Oduvek sam bio negativac
Autor: N. Džodan | 06.05.2009. - 05:00
Majkl Medsen, holivudska zvezda koja tumači jednu od glavnih uloga u srpsko-američkom filmu „Serbian Scars”, planira dolazak u Beograd 14. maja povodom premijere ovog ostvarenja u „Sava centru”. U razgovoru za „Blic”, popularni glumac priča kako je stekao imidž lošeg momka, zatim kako se emotivno vezao za ulogu u filmu koji je snimao u Srbiji, te da će posebno pamtiti noć pre odlaska iz Beograda.
- Nisam puno znao o Srbiji pre nego što sam došao, ali sada već dovoljno znam - kaže Majkl Medsen koji je posetio srpsku prestonicu zahvaljujući producentu i glumcu Vladimiru Rajčiću.
- Šta mi je ostalo u sećanju u Beogradu dok sam snimao „Serbian Scars”? Mora da se šalite... Morate to da pitate nekog iz ekipe filma, oni će najbolje da vam objasni, samo da ne otkriju sve, pogotovo o poslednjoj noći pre mog odlaska iz Beograda. Samo ću jedno da kažem: „Hvala, Vladimire, i eto me opet na premijeri da ponovimo isto i bolje. Živeli!” - nastavlja popularni glumac koji se proslavio fantastičnim ulogama, pre svega u filmovima Kventina Tarantina.
Medsen neverovatno uverljivo igra ulogu negativca, svaki njegov lik pleni i ostaje upečatljiv.
- Ja nisam hteo da glumim loše momke, takve uloge su jednostavno dolazile, a čim uradiš jedan film gde odigraš baš tu ulogu gde si negativac i odigraš je tako dobro, to će da te prati još dugo vremena. Pa, svaki glumac se po nečemu prepoznaje! Posle filma sa Tarantinom gde sam ušao u istoriju loših momaka, to je počelo da raste iz filma u film… Ali samo da napomenem da ja u stvari oduvek volim da igram dobre momke - objašnjava Medsen koji je trenutno jedan od najangažovanijih holivudskih glumaca.
- Hej, ja ne brojim filmove, ja volim da ih snimam, svejedno mi je i ako postignem rekord po broju filmova, kad voliš ono što radiš, nema tu stajanja i umora. Hoću i volim da snimam i zato me moj agent uvek drži zauzetim i moj raspored je sve luđi iz dana u dan. Međutim, to je Majkl Medsen, ne mogu svi da budu to - zar ne? Tarantino zna o čemu pričam, nas dvojica smo vezani jedan za drugog, naš rad to pokazuje i zato toliko radimo - ističe holivudski glumac koji je kroz saradnju sa Tarantinom u filmu „Ulični psi”, po mišljenju mnogih, ostvario jednu od najboljih uloga u karijeri.
- Nemam posebnu ulogu koju bih izdvojio jer su mi sve drage, međutim - gospodin Plavi koga sam igrao u filmu „Ulični psi” možda je jedna koju bih izdvojio.
Priča o ljubavi Srbina i Albanke
Dugo najavljivani film „Srpski ožiljci” premijerno će biti prikazan 14. maja u „Sava centru”. Kako su producenti najavili, holivudski glumci Majkl Medsen i Mark Dekaskos, kao i reditelj Brent Haf, potvrdili su svoj dolazak na beogradsku, svetsku premijeru. Reč je filmu holivudske produkcije koji se na neki način bavi dešavanjima u bivšoj Jugoslaviji, a i film počinje pričom o ljubavi Srbina i Albanke. Muziku za film je radila domaća grupa „Biber”, budžet filma je četiri miliona evra, a posle bioskopskog života, film će biti prikazan na RTS-u. Glavni junaci su Majkl Medsen, Vladimir Rajčić, Jana Milić, Sergej Trifunović, Mark Dakaskos, Tijana Plemić…
Dolazi u Beograd
- Za ulogu u filmu „Serbian Scars” sam se emotivno vezao. Kada vidite film, videćete o čemu pričam. Neću da otkrivam sadržinu filma, ali obratite pažnju na scenu sa klavirom… - zaključuje Majkl Medsen koga su producenti najavili kao deo ekipe filma „Serbian Scars” koja će prisustvovati svečanoj premijeri ovog ostvarenja.
Izvor: Blic
http://www.blic.rs/zabava.php?id=91192
Da li možete da zamislite da Mr. Blue u slobodno vreme piše poeziju?