Šta je novo?

Cene nekretnina

Tajland, Filipini, Vijetnam, a uskoro će AI roboti to da preuzmu 🤣
Daš jednu sobu i eto.
Ili prodaš stan i odeš tamo(ako ti dozvole budući naslednici), sunčano, jeftino, sada je to sve povezanije i sa ovim digitalnim povezivanjem prilično pojednostavljeno.
Realno, sve ide ka tome da će pola Evrope u penziji da emigrira u toplije krajeve, malo jugoistočna Azija, malo Portugal, malo Turska.
I uz današnje cene života kod nas, nekome ko proda stan ovde to stvarno više nije naučna fantastika.
A ovo sa AI robotima je možda najrealniji deo cele priče pošto ćemo još malo i unučić servis da outsource-ujemo.
Samo da naslednici potpišu dozvolu.

Mislim lično da su ga ovi preterali. Pa ta Soko Banja je procvetala od tog vaučer turizma. Kao "stanovnici" se bune a oni jedini skidaju kajmak. Em svi se bave ili rentiranjem ili uslužnim delatnostima (restorani, pizze, sladoledi, sokovi, kokice)... Dobro svima a sad kao bune se i ne valja im. Nama stvarno ništa ne valja. Ako propada i niko ne ulaže onda kukaju (npr. Vranjska Banja) ako buja i raste turizam i cene stanova i onda ne valja.
Mislim da treba da se gradi i da većina profitira. Dežurnih kritičara uvek ima i ne treba se obazirati na to. dok 60%+ profitira to znači da je dobro.

Bilo kakvi državno-finansirani vaučeri su totalna propast, bukvalno im daju naše pare u ruke. Što sam ja gori od njih? Nisam u pravoj industriji? Ova država je ekstremno zastranila u svojim tupavim politikama, a od tebe ne očekujem ništa manje nego da podržavaš ludilo.

Realno, sve ide ka tome da će pola Evrope u penziji da emigrira u toplije krajeve, malo jugoistočna Azija, malo Portugal, malo Turska.
I uz današnje cene života kod nas, nekome ko proda stan ovde to stvarno više nije naučna fantastika.
A ovo sa AI robotima je možda najrealniji deo cele priče pošto ćemo još malo i unučić servis da outsource-ujemo.
Samo da naslednici potpišu dozvolu.
Ja ti mogu reći NEĆE! Barem što se Severnjaka i Zapadnjaka tiče oni ne mrdaju iz svojih kuća i pećina. Vi nemate pojma koliko su oni sumnjičavi prema svemu što nije iz njihove zemlje. Oni su sumnjičavi po pitanju zdravstva u Španiji. Za istočnu Evropu da ne pričam tipa Češka, Poljska i one gore Baltičke države pa to NIKO ili skoro niko ne ide a može sve lakše i brže da odradi nego u NL i još mu je plaćeno od strane NL osiguranja (do NL nivoa a to je cela Evropa izuzev Norveške i Švajcarske).
Ima mali % Zapadnjaka i kuće u Španiji i to je to. Ali da se neko preseli u Tursku ili Aziju - to NEMA šanse. To mi pičamo o promilima ako i toliko...

Evo pa samo pogledajte Srbiju, koliko penzionera Beograđana će da proda stan u BG za velike pare i preseli se u Apatin ili Leskovac? A može kupiti veći stan i novogradnju i da mu još ostane 200k u kešu da krcka do smrti? NIKO ili jedva neko. A ne da ode u Tursku da živi... Eto pričamo o našim penzionerima da se preseli unutar iste države. Ne zavisi od primanja jer ima penziju, isti jezik, ista valuta, isto zdravstvo. Sve. A neće. Nego se pati u BGu a ima u stanu 300-400k eura.

Nije baš isto zdravstvo, državno ili privatno pune čekaonice ljudi koji su ustali u 3 ujutru da bi došli do BGa na pregled.

A i taj stan je imovina kojom će unuci pokriti veći deo svog stana, ko to skrca zakopo je pokoljenja dok ne dođe neko izuzetno sposoban.

Nije baš isto zdravstvo, državno ili privatno pune čekaonice ljudi koji su ustali u 3 ujutru da bi došli do BGa na pregled.

A i taj stan je imovina kojom će unuci pokriti veći deo svog stana, ko to skrca zakopo je pokoljenja dok ne dođe neko izuzetno sposoban.
za 90% slučajeva lokalne gradske bolnice su više nego dovoljno i dobre. Samo za retke slučajeve treba BG. Plus s 200k u kešu ti možeš komotno da dođeš do BGa kad treba. Možeš i u Tursku ako hoćeš.
E sad ako deda mora da umre da bi unuci imali za stan onda stvarno...
Da je meni neki deda ostavio barem jedan stan u BGu pa onda bi ja već imao 7 stanova a ne 3.

Bolje je kad si zdrav pa ti uopšte ne treba bolnica, nego da si bolestan i vučeš se po lekarima.
Eh, da je meni neki deda ostavio stan, sad bi verovatno imao već jedan stan (možda ne bi ni taj jedan).

Niko ne voli da ga prate. Kad neko hoda iza mene malko i suviše blizu, osećam se kao da mi besni pas diše za vrat. Jeziv osećaj. Ne pratite, i neka vas ne prate.

Vrh