Šta je novo?

Crna Gora

Одлично ако је тако...надам се да ће кренути са следећом деоницом!

Sent from my Armor_3 using Tapatalk

Sačekaće ovo 2021. DPS bi i kliker pokvario, a kamoli neće ovako složen projekat. Ako ste upoznali ijednog DPS-ovca znate o čemu pričam...

A realni rok je koji? Ako je 90% svega završeno, ima li ikakvih realnih prepreka da na proljeće bude gotova dionica i puštena u saobraćaj?

Rok je 30 septembar. Na pojedinim mostovima je ostalo još 1-2 rasponske ploče. Posle završetka rasponske konstrukcije mogu sve da završe za pola godine. U tunelima je završena sekundarna obloga radi se EM opremanje... Nasipi idu brzo jedino možda kasne na pocetku Bemax-ovog snimka između tunela Suka i Vežešnik gdje nisu počeli sa nasipom, mada tu mogu da rade i preko zime tako da će nadoknaditi.

Danas sam bio u drustvu nekoliko inzinjera i svi rade na autoputu za drzavu i razlicite firme podizvodjace Kineza.
Najoptimisticnija prognoza za otvaranje ove dionice autoputa je 13 jul 2021 godine dakle za 19 mjeseci.
I ovaj sto je najveci optimista medju njima koristio je izraz mozda, ni on nije tvrdio a ostali misle da ce i taj rok biti tesko ostvariv.
Sve naravno odbacuju i teorijsku mogucnost da to bude gotovo u 2020 godini.
Prenosim sto su rekli.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

I ja sam sjedio prije nekoliko dana sa ljudima sa terena, rekli su da nije sigurno da ce stici da zavrse sve do 30. septembra 2020.godine, ali do kraja 2020.god. 100% hoce.

Pričao sam prije 15-ak dana sa Bemax-ovim inžinjerima i stiskao ih Milo da završe do oktobra auto-put... Sve zavisi od petlje Smokovac zato su i izveli tamo najviše mašina... Inače sjutra dron snima auto-put pa dok montiraju... tada ćemo znati najbolje šta i kako oko Petlje i prvih 12km... evo pogledajte ovo... Malo zanimljivosti o mostu Moračica sa prelijepim fotografijama http://highestbridges.com/wiki/index.ph ... ica_Bridge

Ne znam,logicno mi je da tu nema posla za jos vise od godinu i po dana medjutim ovi ljudi od kojih su neki u firmi koja je nadzor u ime vlade a inace strana firma francusko italijanska su se slozili da je 13 jul 2021 najbrze sto se moze a i za taj rok kao sto vec rekoh samo jedan od njih je bio optimista da ce se do tada i zavrsiti.
Vise bih volio da se put otvori naredne godine naravno ali ovi ljudi koji ostavljaju utisak da znaju sto pricaju nisu dozvolili ni teorijsku mofucnost da dionica bude pustena u narednoj godini.
Zivi bili pa vidjeli.

Шта се дешава са следећом деоницом ? Код нас АВ рече да граде до Дуге Пољане код Сјенице а то је 30-35 км од Бољара.

Most Moračica juče sniman :)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uzw3SNhf8Uo[/youtube]

Prolazio sam 2 decembra magistralom ispod mosta i ova dva krana desno na ovom snimku (bliže tunelu Mrke) su bila demontirana, a i ne znam zašto im stoje ove krletke za rasponsku konstrukciju još uvijek ako je most spojen 11 oktobra... U četvrtak ću ponovo ići pa ću slikati.

@Marlon... Dobijam snimke pa zato.... ne snimam ja.. Nego kad mi neko pošalje samo objavim...

Dali neko zna sta se desava i zasto BEMAX nije objavio video sa izgradnje autoputa.

Već je trebao video da se objavi. Ako ne bude sjutra pitaću nekog od njih zašto nema... Kad bi dali Kinezima da nam izdrade ova dva auto-puta do kraja pa eto im 30 godina neka uzimaju pare...

Ne znam bas ovo za most Verige. Pre 20-25 godina lokalci su se protiv toga bunili... Narusilo bi pejzaz Perasta i citave Boke, ranije su se zalili i da bi prljavstina dima iz kola padala u vodu, povecavajuci kapacitet na sve manju infrastrukturu, prostor, parking mesta i ostalo, moguce da bi napravio jos vecu saobracajnu guzvu u primorskim mestima... Nova magistrala je sigurno potrebna ali da li preko mosta ili okolo, i podjedanko vazno da svako mesto sagradi po veliku garazu i skloni kola sa ulica. Posebno Budva, Herceg Novi, a vala i Kotor, Tivat, kao i sva ova mesta od Kamenara do HN. Ovaj deo ispod Becica slabije poznajem, pa ne znam kakva je dole situacija.

Pa meni se čini da se tu najviše bunio trajekt lobi :D U suštini je to idealno mesto za most, i mislim da ako se napravi lep most može samo da ulepša Boku :)

Postoji i opcija tunela ispod Veriga.
Neki nas(iz CG) profesor koji je dugo radio kao predavac visokogradnje na nekom gradjevinskom fakultetu u SAD, se zalaze za tunel.
Smatra da je to, kad se sve uzme u obzir, najoptimalnije rjesenje, posebno u danasnje vrijeme.
Most ili tunel nazalost nebitno, nema nista od toga, kad je tu trajekt i njegovi vlasnici.

Онда нема парица, мада ме не би чудило да наплаћују мостарину за мост од 400 м. Кад могу за Созину, могу и за мост.

Sozina i put Meljine - Trebinje su koncesija.
Pri tome Sozina ima alternativu, a ne Trebinje ne.
Taj put je trenutno bruka za 3,5. Vreme je da se ozbiljno sređuje ili da se prekine naplata. Ne znam na koliko su koncesije. Putu je desetak godina, a tunelu petnaestak.
Most bi morao da bude vrlo visok, čak i preko 50 metara zbog sve većih kruzera koji ulaze u Zaliv, ili da im se ograniči veličina.

Vrh