Šta je novo?

Crna Gora

Sve sto je cuvrna firma iz Sarajeva EUROASFALT pocela da gradi u Crnoj Gori od 2026 ili nije zavrseno kao ova obilaznica ili na jedvite jade probijanje svih rokova na putu Berane Kolasin. Propao tender za obilaznicu oko Rozaja.

A zašto bi Kinezi odustali od učešća i eventualnog dobijanja posla, pa u komšiluku su upravo oni izgradili most koji je finansirala EU. I u Srbiji su pobeđivali na tenderima Evropskih banaka bez problema.

Ovo je ono sto sam pisao ovde vec duze vreme dok se gradio put Berane - Kolasin. Mesto da su granici prelaz renovirali i prosirili o tome nisu ni razmisljali. Vi sada imate odlican granici prelaz Gostun i ovaj koji ima dve trake i isti broj putnika sada i na jednom i drugom granicom prelazu. Neznam zasto nepuste granicni prelaz kod manastira Kumanica

Бизарна је чињеница да уопште постоје гранични прелази за промет људи и робе. Ено, Албанија и *Косово управо укинуше прелазе, ако сам добро разумео.

Ovo je ono sto sam pisao ovde vec duze vreme dok se gradio put Berane - Kolasin. Mesto da su granici prelaz renovirali i prosirili o tome nisu ni razmisljali. Vi sada imate odlican granici prelaz Gostun i ovaj koji ima dve trake i isti broj putnika sada i na jednom i drugom granicom prelazu. Neznam zasto nepuste granicni prelaz kod manastira Kumanica

Ovo je pocetak preusmjeravanja saobracaja na Rozaje i Berane. Jos ce ovo vise da bude kad se zavrse putevi kroz Kolasin i autoput do Adrana. Naravno tu su i novi projekti ali oni nijesu ni blizu pocetka a ne zatvaranja.😀

Zavrsen tender za autoput, sa 10 izvodjaca. Nadamo se da ce se izabrati izvodjac, obezbijediti finansijska konstrukcija i isti uvesti u radove u septembru.
Evo i vesti o kojoj si pisao, mozda nekome bude interesantno da procita...

Ono sto me brine, 650 miliona vredan posao. 100 grant EU i 250 kredit evropske banke. Odakle jos 300? Cisto sumnjam da su solventni da sami finansiraju to. Ako uzmu evropskog izvodjaca onda ce vrv morati jos jedan evropski kredit po ko zna kakvim uslovima. Ako uzmu Kineze, cisto sumnjam da ce EU dati taj grant i banka kredit po povoljnijim uslovima...
Drzimo svi palceve da se nekako finansijska konstrukcija obezbedi i da vidimo radove u ovoj godini.

Vrh