Šta je novo?

Cene nekretnina

Sto bi rekao davno ovde @jetliner (crtač ove sjajne ilustracije, a ja ga stalno citiram), pričamo o skupu B koji je prikazan ovde:
Pogledajte prilog 260328
Ok, iako smo mi (Borča) podjednako Bg kao i Zemun (jer i Zemun je kao grad u gradu) vidim da ne zelite info iz ovih delova grada.
Pa ako se ne uklapamo u sadržinu isključiću se sa foruma, pa neka se komentarisanje svede na skup Dorćol i Vračar. 🙂

Poslao sam linkove sa sve lokacijama, slikama itd... Ne moze konkretnije. Al ok, ne verujem da cu dobiti konkretan odgovor. Moje misljenje je da su i Bg i Budimpesta tesko uporedivi, da ne pominjem poredjenje sa NS.
Ok, jel poznajes nekog ko je otisao iz Beograda u Budimpestu da tamo zivi jer je grad neuporediv sa Beogradom, a uz to su i nekretnine osetno jeftinije? Ja ne znam ni jednu jedinu osobu. Istovremeno, poznajem na desetine ljudi koji su iz Beograda otišli u Nemačku, Austriju, Švedsku I to ne u glavne gradove, već obitavaju I rade po raznim selendrama koje su naravno neuporedive sa selendrama po Srbiji. Imam kolegu koji je Mađar, sa mađarskim pasošem kome je maternji jezik mađaraki. Iz njegovog odeljenja u subotičkoj gimnaziji (mađarsko odeljenje) 80% ljudi je ostalo u Srbiji (uglavnom SU ili NS, u manjem obimu BG), 10% je otišlo u EU, a manje od 10% je otišlo u Mađarsku ali u manja mesta, ne u Budimpeštu.
I evo, da ti odgovorim, ako sam u kućnom pritvoru u stanu, radije bih uzeo ovaj u Budimpešti. Ako u tom gradu treba da živim, radim, sporazumevam se sa ljudima, itd. stvarno ne znam kome je Budimpešta cilj, ne poznajem ni jednu jedinu osobu.

Hvališ se trovanjem u gradu....nemanja parkinga.....desetocasovne gužve...blokade...najskupljim centrom u Evropi po onome šta nudi a koliko košta.
Neverovatni ste ljudi...neverovatni..
A sa 300k imaš kuču i 10ar placa na 20km od Ušća...
Ok...

Ok, iako smo mi (Borča) podjednako Bg kao i Zemun (jer i Zemun je kao grad u gradu) vidim da ne zelite info iz ovih delova grada.
Pa ako se ne uklapamo u sadržinu isključiću se sa foruma, pa neka se komentarisanje svede na skup Dorćol i Vračar. 🙂
Ne, ne, nikako da se iskljucujes, ja volim sve da vidim, kome smeta ne mora da gleda tvoje postove. Ti si mi pokazao da ima sredjenih delova Borce koji mi se svidjaju i naveo si me na razmisljanje, i rado bih tamo ziveo, samo da se resi jos neki most (ovo zvuci skroz cudno, ali nadam se da sam lepo rekao). Nemoj da me shvatis pogresno, nista nemam protiv bilo kog dela grada, samo kazem svoje misljenje koje ima svako sa foruma gde bi on voleo da zivi, a gde ne bi. Ja na primer na Vracaru i u samom centru ne bih ziveo za tri zivota, sto ne znaci nuzno da ja njih vredjam, jednostavno ja ne bih ziveo tamo iz ovih ili onih razloga.

Hvališ se trovanjem u gradu....nemanja parkinga.....desetocasovne gužve...blokade...najskupljim centrom u Evropi po onome šta nudi a koliko košta.
Ok...
Ja objavio oglas sa ok cenom.za ok stan, rekli su da je nehumano, jer ima puno zelenila, imas svoj mir, parking i sve na dohvat ruke. Ali im smeta sto onda ne moze se reci da si sa Dorcola ili Vracara, pa je to razlog da se kaze da je nuhumano.

To je odavno tako. Cak smo i savetovali da se naziv teme promeni u cene nekretnina krug dvojke/vracar/nbg - samo humano. Pa nisam ja sisao sa planine da idem u nehumano.

Ja objavio oglas sa ok cenom.za ok stan, rekli su da je nehumano, jer ima puno zelenila, imas svoj mir, parking i sve na dohvat ruke. Ali im smeta sto onda ne moze se reci da si sa Dorcola ili Vracara, pa je to razlog da se kaze da je nuhumano.
Kakav dorçolac ili vraćarac....došli iz Bosne ili juga....selendre neke da leče komplekse..Ja i moji pre 150god rođeni Munze za njih seljaci...ha haa haaaa..Neka ih....

Ako ti ne bi živeo ni na Vračaru pa ni u centru, a ne bi živeo ni van ovog kruga obeleženog sa "B", šta misliš, koliko ima ljudi koji žele isto to što i ti, i da li ima ponude da zadovolji tu tražnju?
Nije to ..ne bi živeo..
Pa zar iko voli gužvu..smog...blokade...nemanja tisine...mira...patkinga ...
Pitanje je zdravog razuma kada biraš gde uloziti 300k.
Sem ako nije druga..treća nekretnina..
Moj stav

Ok, jel poznajes nekog ko je otisao iz Beograda u Budimpestu da tamo zivi jer je grad neuporediv sa Beogradom, a uz to su i nekretnine osetno jeftinije? Ja ne znam ni jednu jedinu osobu. Istovremeno, poznajem na desetine ljudi koji su iz Beograda otišli u Nemačku, Austriju, Švedsku I to ne u glavne gradove, već obitavaju I rade po raznim selendrama koje su naravno neuporedive sa selendrama po Srbiji. Imam kolegu koji je Mađar, sa mađarskim pasošem kome je maternji jezik mađaraki. Iz njegovog odeljenja u subotičkoj gimnaziji (mađarsko odeljenje) 80% ljudi je ostalo u Srbiji (uglavnom SU ili NS, u manjem obimu BG), 10% je otišlo u EU, a manje od 10% je otišlo u Mađarsku ali u manja mesta, ne u Budimpeštu.
I evo, da ti odgovorim, ako sam u kućnom pritvoru u stanu, radije bih uzeo ovaj u Budimpešti. Ako u tom gradu treba da živim, radim, sporazumevam se sa ljudima, itd. stvarno ne znam kome je Budimpešta cilj, ne poznajem ni jednu jedinu osobu.
Ovo je i moj razlog zašto uopšte i ne gledam i ne znam cene u Budimpešti u koju volim da odem i u koju bih mogao jednom godišnje uvek da je na par dana posetim.

Treba da si čak i više uključen na forumu, a ne da se isključuješ kolega. ja iskreno ne znam Borču, mislim da sam samo par puta otišao zbog nekog poslovnog projekta. Od tebe se saznaju iz tog kraja informacije.
A ko gde voli i hoće da živi je do njega samog i njegove percepcije humanog ili potreba itd...
Evo jedan meni zanimljiv odgovor od kolege i njegov pogled na NS i mogući život to jest razlog možda za ne življenje 😉

Uvek sam imao kulturoloski sok kad dodjem, totalno drugi ritam zivota, ne mogu nikako da se naviknem na toliku opustenost :)

Ok...

miconi jel mozes da mi sibnes te kuce i lokacije?

IMG_1595.jpeg

Realni rast u prihodima domacinstava per capita u EU 2004-2024.

Primecujem veliku korelaciju (usudio bih se reci i uzrocno-posledicnu vezu) izmedju ovog i grafika rasta cena nekretnina koje je skoro kacio Suzy (Italija i Grcka su u minusu, dok je najveci rast u Istocnoj Evropi i Baltiku)

Poslednja izmena:
Koliki je ROI za ovakvu garazu :)

Treba da si čak i više uključen na forumu, a ne da se isključuješ kolega. ja iskreno ne znam Borču, mislim da sam samo par puta otišao zbog nekog poslovnog projekta. Od tebe se saznaju iz tog kraja informacije.
A ko gde voli i hoće da živi je do njega samog i njegove percepcije humanog ili potreba itd...
Evo jedan meni zanimljiv odgovor od kolege i njegov pogled na NS i mogući život to jest razlog možda za ne življenje 😉
Hvala! Trudim se da donesem sveze info sa leve obale, ovde nam brzo raste broj stanovnika, ali izgleda da se doseljavaju svi osim onih sa foruma, jer za forumase su to nehumana naselja. 😀 Evo nekih svezih slika iz mog bloka koje sam uslikao sada u povratku iz gyma. Za neke od nas gradski mir i zelenilo zaista nemaju cenu.

Prilozi

• 20251207_132638.jpg
    20251207_132638.jpg
    204,2 KB · Pregleda: 69
  • 20251207_132432.jpg
    20251207_132432.jpg
    118,3 KB · Pregleda: 65
  • 20251207_132331.jpg
    20251207_132331.jpg
    164,7 KB · Pregleda: 63
  • 20251207_132413.jpg
    20251207_132413.jpg
    144 KB · Pregleda: 64
  • 20251207_132057.jpg
    20251207_132057.jpg
    231,2 KB · Pregleda: 63
  • 20251207_132259.jpg
    20251207_132259.jpg
    112,8 KB · Pregleda: 71
Od aktivnih učesnika na ovoj temi ne znam ko je još ostao da planira i istražuje koju porodičnu nekretninu da kupi? @sutraw čini mi se, ako je i dalje za kupovinu porodične nekretnine, a @Suzuman je ako sam dobro shvatio otišao u inostranstvo.

Hvala! Trudim se da donesem sveze info sa leve obale, ovde nam brzo raste broj stanovnika, ali izgleda da se doseljavaju svi osim onih sa foruma, jer za forumase su to nehumana naselja. 😀 Evo nekih svezih slika iz mog bloka koje sam uslikao sada u povratku iz gyma. Za neke od nas gradski mir i zelenilo zaista nemaju cenu.
Da, ove slike me podsećaju na Liman u NS-u.
Samo eto ni ja ne planiram investicionu nekretninu u tom delu iako ga smatram najboljim za život.
Čak (iako sam se dvoumio, jer mi je lična prednost što su mi tu svi, porodica, tazbina, mnogo prijatelja itd...)nisam tamo kupio porodični stan.
Nekad pričam i smatram objektivno, a lično i subjektivno za mene i porodicu mi zavisi od trenutnog života kao i pogleda na kratku budućnost.
Ne gledam da uzimam nekretninu za ceo život sa poslom(radnim mestom) koji ga neću menjti ceo život, jer da je tako onda bih na primer uzeo na Limanu i radio u kancelariji u NS-u do koje bih išao peške ili bajsom.

Evo mene na Malti, pa da vam bacim koju sliku i info.
Malta je bas brutalno ostvo, bas mi se svidja, prakticno cela drzava je jedna velika tvrdjava. Bas se oseti da im hronicno fali prostora, prilicno je zgusnuto i nabijeno ali generalno sve funkcionise ok, nema nepropisnog parkiranja uopste iako na 550.000 ljudi imaju 420.000 vozila, trotoari su uski ali ima ih svuda i ne klamcu nigde kocke. Grafita ima mozda na nekom random zidu ili ogradi od gradilista, nalepnica vec ima dosta.

Gradić St Paul's Bay

Imaju dosta ovih "stepenica" ali kontam da je i to zbog prostora, a ove manje zgrade su bas stare

IMG_20251207_164009.jpg

IMG_20251207_164015.jpg

Imaju i ovo

IMG_20251207_163807.jpg

St Julians

St Julians i grad Sliema im dodju kao neki nas Nbg i tu se bas mladi doseljavaju jer ima puno poslova, to je dosta novo. Ova zgrada u St Juliansu podseca malo na nasu kulu, imaju tu par ovih velikih novih zgrada

IMG_20251206_203856.jpg

IMG_20251206_215329.jpg

Ova im je mozda i najlepsa i najoriginalnija zgrada

IMG_20251206_221455.jpg

Ima neki deo oko St Juliansa gde su neke skupe vile, kazu prodaju se i za preko 30 miliona evra, kupili ovi iz holivuda kad su snimali filmove ovde.

Svuda je ravna ploca gore, nema nigde crepa. Arapski stil jako prisutan

IMG-ad91a06afcee78d9fab62a8e03f90b01-V.jpg

Cene su bukvalno iste kao u Bg i Ns, skoro u cent. Njima je valjda prosecna plata 1400-1500e ali ih zeza cena kirije, to je dosta skuplje nego kod nas, po kaficima, prodavnicama iste cene kao kod nas.

🤠

Vrh