišu da ranije raskinu ugovor ako im npr ponude inicijalno nižu cenu rente. No nebitno od Decathlona, nekako mi se poklapa ta 2030 sa kompletnim završetkom Soul-a, počeće i da generišu prihode od izdavanja komercijalnog prostora, i mogu lako da nastave na placu Rode.

Ne zaboravimo da je ovo prvi projekat za vlasnika Sportvision-a, na više strana sam čuo da su imali problema sa podizvođačima, neiskusni su i paralelna gradnja Soula i šta god dođe na mesto Rode apsolutno nema smisla za njih ni finansijski ni logistički. Verujem da su sada u fazi razrade arhitekture tog budućeg projekta, priprema dokumentacije, procene troškova i dinamike itd. Lično bi voleo da ostane Roda centar jer je jako praktičan i pomaže da se smanje gužve zbog velikog parkinga, ali tako je kako je.

Objavljen je Rani Javni Uvid za blok 67, tj celinu na kojoj se nalazi Delta City. https://www.beograd.rs/cir/gradski-...ina-i-Bulevar-Crvene-armije-Novi-Beograd.html

Manje više sve ostaje kako je i sada, tj ostaje Komercijalna zona, sa time što se menjaju parametri šta može da se izgradi. Sudeći prema RJU, Delta City očekuje nadogradnja i dodavanje 10.000 m2 na postojećih 55.000 m2. Takođe se i nadzemna garaža širi za dodatnih 1.000 m2, na postojećih 8.000m2.

1749469372148.png
1749469396403.png

Vrh