Šta je novo?

Cene nekretnina

Tesko da bi ijedna normalna drzava hapsila bez jasne optuznice i tesko da bi zabrana navijackih okupljanja sprecila ubistva ‘vodja navijaca’. Sem ako pod ‘normalna drzava’ ne zamisljamo Belorusiju ili Iran.
Sve se moze kada postoji dovoljan pritisak javnosti, proglasis zbog ucestalosti ubistava na javnim mestima aktere kao clanove teroristicke organizacije pa krenes u cistku.
A do tada zbog javne bezbednosti zabranis okupljanja i prisustva na utakmicama.
Ali nece rezim da hapsi samog sebe ili svoju podrsku.

22.04 - Omladinskih Brigada West65

08.07 - Narodnih Heroja Blok 33

22.11 - Bulevar Arsonija Carnojevica

06.12 - Bulevar Arsenija Carnojevica Durmitor

Od gornjih 4 lokacije ja cesto se krecem pored Durmitora / Geneksa i Westa i naravno da mi nije nimalo prijatno.
Ne znaci da cu da paranoisem svaki put kada izlazim van stana ali nije mi ni prijatno da znam da se tolika kolicina kriminalaca nalazi pored mene a od drzave mogu umesto bezbednosti da dobijem k*****.

Poslednja izmena:
Dođi na Vračar, najveća neprijatnost koja može da se ti se dogodi je blokirani trotoar ili ugaziti u pseće g***o...nema metaka, obračuna kriminalnih grupa I slično.
Sve se moze kada postoji dovoljan pritisak javnosti, proglasis zbog ucestalosti ubistava na javnim mestima aktere kao clanove teroristicke organizacije pa krenes u cistku.

Od gornjih 4 lokacije ja cesto se krecem pored Durmitora / Geneksa i Westa i naravno da mi nije nimalo prijatno.
Ne znaci da cu da paranoisem svaki put kada izlazim van stana ali nije mi ni prijatno da znam da se tolika kolicina kriminalaca nalazi pored mene a od drzave mogu umesto bezbednosti da dobijem k*****.

Sve se moze al ne ide sve bas uz epitet "normalna drzava". Kod nas mnogo ljudi vole da mastaju o 'uredjenoj drzavi' a onda vecina akcija koje zamisljaju da bi ta drzava trebalo da radi vise spadaju u domen Lukasenka, Duartea ili Bukelea. Pa se onda cudimo kako sa takvim razmisljanjem nekako uvek zavrsimo na Vucicima i Milosevicima.

Sve se moze al ne ide sve bas uz epitet "normalna drzava". Kod nas mnogo ljudi vole da mastaju o 'uredjenoj drzavi' a onda vecina akcija koje zamisljaju da bi ta drzava trebalo da radi vise spadaju u domen Lukasenka, Duartea ili Bukelea. Pa se onda cudimo kako sa takvim razmisljanjem nekako uvek zavrsimo na Vucicima i Milosevicima.

dobro ima preterivanja ofkors. ali ako pricamo teoretski samo o fudbalskom huliganstvu, engleska je uspela to da adresira.
ovde vise mislim da je fazon, kriminalac koji je eto uzgred navijac nekog kluba vise fazon nego obrnuto

a kod nas trenutno drzava ubacuje krimise kao pandure, tako da mi smo vec samo obrnuti lukasenko il sta vec sada se radi

a najjace sve akcije su neki vihori
Ah da, najpoznatija Yuhor akcija čiji je najveći domet hapšenje bakica koje prodaju cveće dok sede na kartonu. Ne sećam se kad je bilo ovoliko ubistava i pucnjava kao ove godine, očigledno je da visoko strukovna institucija Ćacilend daje rezultate.

Ne postoji, naravno, 100% normalna drzava, Ali je veliki problem kad igras fudbal bez pravila. Svaki sistem favorizuje neki tip ljudi. Fudbal bez pravila favorizuje pokvarene, prljave igrace, koje ne moraju da znaju da igraju odbranu, nemaju tehniku, koji ni u jednoj ligi ne bi prosli. E, tako smo mi zavrsili sa ovakvom elitom, zato imaju mnogo love a ne znaju u sta sa uloze sem u stanove, zato se ne razumeju ni u jedan drugi biznis sem da budu pijavice.

Ne postoji, naravno, 100% normalna drzava, Ali je veliki problem kad igras fudbal bez pravila. Svaki sistem favorizuje neki tip ljudi. Fudbal bez pravila favorizuje pokvarene, prljave igrace, koje ne moraju da znaju da igraju odbranu, nemaju tehniku, koji ni u jednoj ligi ne bi prosli. E, tako smo mi zavrsili sa ovakvom elitom, zato imaju mnogo love a ne znaju u sta sa uloze sem u stanove, zato se ne razumeju ni u jedan drugi biznis sem da budu pijavice.
Uh, aj da kazemo da je ovo 'fudbal bez pravila' (mada je daleko od toga, kao sto je sve dalje od istine i ovaj opis domace elite). Da li je resenje za taj problem jos postupanja mimo pravila po kratkom postupku?

hvala bogu imamo institucije koje to treba da reše, regularan sudski postupak za svakog ko krši zakon.

Ja bih samo ponovo vratio institut prinudnog rada.

Uh, aj da kazemo da je ovo 'fudbal bez pravila' (mada je daleko od toga, kao sto je sve dalje od istine i ovaj opis domace elite). Da li je resenje za taj problem jos postupanja mimo pravila po kratkom postupku?
Resenje je da menjas sudiju :) Nece ni novi da bude savrsen, al bar nesto da se proba.

@sutraw
Samo rad, nista izlezavanje u zatvoru o trosku poreskih obveznika. Ne plase se oni zatvora, nego rada. Znaci njiva, znaci motika, znaci grabulje...

Poenta je da zivimo u normalnoj zemlji posle ovih ubistava "vodje navijaca" drzava bi ih lepo sve pohapsila pa onda gledala ko je nevin a ko nije, i uvela zabranu navijackih okupljanja dok se situacija ne dovede u kontrolu.

Ali posto se ova ubista desavaju pod okriljem i podrskom drzave kao interne ciste neistomisljenika onda dolazimo do toga da ce kad tad neko neduzan da strada u ovim okrsajima.

Ne mozemo reci "pa sta? nismo Kabul"

Tom logikom isto nam matorci govore "cuti, moze gore" vec poslednjih 30 godina i vidimo dokle je to metastaziralo.
Ja se ne secam da je ovako bilo pre 5 godina npr, ovoliko otvorenih ubistava na javnim mestima u ovako kratkom roku.

Niko nije ni napisao "pa sta? nismo Kabul". To "pa sta" sustinski menja izjavu, kao i ovo "cuti, moze gore...". Ajde da se drzimo onoga sta je ko rekao da ne idemo u spinovanja.

Navijaci pod okriljem drzave su paravojska koja je veliki problem koji vlast iz ocitih razloga nece da resava, i da dobar deo njih ima protekciju drzavnih organa za svoje kriminalne radnje. Zato se klonim i sportskih manifestacija, i takvog drustva.

Nema potrebe uvoditi zabranu navijackih okupljanja nego staviti sve navijace - kriminalce staviti van zakona i tako ih tretirati uz adekvatne kazne. To se nece desiti dok god je aktuelna garnitura na vlasti.

Znaci defke, kad ispravljanjem jednog baga napravis novi - ne diraj nista... Pusti aplikaciju da baguje da se ne desi nesto jos gore :) Aj jasni su mi ovi sto sede u drzavnim firmama, nije mi jasno cega se ti toliko plasis, sta ce tebi da se desi promenom vlasti?

Znaci defke, kad ispravljanjem jednog baga napravis novi - ne diraj nista... Pusti aplikaciju da baguje da se ne desi nesto jos gore :) Aj jasni su mi ovi sto sede u drzavnim firmama, nije mi jasno cega se ti toliko plasis, sta ce tebi da se desi promenom vlasti?
Ja se za promenu ove vlasti borim i angazujem gotovo sigurno vise nego ti. Ne plasi me nista, samo me jako smara svodjenje svakog problema u zemlji na njih i mastanje kako ce se sve magicno resiti time. Ako ces svaki problem da mi 'resis' sa 'ma samo da smenimo Vucica' molim te barem moje postove preskoci. U 2025. to je najplici nivo diskusije koji se moze imati.

Uf, uf, mnogo mentalne gimnastike rano ujutru, mnogo strawman-a, ja mislim da ce se svi problemi resiti... Ti se boris za promenu vlasti, al ako moze niko to da ne pominje na forumu, samo bez kritika glavnokomandujucih molicu lepo.

Uf, uf, mnogo mentalne gimnastike rano ujutru, mnogo strawman-a, ja mislim da ce se svi problemi resiti... Ti se boris za promenu vlasti, al ako moze niko to da ne pominje na forumu, samo bez kritika glavnokomandujucih molicu lepo.
Slazem se da je mnogo mentalne gimnastike i strawmemana rano ujutru, npr kad mi kazes da se 'plasim smene vlasti' jer kazem da je tvoje svodjenje svakog problema u zemlji na Vucica bejzik opste mesto.

Нечастиви је она неумитна и најгрђа последица наше свеукупности. Никако узрок. Али, пошто је у питању баш та неумитна и најгрђа последица, од ње прво мора и да се крене, јер се круг затворио. Дође му (нам) на исто.

Slazem se da je mnogo mentalne gimnastike i strawmemana rano ujutru, npr kad mi kazes da se 'plasim smene vlasti' jer kazem da je tvoje svodjenje svakog problema u zemlji na Vucica bejzik opste mesto.
Ja se izvinjavam sto nisam u izlaganje ukljucio klimatske promene, gini index-e Nemacke i Bangladesa, te zanemarljivi ali ipak postojeci uticaj alfa cestica i solarnih oluja, nije sve do vlasti..

Нечастиви је она неумитна и најгрђа последица наше свеукупности. Никако узрок. Али, пошто је у питању баш та неумитна и најгрђа последица, од ње прво мора и да се крене, јер се круг затворио. Дође му (нам) на исто.
Uopste nije 'ili-ili' situacija. Ako cemo pricu o svakom problemu da svodimo na 'ma samo ovaj da ode' nisam siguran da se krug otvara, samo se siri. Ne treba podsecati da je prvi on tako dosao ovde gde je dosao.

Vrh