Šta je novo?

Cene nekretnina

Pedeseti put ponavljam put pod noge i što dalje od Beograda,ostavite nas da crknemo u smogu :cool:
 
Svi smo mi već u Beogradu, samo neki više neki manje...ali nije to ovde glavno pitanje. A što se tiče pljeskavica bolje i na Zlatiboru da ih jedeš nego na slaviji
 
Ja jedem fondue i raclette po alpima.
Ne bi trošio vreme po vašarskom Zlatiboru.
 
Ima li neko info kako se kreću cene u Cg - Budva, Herceg Novi?
 
Kokice, kikiriki, suncokret, 100 kinte, hoce li neko?
Popust za obozavaoce pucanja balona, kao i obozavaoce "kupi odmah, odose cene, veruj mi brate, neces se pokajati, samo kupi sto pre, posle ce biti skuplje". :D
 
Ima li neko info kako se kreću cene u Cg - Budva, Herceg Novi?
Monstat ima podatke o cenama u novogradnji, ali vidim da od 2016.nema podataka za Budvu, već za primorski region. Tako da, uzela bih ove podatke sa velikom rezervom.
IMG_20220414_234921.jpg
 
"The real estate industry in Serbia has grown at an unusually high rate since 2018.

Construction continued despite COVID-19 in 2020, although many of the newly constructed buildings remain empty.

For example, the Belgrade waterfront project not only continued in 2020, but there was an increase in the amount of construction materials procured and used.

One reason could be that they are built rather to launder money than to provide housing.

‘You construct an apartment building and then you get your team members to buy an apartment in that building at deliberately inflated prices’."


Izvor:
GLOBAL INITIATIVE AGAINST TRANSNATIONAL ORGANIZED CRIME

"ILLICIT FINANCIAL FLOWS IN BOSNIA AND HERZEGOVINA,
MONTENEGRO AND SERBIA
Key drivers and current trends"

January 2022
Geneva
 
Ala su ljubomorni i zavidni. Neverovatno. Klasicni spin majstori koji su placeni da podrivaju.

Podeli i link kad vec delis tekst.
 
Zna li se bar procetan tih opranih para spram cistih? Ili se prica u narodu pa to postaje realnost.
I da li se znan tacno koji su projekti za pranje para? Posto nbv ima samo 3000 stanova spram 25000 izgradjenih za jednu godinu.
 
kakav bot hhahahaha

Svi su ljubomorni na bgdnv ili bgdnv je pranje para. Sta je vise verovatno, evo ne znam...
Ne obaziri se previše, to ti je forumska maskota. :) Jedna od nekoliko.


Inače, baš zato što se sve na svetu pretvara u INDUSTRIJU™, zato i jesmo svi tu gde smo. A tek ćemo da budemo u kanalu.
 
Zna li se bar procetan tih opranih para spram cistih? Ili se prica u narodu pa to postaje realnost.
I da li se znan tacno koji su projekti za pranje para? Posto nbv ima samo 3000 stanova spram 25000 izgradjenih za jednu godinu.
Ovi što su napisali izveštaj teško da su narod.

Koji se sve projekti prave radi pranja para se ne zna, ali ih očigledno ne manjka. Kao što vidiš, i stranci to beleže. Što bi rekao Vradovic, iz ljubomore.

U drugim vestima, opet je uhapšen je D.Š. koji je prethodno bio na poternici, pa uhapšen zbog švercovanja tona kokaina, pa pušten iz zatvora.
Onaj drugi, što je proizvodio i prodavao na tone marihuane, se takođe nalazi van zatvora.

I to su samo oni koji su u nekom trenutku zasmetali strancima ili nekome na vlasti.

Tako da da, u Srbiji postoji ogromna količina prljavog novca koja ima potrebu da se opere, između ostalog i ulaganjem u nekretnine.
 
Pa cak i u ovom malom skupu ljudi ucesnika u ovoj temi imamo priznanje i detaljan opis kupovine nbg novogradnje sa novcem cije je poreklo poreska utaja i/ili izbegavanje poreza kao i jos par krivicnih inprekrsajnih dela. Koliko li tek ima onih koji nisu na ovom forumu, ili nisu bili pametni da to javno dokumentuju. Tako da ne bi se reklo da mali procenat "prljavog" novca medju kupcima nekretnina danas iako imamo strasno postene notare koji odbijaju da overe KP ugovore sa solarnom isplatom, i vrsnu agenciju za sprecavanje pranja novca.
 
Zna li se bar procetan tih opranih para spram cistih? Ili se prica u narodu pa to postaje realnost.
I da li se znan tacno koji su projekti za pranje para? Posto nbv ima samo 3000 stanova spram 25000 izgradjenih za jednu godinu.
Teško je to utvrditi. Procenat sive ekonomije u Srbiji je oko 30%, opet na nivou procene.
 
Ala su ljubomorni i zavidni. Neverovatno. Klasicni spin majstori koji su placeni da podrivaju.

Podeli i link kad vec delis tekst.
Ljubomorni nego sta! Gde je njihov Darko Saric? Gde je njihov Predrag Koluvija? Gde je njihov Zvonko Veselinovic? Nema ih, jer su uhapsili najbolje od najboljih. A onda teraju i nas da hapsimo nesto najbolje sto je dala zemlja Srbija! Ljubomorni i zavidni na uspeh nasih biznismena koji hoce da pokazu u svetu da jedna mala zemlja poput Srbije moze biti svetska ekonomska i vojna sila broj jedan. A tu slinu ce pratiti i cene nekretnina. U Srbiji treba da ostanu samo najbolji, samo oni koji hoce da rade i da je grade! Ostali idite u Nemacke, Amerike itd. Srbija pa sto mesta prazno pa neko drugi!
 
A jel imas ti neki dokaz crno na belo, ili tacan procenat za to sto pises, ili samo prenosis narodske price?
 
Svako ko ima nelegalan novac ne moze kupiti stan bez rizika. Pa u banku ne moze da se stavi preko 15000 bez uvida u poreklo.
Evo neka svako proba da ode na salter sa samo 30000e koji nikad nigde nisu bili vidljivi u sistemu placanja, pa neka javi kako je prosao, a da ne pricamo 250 000e.
Naravno da postoje kombinacije na najvisem nivou gde se to moze zaobici, ali to je daleko od toga da obican covek moze tek tako da kupi stan bez pokrica.
 
Banku ne zanima poreklo novca - u tom slucaju ce dati formular na koji moze da se napise i recept za krofne otprilike.

Ko neoporezovanim ili na drugi nacin zaprljanim novcem kupuje nekretninu nece niti mora to da vrsi preko banke, vec ce naravno to izvrsiti solarno. Ili bese to notari nece dozvoliti?
 
Onda to znaci da u zvanicnim podacima postoji samo cist novac, jer to solarno se ne vidi u statistici.
A to dalje znaci da je cena nekretnina zapravo mnogo veca od one iz statistike, jer to na ruke nije uracunato.
 
Pa ko je blesav to tako da radi. Ne znam ko ce napraviti ugovor na 200 000e, a onda dati te novce van banke bez ikakvog dokaza da je dao. Ugovor ga obavezuje, a on na kraju nema dokaz da je isplatio novac.
To solarno moze samo ako za stan od 100 000e napravis ugovor na 40000e i platis po ugovoru preko banke, a ostalo se poravnate na ruke.
Ali ni to nije opran novac, jer i dalje nije vidljiv u bankarskom sistemu i taj sto je primio novac i dalje ne moze sa njim da raspolaze kao sa cistim novcem.
Zasto bi prodavac sebe uvaljivao u problem i resavao problem prljavog novca kupcu, a onda i sam zavrsi sa prljavim novcem?
 
Vrh