Bio danas do Crkve svetog Marka, zidovi su lepo omalterisani i očigledno spremni za oslikavanje, ali koliko mi se čini-radovi nisu ni u najavi. U septembru prošle godine su počeli sa postavljanjem mozaika Bogorodice u apsidi iza oltara, stoje skele i radnici i čini mi se da su pri kraju..ali to je samo mali deo, ko zna kada će početi sa oslikavanjem ostalog dela crkve. Ne mogu da verujem da je u Podgorici mogla da bude sazidana i oslikana onolika nova crkva, a da u sred Beograda SPC nije mogla sve ove godine da oslika drugu najveću crkvu. Inače 2 stvari mi ranije nisu upadale u oči-pod u Markovoj crkvi mi ne izgleda najbolje, a ni najkvalitetnije, podseća na podove domova zdravlja od pre 30-40 godina-jednoga dana kad završe freskopis mogli bi i da ih promene i stave neke kvalitetnije.. U kriptu opet nisam uspeo da udjem, žene koje prodaju sveće nisu znale da mi kažu kada je otvorena. Baš šteta, ne znam zašto moraju da je zaključavaju, trebalo bi da bude stalno dostupna posetiocima, dole su ipak grobovi srpskog kralja i kraljice. Druga zamerka se tiče pozicije sarkofaga cara Dušana. Trebalo bi da bude postavljen nekako svečanije, to je naš najveći vladar, a ovako nekako udješ u crkvu i odmah sa desne strane hop-evo ga grob cara Dušana..znam da je slično i u Sabornoj crkvi sa grobom kneza Mihaila, ali ona je manja pa je nekako intimnije..možda bi bilo bolje da je ovde carev sarkofag u kripti, pa da se sidje dole i pokloni njegovim ostacima u nekoj prisnijoj i svečanijoj atmosferi. Po tome mi je oplenačka kripta neprevazidjena.