Da, Piter Mank je bio zanimljiv... Pojavio se niotkuda u "malenoj" CG (dobro, posle su iscurile i privatne slike senatora MekKejna u Cg). Kao čovek koji je pobegao iz Mađarske kao Jevrejin, glavom bez obzira pred nacistima (slična priča kao Soroš) i trudom i radom postao za par decenija vlasnik najvećih rudnika zlata. Da, hoće to tako kad vredno radiš... I eto ga da "tržišno" investira u Porto Montenegro, naravno bez instrukcije politike i tih koji su ga napravili bogatim. Naravno, zlato, finansije, jevrejska veza, uvek asocira na Rotšilde. A što ne i na njihove slične agente u Rusiji poput Abramoviča ili recimo Deripaske. O, gle otkud i Deripaska se sa druge strane globusa pojavljuje da uloži pare u fabriku aluminijuma. I sa sobom dovodi masu "Rusa" koji kupuju pomahnitalo zemlju, trpajući lokalcima milione u džepove. O fortuna, o kakva sreća. Sa jedne strane Mank&Co, sa druge Rusi koji nisu Rusi. Investicije, milioni u nedvižimost. I to baš pred referendum. Narod je raspoloženiji i bolje glasa kad je sit nego gladan. Pa mora neko da amortizuje turiste iz Srbije, i prihode od njih, u tom odsudnom trenutku. I prolazi vreme, ja se čudim kako nema Rotšilda bog te mazo. Kad eto ih konačno, lično sin Jakoba iz Engleske, najuticajnijeg od njih, sin Natanijel tolko voli Cg da baš u njoj odlučuje da slavi 41-vi rođendan, i to baš u Porto Montenegru (mislim 2012-e). Tu su, gle čuda, i Putinov Deripaska, i Mank, i Bernar Arni vlasnik čuvenog Luj Vitona (a gde će on nego gde su mu glavni kupci) i drugi... Zanimljivo je i da Putin na tv-u proziva "tajkuna" Deripasku "vrati mi moju olovku" pre narodom, a vamo ga drži 19 godina kao jednog od glavnih tajkuna... Tako da, kad se sve ovo spoji, ideja Velje Abramovića, da Amerika i Rusija na najdubljem nivou rade zajedno, ili ih neka "čudna sila" spaja, mi deluju sasvim logične. Najzad njegovi su jedni od najstarijih crnogorskih porodica katunske nahije koji odatle dođoše iz Hercegovine, u familiji su mu i vladike SPC i novoformirane CPC, a i sestra Marina mu je bila glavni umetnik Klinonove ekipe, pa što čovek ne bi imao neki dobar uvid u to ...