Pa evo uzmi primer krš garsonjere u starogradnji u izvornom stanju. Recimo da je renta 300 eur. Plus računi su visoki jer je stan bez izolacije. Sa druge strane imas 3.0 sređen stan u lux novogradnji za 900 eur. Toplotne pumpe, plaćanje po potrošnji, računi niži nego u ovom prvom stanu. Šta je komfornije za studenta da živi sam u skučenom brlogu ili da živi sa još dva cimera u lux stanu gde ima svoju sobu i sve to za manje para (jer su računi jeftiniji kada se dele na 3 dela).
Radi se o dinarima naravno, za ojre sto bi rekli ovi nasi od Wien kod Beč 3,5 max, mada nisam nesto posebno ni gledao jer mi nije toliko interesantno.To ti je vrh! Samo ko nudi 6%?
Nisi izradio vizitke još uvekLik u busu ispred mene skroluje Beobuild na maks.
Zamalo da mu se predstavim, hehe.
Suzuman, Beobuild certified statistics expert.Nisi izradio vizitke još uvek![]()
Prošle nedelje sam šredovao vizitke sa trenutnog posla, malo sam se smorio. Da sam izradio Beobuild vizitke bilo bi mi lakše.Nisi izradio vizitke još uvek
Ali 5 godina u dinarima?! To je malo previše dug period. Problem koji ja vidim su izbori 2027. Da mi neko kaže da će Jorgovanka biti guverner do penzije sutra bi uzeo. Ovako teško.Radi se o dinarima naravno, za ojre sto bi rekli ovi nasi od Wien kod Beč 3,5 max, mada nisam nesto posebno ni gledao jer mi nije toliko interesantno.
Svakako je dinar stabilan i nema poreza na stednju tj njemu, tako da ako vidis da je problem i da skace, prekidas stednju i konverzija. Ne bih da ih reklamiram smanjice % kada svi nagrnu...
Ja sam pre 2-3 godine uboo cak dinarsku 7% , i bese mi malo frka ali prodje i to.
Radi se o 3bank
Ako se odlučiš za njih moj ti je savet max 50k eura u dinarima po osobi. Znači 50k na sebe 50k na ženu. Jer ipak je to neka mala banka koja može da prsne pa onda da budeš zaštićen jer Agencija za Depozite garantuje do 50k po osobi po JMBGu.Radi se o dinarima naravno, za ojre sto bi rekli ovi nasi od Wien kod Beč 3,5 max, mada nisam nesto posebno ni gledao jer mi nije toliko interesantno.
Svakako je dinar stabilan i nema poreza na stednju tj njemu, tako da ako vidis da je problem i da skace, prekidas stednju i konverzija. Ne bih da ih reklamiram smanjice % kada svi nagrnu...
Ja sam pre 2-3 godine uboo cak dinarsku 7% , i bese mi malo frka ali prodje i to.
Radi se o 3bank
Ne nikako, to je jasno, tako je i bilo, nesto manje od tih 50k.Ako se odlučiš za njih moj ti je savet max 50k eura u dinarima po osobi. Znači 50k na sebe 50k na ženu. Jer ipak je to neka mala banka koja može da prsne pa onda da budeš zaštićen jer Agencija za Depozite garantuje do 50k po osobi po JMBGu.
Kamate na štednju u NL su smešne - sada 1,4% godišnje. Tako da i ja štedim trenutno u Srbiji dok ne dođu rate za stan na dospeće. A jedan deo i ja držim u dinarima i tako štedim. Evo sad u decembru mi ističe i mislim da mi sad banke nude oko 5% EKS na godišnjem nivou. Prošli put zbog nestabilnosti sam oročio samo na 6 meseci. Ali sada ću na godinu dana jer se situacija stabilizovala i ne vidim nikakve probleme više. Ali na 5 godina mi je malo dugačko barem za dinare.Ne nikako, to je jasno, tako je i bilo, nesto manje od tih 50k.
Ne verujem ni samom sebi a kamo li bankama.
Zanimljiva mi je kalkulacija stambenog kredita i stednje (naravno u dinarima).
Mozes nam podeliti iskustvo koje su cifre za kamate u inostranstvu?
Ne dao Bog da Jorgovanka bude tu penzije nego u zatvoru gde joj je i mesto!Ali 5 godina u dinarima?! To je malo previše dug period. Problem koji ja vidim su izbori 2027. Da mi neko kaže da će Jorgovanka biti guverner do penzije sutra bi uzeo. Ovako teško.
Zatvor zašto? Pa ako je iko za zatvor onda su Šoškić, Jelašić i Kori Udovički. Oni su dinar urnisali. Jorgovanka ga drži stabilnim 14+ godina. Najbolja guvernerka posle 2. svetskog rata! Ubedljivo. Po meni neka nastavi stabilnost da drži i nema zime za našu privredu i državu!Ne dao Bog da Jorgovanka bude tu penzije nego u zatvoru gde joj je i mesto!
Mnogo si ti naivan, kurs najmanje zavisi od Jorgovanke.Ali 5 godina u dinarima?! To je malo previše dug period. Problem koji ja vidim su izbori 2027. Da mi neko kaže da će Jorgovanka biti guverner do penzije sutra bi uzeo. Ovako teško.
Zbog plagiranja doktorata i zloupotrebe sluzbenog polozaja!Zatvor zašto?
Oni posebno, zbog raznih drugih dela i mahinacija ukljucujuci i veleizdaju!Pa ako je iko za zatvor onda su Šoškić, Jelašić i Kori Udovički.
Rekoh ja da stabilan dinar nista ne valja i objasnio sam zasto. U stvari nemam nista protiv da se stabilizuje tamo gde mu je i mesto.Oni su dinar urnisali. Jorgovanka ga drži stabilnim 14+ godina. Najbolja guvernerka posle 2. svetskog rata! Ubedljivo. Po meni neka nastavi stabilnost da drži i nema zime za našu privredu i državu!
Da li si imao problema prenosa novca iz banke u banku tip podignes odes 100-200 m i orocis ili si vrsio transakciju? Cisto za info tvoje iskustvo@X3m ja sam hteo pre više od godinu dana da oročim zbog kupovine stana, pa sam kalkulisao kada će mi rate za stan biti.
U prvoj zamisli mi je bilo u jednoj banci eure a u drugoj dinare.
Ipak sam se na kraju odlučio u dve banke na godinu dana dinare, tada sam bio ubedjen u stabilnost dinara.
Možeš u u banci da zatražiš posebnu ponudu kada je iznos preko 5/6M RSD ili 50k eur.
Koliko se sećam kamata mi je bila u jednoj (Intesa) 4.25% a u NLB 4.5%.
Ponavljam, ako hoćeš još sigurnije(kao što sam razmišljao) uzmeš u jednoj oročiš evre a u drugoj dinare.
Sećam se da sam gledao i likvidnost banaka pre oročenja i njihov novčani obrt(tako nešto).
Hteo sam u Raiffeisen banku, ali tamo ne postoji više opcija klasičnog oročenja.
Vršio sam transakciju. Nikakvih problema nisam imao, sve se brzo odradi. Čak sam preko telefona odradio transakciju.Da li si imao problema prenosa novca iz banke u banku tip podignes odes 100-200 m i orocis ili si vrsio transakciju? Cisto za info tvoje iskustvo
Nosio sam iz banke u banku 50K evrica i nikakve probleme nisam imao. U banci gde su mi isplatili su mi dali pecatiranu potvrdu da da mi je na ruke isplaceno toliko na moj zahtev i ta potvrda mi je sluzila kao ulazna u drugoj banci. Tamo su je samo fotokopirali i to je to.Da li si imao problema prenosa novca iz banke u banku tip podignes odes 100-200 m i orocis ili si vrsio transakciju? Cisto za info tvoje iskustvo