Šta je novo?

Crna Gora

Koga zanima, izašao je kakav takav update na Google maps za CG. Vide se radovi po KL, pa na ski centru sa sve tunelom :D
i ovaj novi put od MK preko sela bivšeg premijera, kome samo fali pristup ali bože moj.
Vide se bolje gore nesrećni Žarski i Cmiljača...
 

Kratak, ali mislim da je ovo do sada naj lepsi video novog AP.
Kadrovi su prelepi, sa dovoljne distance, slozeni su redom od Smokovca ka Matesevu I snimljeni su svi vazniji objekti na trasi, koliko je to moguce u kratkom videu. Prijatno osvezenje.
A ove dve fotke su sa putnog pravca Vrulja - Mijakovici to jest Slijepac Most- Pljevlja. Poslednja informacija je da su definitivno doveli dvadesetak radnika iz Turske, da je vlada uplatila konacno zaostalih 3.6m eura da bi se izgradila dva vijadukta od po 240 I 160m I oba visine oko 40m.
Da samo napomenem da je sve u zastoju da se zadnjih par godina doslovno nista nije radilo. Put je prohodan ali opasan tako da jednog naseg forumasa kad je pokusao da prodje lepsa polovina doslovno napustila i izasla iz auta, umalo covek da ostane bez zene, tako da ne savetujem prolazak do zavrsetka radova.
Na fotkama su pozicije dva buduca mostakoji vezuju ovaj usek sa suprotnih strana.
20230906_143615.jpg
20230906_143549.jpg
 
Е док не заврше све ове путеве, надам се да ће се многе (ако не и све) госпође, попут изузетне госпође Г. ипак вратити својим мужевима, који су грешни покушали да прођу тамо где управљач путева није предвидео.
 
Moje informacije govore da je juce bio prvi dan asfaltiranja na dionici Kolasin-Matesevo, a da su asfaltirali 1km a citava dionica je duzine 9km. Najavljeni su zastoji u narednih mjesec dana u vremenu od 10 do 14h, tako da je realno da bude zavrseno do decembra kako je najavljeno. Cini se da se tempira da se u isto vrijeme otvore ovaj put i putni pravac Berane-Kolasin preko Jelovice.
 
Prošao sam prošle nedelje tom deonicom. Veliki deo od tih 9km je bio podignut asfalt, PAKAO od prašine, alternacija saobraćaja na par deonica.

Bolje što zatvaraju, ovako nije ličilo ni na šta. Savet svima : zaobići dok ne završe. Trenutno je bolje na Crkvine. Bez dileme.
 

Zna li neko trasu dalje ka LUbnicama? Od katuna Vragodo ide na Šiško jezero i dalje na katun Suvodo, pa planinarski dom? Tj. postojećom trasom planinskog makadama? Baš me zanima!

Ovo je, uzgred, potencijalno važan put, jer zaista otvara severnu stranu Bjelasice, jedan prelep, prelep kraj koji je sada dosta zatvoren čak i za džipove (postojeća veza na greben, ispod Crne glave, Zekove Glave i Troglave-ski lift, pa dole ka Kolašinu je dosta čupav kameni put, sa jednim detaljem u serpentinama koji čak i džipove uglavnom eliminiše). Ovako, pristup na severni deo Bjelasice biće dobar i od Mojkovca i od Kolašina (kroz tunel na Lubnice, pa nazad). A tu ima više lepih katuna i dva prelepa jezera.
 
Vrh