Šta je novo?

Crna Gora

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=746702#p746702:3utautp4 je napisao(la):
marat » Сре Јун 10, 2020 9:51 pm[/url]":3utautp4]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=746695#p746695:3utautp4 je napisao(la):
Svetlopis » 10 Jun 2020 09:32 pm[/url]":3utautp4]I ja sam i Crne Gore i ne slažem se ni najmanje sa Nikolom. Prvo, mojoj porodici su prijetili pred referendum da ćemo ostati bez poslova ako glasamo za zajednicu. Drugo, puštite tabloide u Srbiji, čitajte najposjećenije portale u Crnoj Gori. CDM, AntenaM, PortalAnalitika i slilčni žive od pljuvačine po Crnoj Gori, Srbiji, Srbima, crkvi, istoriji. Pogledajte šta montenegrinski političari izjavljuju. Najgore laži, klevete i uvrede na račun svega crnogorskog i srpskog. Preziru nas. Policija hapsi vjernike, progoni crkvu. Očigledno je da Nikola ne govori istinu. Možda iz najbolje namjere, ali je situacija potpuno drugačija.

Montenegro je jedna fašistička tvorevina nastala 2006. godine na teritoriji Crne Gore. Koliko će trajati? Vjerovatno veoma kratko.

Crna Gora je drzava koja je nastala voljom svojih gradjana to nije fasizam.

Sto se pretnji i izjava tice pogledaj izjave Dacica i Brnabicke o crnogorcima u Srbiji, pogledaj portale i medije u Srbiji....
Тачније ће бити - делимичном вољом грађана уз малу помоћ западних евроатлантских партнера и такође руских лобиста, попут Дерипаске који је за свој посао добио фино парче колача. :kk:

Gorivo je skuplje u Crnoj Gori i uvjek je bilo makar za cent, pricam o superu 95.
U CG je 1.08€ a u Srbiji je 1.05 €.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Kako su od nas svi pobegli kad je u Srb zadnjih 100 godina doslo mozda I milion ljudi iz Bh, Cg, Hr, Mkd...? Da je otislo 1% te cifre iz Srb iI naselilo obrnuto, bila bi velikosrpsko osvajanje, kolonizacija itd. Ako bi Srbija odlucila da vrati tih milion migranata I njihovih potomaka, sta bi bilo onda? Moze reci ok, primali smo vas dok smo bili zajedno, a sada kada su vasi rodjaci resili da se dele od nas, idite nazad kuci pa sami resite to s njima, necemo se mesamo, nije nas problem. Naravno ja sam protiv ove gluposti, ali eto kako bi izgledalo kada bi Srb radila isto sto vlasti tih zemalja rade, sva sreca da je Srb humana I gostoljubiva.

A ko da uradi to kad je cijela Srbija kao neko jezero u koje se razne rijeke ulivaju.
Nema bas mnogo ljudi tamo koji su 3 generacije iznjedrili ,ja mislim da dvije trecine je sa raznih strana stiglo.
Dovoljno je pogledati porodicne price svih javnih licnosti u Srbiji jedan od 10 moze za sebe reci da je lokalac.
Jezero koje ostane bez pritoka postane smrdljiva bara i na kraju se isusi tako da ne treba biti mnogo mastovit pa zamisliti na sta bi licila Srbija da se u nju nije naselilo milion ljudi u zadnjih 30 godina.

I ja se nadam Kurogane, inace ako Srb krene deportuje nas Dinaride njbali smo :) Doduse jedna baba mi je odavde iz Vojvodine I Bga, pa jedino na nju da se vadim. Mi u stvari ne postojimo, Milo ukino dvojno drzavljanstvo, BH zabranila drzavljanstvo ako na vreme nisam izvadio, pokatoliceni rodjaci nas proterase I istrebise, jos I Srb da nam kaze dosvidanija , I da se preselimo u medjunarodni vazdusni prostor ili vode. Ali opet niko ne prica da smo mi osvojili Srb nego da velikosrbija oce osvoji nas. Totalna zamena teza, ne znam dal je u poznatoj istoriji bila veca seoba iz Srb ka Alb, Cg, Bh, Hr, Mkd. Da, zaboravih malopre da pomenem bracu Albance sto su takodje doselili na Kosovo. Valjda da bi ga I oni oslobodili od velikosrbstva.

Ja imam knjigu izdanje srpske kraljevske aakademije iz 1907 zove se Kuci Piperi Bratonozici(plemena u CG) autora Jovana Erdeljanovica gdje fino pise da je rodonacelnik moga bratstva kapetan Gojko Pirocanac dosao u danasnju CG iz juzne Srbije krajem XIV vijeka i vjerujem da na osnovu toga mogu rijesiti svoj status u Srbiji

:kk: Dobro, salim se malo na svoj racun. Petar Askraba Zagorski koji izucava prezimena je lepo rekao da ljudi ovde "kolaju". Znaci prave krugove,nalazio je primere gde je jedna porodica posle 7-8 vekova dolazila ponovo na mesto od kog su krenuli, a da nesvesno nisu ni znali. Covek nije biljka da na jednom mestu stoji 1000 godina. Zato su meni besmislene svadje oko toga na Balkanu. Ozbiljniji problem jesu tamni migranti koji se izmesase sa nasima u Grckoj I Albaniji, kao I izmenjeni jezici da se ne razumemo (grcki, albanski, madjarski, rumunski). Religija je treci problem ali ga vidim kao uglavnom spoljasnji jer ni jedna od 3 religije ovde nije izvorno nasa, nema nas ni u Bibliji ni u Kuranu. Ja se nadam da ce nekad Balkan prevazici ove probleme I biti jedna drzsva na celom poluostrvu od Venecije do Odese, od Budimpeste do Istambula. Ili bez nekih delova ako je ovo nerealno da se cepaju drzave koje zalaze I van Balkana. Bar moj neki pogled...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=747029#p747029:3qobewt9 je napisao(la):
Kurogane1 » Чет Јун 11, 2020 7:40 pm[/url]":3qobewt9]Ja imam knjigu izdanje srpske kraljevske aakademije iz 1907 zove se Kuci Piperi Bratonozici(plemena u CG) autora Jovana Erdeljanovica gdje fino pise da je rodonacelnik moga bratstva kapetan Gojko Pirocanac dosao u danasnju CG iz juzne Srbije krajem XIV vijeka i vjerujem da na osnovu toga mogu rijesiti svoj status u Srbiji

Извори такође говоре да је значајан део Цетиња насељен од људи из околине Ниша као и дошљака са Златибора (који оснивају једну од раних цркви), да не говоримо о бројним миграцијама Херцеговаца на територију данашње ЦГ.

Просечан Црногорац се готово уопште не разликује од Србина динарца из Лике, Херцеговине, Северне Далмације, Рашке итд.
Чак бих на основу мог досадашњег искуства рекао да су им ове регионалне групације обичајно и менталитетски ближе него рецимо Бокељи.

На крају дана ми смо нераздвојно увезани и један народ.
Због тога је још већа штета што политиканти са обе стране раде то што раде. :)

Promet tunela Sozina prethodnog dana. Koliko je to u poređenju sa ovim danima 2019?

Prilozi

• IMG_20200611_233459.jpg
    IMG_20200611_233459.jpg
    312,9 KB · Pregleda: 2.728
Pa posao mi je takav da svake nedelje kolima odem iz Podgorice u Kotor Tivat Budvu Herceg Novi i ne mogu da opisem kakve su to pustinje trenutno.
Mnogi hoteli i ne planiraju da se otvaraju jer su vlasnici procijenili da se ne isplati.
Trenutno gosti koji nam godinama unazad prave pola nocenja godisnje ne mogu da dodju -iz Srbije i Rusije.
Rusija kriterijume koje je nasa vlada postavila nece ispuniti do kraja ljeta to je vec sad jasno a evo danas cemo cuti da li ce Srbija biti dodata na spisak zemalja iz koje putnici mogu uci u CG bez karantina i izolacije.
Sve to cini ekonomsku situaciju koja je ionakao bila veoma losa sada katastrofalnom a to znaci da od nastavka izgradnje autoputa nema nista u skoroj buducnosti.

CG je ionako vidjena da bude najgore pogodjena ovom krizom. Nema autoputeve kao konkurentske zemlje, plaže su uglavnom male, profil turissta je takav da su to ili paradajz turisti, ili tajkuni. Premalo je ponude za srednji sloj ljudi sa Zapada, koji će pre u Hrvatsku gde može da stigne bez silaska sa auto puta i bez rizika da će se naguravati na nekoj maloj plaži. Najzad, pre će ići u Hrvatsku jer je članica EU što je donekle ipak, makar subjektivno neki vid sigurnosti. Lično u CG bih letovao ali nikako na moru. Meni je lepše okupati se na Nijagara plaži na Cijevni nego bilo gde na obali.

Штета је што толико касне....неспособна бирократија увек направи проблем. Мада једва чекам да се провозам туда, свакако ће бити доживљај!

Sent from my Armor_3 using Tapatalk

Najsmjesnije od svega a ne zaboravimo da su nasi genijalni planeri zaboravili petlje zaboravili su cak da predvide da neka struja treba te rampe da napaja ali od svega mi je najjace sto posle Mateseva do Kolasina vodi lokalni put a bez njegove rekonstrukcije ovo parce autoputa nema nikakvog smisla jer kada bi ovakav ostao mislim da bi se brze kolima stizalo Platijama a taj put nije taknut,apsolutno nista se na njemu ne radi. Skoro je bila vijest da pocinju otkup zemljista.
To moze da zanci samo jedno-otvarati se nece autoput bojim se ni u 2021 godini.

Takodje treba da se uradi i produzenje bulevara na Zlatici(bulevar Vilija Branta), da bi se povezao sa petljom na Smokovcu.
To je nekih 500m otprilike, inace bi i tu bilo "usko grlo" pored Mateseva.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TLdena6BoQU[/youtube]Put od Mateševa do Kolašina nije u lošem stanju. Premotaj na 26:10

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=747942#p747942:2mc6c75o je napisao(la):
suponik » Ned Jun 14, 2020 8:42 pm[/url]":2mc6c75o]Takodje treba da se uradi i produzenje bulevara na Zlatici(bulevar Vilija Branta), da bi se povezao sa petljom na Smokovcu.
To je nekih 500m otprilike, inace bi i tu bilo "usko grlo" pored Mateseva.
Raspisan je tender http://portal.ujn.gov.me/delta2015/sear ... licProcure

Zao mi je zbog brace Crnogoraca ako ova sezona bude losa, zelim im sto vece prihode I sto bolji kvalitet zivota. Istovremeno mi je drago ako bi post resio kancer Mila & Co. Meni su licno teski ti komentari gde neko iz Srb previse kritikuje Cg primorje, mene je licno sramota, ima mana I treba konstruktivno kritikovati ali ne sa nekom zadnjom namerom da se neko vredja. Ti sto tako rade, rade isto sto I Milo & Co na podelama ljudi pa tu treba biti vrlo oprezan I najvaznije - dobronameran. Sto se mene tice, ja sam lojalan Cg primorju, cak vise nego mojim precima blizem Dubrovackom ili Dalmatinskom, drago mi je da svojim novcem pomognem svoje ljude, sve dok me ne proteraju da I zadnju plazu ograde I zadnje parking mesto zauzmu.

Pa to jeste. Neki su ljudi bili prepohlepni, profit im je vrhovni Bog. Doduse, to se ne razlikuje mnogo od ovde u Beogradu. Zapravo , isti mentalitet, Dinaridi su osvojili Srbiju, da Srbijanci vladaju verovatno bi ova zemlja imala sada totalno drugi ekonomski model razvoja od tog "brdo zgrada I more automobila", verovatno bi organizovali se vise poljoprivredno ili nesto u njihovom starom duhu, a sto ovi nasi rodjaci s kamenjara slabije znaju.

Earthmoving":2jdau29u je napisao(la):
Zao mi je zbog brace Crnogoraca ako ova sezona bude losa, zelim im sto vece prihode I sto bolji kvalitet zivota. Istovremeno mi je drago ako bi post resio kancer Mila & Co. Meni su licno teski ti komentari gde neko iz Srb previse kritikuje Cg primorje, mene je licno sramota, ima mana I treba konstruktivno kritikovati ali ne sa nekom zadnjom namerom da se neko vredja. Ti sto tako rade, rade isto sto I Milo & Co na podelama ljudi pa tu treba biti vrlo oprezan I najvaznije - dobronameran. Sto se mene tice, ja sam lojalan Cg primorju, cak vise nego mojim precima blizem Dubrovackom ili Dalmatinskom, drago mi je da svojim novcem pomognem svoje ljude, sve dok me ne proteraju da I zadnju plazu ograde I zadnje parking mesto zauzmu.
уа,уа!!!!

Послато са SM-G9500 помоћу Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=748019#p748019:1b1ou0dk je napisao(la):
tragac » Нед Јун 14, 2020 11:43 pm[/url]":1b1ou0dk]Ruku na srce, Crnogorci su us**li svoju obalu divljom i neplanskom gradnjom.
То је доказ да смо исти народ :dil: :grand:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=748019#p748019:12tuzdzr je napisao(la):
tragac » 14 Jun 2020 22:43[/url]":12tuzdzr]Ruku na srce, Crnogorci su us**li svoju obalu divljom i neplanskom gradnjom.

Ма то ти је свуда тако када се уђе у неке мале али ипак озбиљне паре.

Када се друштво стварно обогати то је прво што све иде под мач.

Vrh