[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=494236#p494236:3oy36ism je napisao(la):dzigz » Pon Nov 20, 2017 2:05 pm[/url]":3oy36ism]Ja bih se malo vratio na temu, ako nije problem, i pomogao ljudima koji kupuju stanove i dolaze po informacije, ionako niko nikoga ovde nece ubediti u svoje misljenje.
Dakle, jos malo pa useljenje, u medjuvremenu smo saznali jos dosta interesantnih stvari koje se ticu ovog i drugih blokova. Sto se tice ovog bloka, rasprodali su i zgradu u Starine Novaka po prosecnoj ceni od oko 2400e (svaka cast onom ko je kupio okrenut prema ulici, ja ne bih, ali ima ljudi kojima to ne smeta). Razlika u ceni kvadrata je velika u zavisnosti od velicine stana - od ~2200 za 4-soban do skoro 2700 za najmanje stanove. Zgrada u Dalmatinskoj verovatno ni nece ici u slobodnu prodaju jer vec imaju oko 80 ljudi na listi cekanja za 20 stanova (tu ce cena moguce ici i preko 2700 za velike stanove i ko zna koliko za male).
Ima pozitivnih i negativnih stvari, za sada nema velikih stresova za mene licno, ali videcemo kada se uselimo. Prvo negativno:
1. Obecavali su teretanu i spa unutar kompleksa za stanare, od toga nece biti nista (sa nekim glupavim izgovorima), ali im to saznanje ne smeta da ga i dalje reklamiraju i na sajtu i u samom prodajnom salonu. To nije veliki problem za mene licno (ta teretana bi ionako verovatno bila bezveze), jer ima jedna dobra teretana prekoputa kompleksa, ali ne znam sta im treba da tako gube integritet
2. Veci problem je to sto me je devojka koja je originalno prodavala stan slagala za visinu plafona (rekla je da ce biti 2.90m, a zapravo je 2.70m). Ta cinjenica ne bi promenila moju odluku da kupim stan tamo, ali to dovoljno govori o strucnosti odredjenih osoba koje rade u CBRE-u - nije problem kad neko nesto ne zna, ali jeste kada lupa kada ne zna. Ta konkretna devojka sada radi na Vozdovim kapijama, mogu da napisem njeno ime ako nekoga interesuje da je izbegavate u sirokom luku (ovo je bila njena najveca greska, inace je lupala za sve pare)
3. Park ce biti gotov tek kada izgrade poslovnu zgradu, sto je u kontradikciji sa prethodnim informacijama iz CBRE-a
Pozitivno:
1. Zaposlili su jos jednu arhitekticu i sada sve ide mnogo bolje i brze
2. Ugradili su, o svom trosku, skener tablica na ulazu u garazu (da ljudi ne bi mogli npr. gostima da pozajmljuju kartice za ulaz). Videcemo kako ce to da radi, ali govori dosta o tome kako nameravaju da upravljaju kompleksom - maksimalno postovanje pravila bez izuzetka, sto meni licno odgovara.
3. Sve izgleda dosta kvalitetno odradjeno - bili smo (na bum) do stana u toku radova, stvarno je sve mega profesionalno organizovano
Ono sto je meni bilo najinteresantnije je to sto sam pricao sa odredjenim inzenjerima iz firmi koje rade na svim najvecim kompleksima i saznao kvalitet gradnje kod svakog od njih. Konkretno, poredjenja radi, gradjevinska cena izgradnje Beograda na vodi je oko 400e/m2, dok je u CG 800e/m2. Takodje, u BW i ABloku se stavlja tarket domace/bosanske proizvodnje, te znam da su samo u ABloku od septembra (kada je useljena poslednja faza) imali 20ak intervencija samo za pod. Jedan od boljih primera kako se radi u BW je cinjenica da se ispod ugradnog plakara ostavlja cist beton, tj. ne postavlja se tarket Ipak, od notara sam saznao da prodaja u BW ide dobro (mada je on predsednik udruzenja notara, dakle blizak vlastima, tako da ne znam koliko da mu verujem). ABlok je u nekom trenutku imao problem i sa zajednickom strujom, jer su u garaze postavili obicne sijalice.
Toliko, dakle ko kupuje stan, na osnovu svojih saznanja, Izraelce kao investitore preporucujem, CBRE-u nista ne verujte, a domace gledajte da zaobidjete. Ali javljam jos kada se uselim
Da li mozes da napises ime agenta za prodaju koji je presao u Vozdove kapije? Interesujem se za stan tamo,pa da znam da je preskocim.Hvala