Šta je novo?

Crna Gora

Nenapisah da je od skretanja sa glavnog puta do jezera negde oko 4-5 km

Bilo je poteže doći, nadam se, a strepim, da sada Pešića jezero neće doživeti sudbinu Kapetanovog...

JELOVICA
Skroz gore se nazire ulaz u tunel KLISURA, a na sredini puta sa desne strane Hotel Pesic
Screenshot_20241019_155106.jpg

Nije loše i ko bi do Crne glave i Ursulovačkog jezera. Pešića takođe ali već se može preko skijališta tj. Troglave i Zekove glave...
Prelepo jezero, tu bih zabranio gradnju u neposrednoj okolini jer naš narod bi u jezero diga koju kondo zgradu u saradnji sa kakvim Šinavatrom...

Prilaz od Troglave, pa Zekove glave na Pešića jezero (ujedno najlepši pogled je odatle, sa Olomerske) je manje više samo peške. Tu trenutno nema spusta za bilo kakav auto, ni terenski. Oko zabrane gradnje slažem se 101%. Mada, za to će se gore pobrinuti klima :)

PS: evo kako to izgleda, raj i po jesenjem danu, visina je oko 2000mnv tu:
IMG_20231006_121203.jpg

Radovi na adaptaciji regionalnog puta R-21, na dionici Mateševo–Andrijevica, preko prevoja Trešnjevik, zvanično su počeli, što će dovesti do privremenih obustava saobraćaja na tom putnom pravcu.​

Kako je saopštila Uprava za saobraćaj, od 23 septembra do 21. decembra biće zabranjen saobraćaj za sve vrste vozila u određenim vremenskim intervalima.

Obustave saobraćaja će trajati od 8 do 11 sati i od 13 do 16 sati svakog dana, dok će se radovi na sanaciji izvoditi u tom periodu. Izvođač radova, firma Asfalt-Beton gradnja, ima za cilj saniranje oštećenja i poboljšanje uslova za vožnju na ovoj važnoj saobraćajnici

Ускоро ће пасти снег на Трешњевик! Касно су почели са радовима!

Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Mojkovac – Berane, dionica Ribarevine. Lepenac – Berane​

Ako ovako budu radili rekonstukciju puta Rozaje Berane bice neverovatnih guzvi.

Ма јок, кренуо недовршеним путем на савет мештана (али уз противљење госпође Г), пар пута напред-назад, па низ косину, уз косину. Ту госпођа Г демонстративно изиђе из аута и крете назад пешке. Прегурасмо некако. :)

Sta ne valja put? Ljeta 2015. sam vozio od Slijepac Mosta do Pljevlja (primoran zbog odrona) makadamskim putem, jedva se 2 auta mimoidju. Kod Vrulje mi je izletela lisica na putu :) ne znam jel bolje sada, kontam da je isto

Vrh