[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=745795#p745795:12f0fdn5 je napisao(la):Shade11 » Pon Jun 08, 2020 6:48 pm[/url]":12f0fdn5]Uh, bas smo se potresli sto ti tvoje drustvo necete doci u Crnu Goru.
Malo vise da pisemo o putevima, o izgradnji, to treba da nam bude tema, vjerujte mnogo je bolje po zdravlje!
A od čega da se grade putevi, vraća kredit i razvija država ako turistička sezona bude loša kao što se čini da će biti? Država će verovatno povećati razne namete da se malo "ispravi situacija" a to će najviše da košta njene stanovnike koji će plaćati to. Siguran sam da nemaju neku skrivenu kartu u rukavu a za razvoj industrije trebaju decenije jer za industriju nema instant rešenja.
Nije problem što moje društvo neće doći, više bi CG trebalo da zabrine što slično razmišlja i hiljade drugih iz Srbije, možda i desetine hiljada. Tako velik broj turista koji neće doći da prosečno potroše samo 250€ po osobi na gorivo, smeštaj, hranu i dr. dođe se do ozbiljne sume izgubljenog novca zbog političkih razloga. Razumeo bih da je zbog npr. prirodne katastrofe ili nečeg na šta se ne može uticati ali ovo je realno ljudski a ne prirodni faktor.
Priča mi drugar iz Hrvatske da mu je u gradu (15.000 stanovnika) u zadnja dva meseca niklo 5-6 kamera za praćenje brzine s sistemom kazne na kućnu adresu, jedan od podmuklih sistema da država ublaži propast turizma ove godine. I ko zna koliko će još kamera da postave, pod izgovorom da povećavaju sigurnost u saobraćaju. Cena cigareta otišla na 3,44€ do 4,2€ po kutiji jer žele da "zaštite narod od trovanja".
Crna Gora se treba pobrinuti da privuče što više turista a ne da otera dobar deo svojih potencijalnih turista koji su planirali doći jer svaki turista indirektno učestvuje u gradnji svih ovih puteva, bolnica, škola i unapređenju standarda CG. Bez prihoda nema ni razvoja!