Znam sve detalje. Znam i taj asfalt od NK. Nema od njega koristi moracki kraj, ni opština KL. Mislim razumem šta pričaš, opasnost haotičnog razvoja je izvesna, ali džaba čuvanje autenticnosti mesta, ako tu prestanu ljudi da žive, mesto umre. Onda je autenticnost samo kamenje.
KL zaista ima šmek, a problem je što Kolašinci veoma često navode baš Zlatibor kao primer sreće i razvoja
Često je to u nas, da ne vidiš ono što imaš i želiš tačno ono što će te uništiti, nije vezano samo za kl.
Što se skijanja tiče, veoma dobro poznajem taj centar, zadržavam svoje izneto mišljenje.
Ali, hajde, neka grešim, za početak je neophodno zatravniti staze (ovako kako je sada je tužno) i završiti jednom za naših života efikasno veštačko osnezivanje. I onda, posle gomile ulaganja za koje cg nema kinte, dobićemo ski centar koji radi kako treba možda 10 nedelja godišnje. Možda.
Kažem dobićemo, jer i ja sam, izborom, ne rođenjem, Kolasinac, neka vrsta
.
Naravno, voleo bih da grešim, jer je skijanje sport koji obožavam, takoreći sport izbora br2. Uzgred, ceo taj kraj je raj na zemlji za turno skijanje (naročito Sinjajevina).