Šta je novo?

Cene nekretnina

jesu, ali nbg je bas veliki, ima raznih klastera.
samo ce da razvuku dug. Vidim po prici zena, da neki uzimaju kredite po 300k jer nbg jbg

A ove blok 65/64 ce manje kupovati devovi drasticno, iako nekad u a bloku su preovladavali

Znaš šta jedva čekam, da se ulogujem za jedno 10 godina na ovaj forum i da vidim ekipu na ovoj temi kako kuka na nepravdu što su cene na Ledinama toliko visoke :)

Sunce mu žarkovo, koliko bre ti imaš rodbine milionera?
Pa niko nije milioner od njih, eventualno kuma mozda, najvise zaradjuje stric koji je u Gucciju i brat od tetke u Oslu to je to, a rodjeni stric ima u nekretninama sigurno 2 miliona evra, ali likvidno nema nista, uzimao je na vreme nekretnine 90ih i neke lokale, kucu u Herceg Novom i tako dalje, ja od toga nemam nista, moji najblizi su prosek :D

Dvosoban u centru Londona je svakako bar milion evra, tako da skidam im kapu jer su postigli kao stranci ono što ni većina Engleza ne postigne za života.
Kad si dodjoš moraš da grizeš jače od meštana, ako si sposoban i tako... dodju divlji i oteraju pitome kojima stan u centru glavnog grada pripada po rodjenju.

London je najskuplji grad u Evropi. Bukvalno svaki od milijardu i kusur Indusa sanja da kupi stan tamo. Isto vazi i za Pakistance i mnoge druge.

Fun fact: Po Numbeu je centar Beograda postao skuplji od centra Brisela.

Prilozi

• IMG_1570.jpeg
    IMG_1570.jpeg
    143,5 KB · Pregleda: 20
da neki uzimaju kredite po 300k jer nbg jbg
Sad sam proveo u banci jedno sat i po i jače, ne znam da li se potrefilo baš tako, toliko ljudi je došlo da se zaduži jbt. I to svi pred ovima što čekaju pričaju o svojim platama, prethodnim zaduženjima, iznosima koje žele... Bilo mi malo neprijatno, ali sam sa znatiželjom slušao šta ko radi :D

Kuma od mojih roditelja zivi u Londonu nekih 30 godina, imaju dobre poslove i ona i suprug i uzeli su kucu van grada, a imaju finansije da uzmu stan i u samom centru Londona
Moji porodični prijatelji su prvo živeli u stanu u centru Londona, a kada su baš uznapredovali onda su se preselili u kuću van grada(neko bolje predgradje), a taj stan rentirali.
Pitali su moje da se presele sa njima kada sam imao 2-3god.
Ona sada živi od tog rentiranja tog stana. Mislim da izdaje po sobama taj stan. Pošto je četvorosoban, kada su sve sobe izdate, ne mora da radi, kada je samo polovina ipak mora da radi.
Ne znam koliko sada vredi taj stan, ali pre 5god je vredeo oko 1-1.2M.

Moji porodični prijatelji su prvo živeli u stanu u centru Londona, a kada su baš uznapredovali onda su se preselili u kuću van grada(neko bolje predgradje), a taj stan rentirali.
Pitali su moje da se presele sa njima kada sam imao 2-3god.
Ona sada živi od tog rentiranja tog stana. Mislim da izdaje po sobama taj stan. Pošto je četvorosoban, kada su sve sobe izdate, ne mora da radi, kada je samo polovina ipak mora da radi.
Ne znam koliko sada vredi taj stan, ali pre 5god je vredeo oko 1-1.2M.

Koliko košta četvorosoban u budućem Hotelu Jugoslavija? :)

Bas htedoh da napisem da su ti prijatelji odlicno prosli sa tom cenom 😃

Sad sam proveo u banci jedno sat i po i jače, ne znam da li se potrefilo baš tako, toliko ljudi je došlo da se zaduži jbt. I to svi pred ovima što čekaju pričaju o svojim platama, prethodnim zaduženjima, iznosima koje žele... Bilo mi malo neprijatno, ali sam sa znatiželjom slušao šta ko radi :D
Ogroman je broj ljudi, pogotovo onih sa manjim primanjima, koji se zaduziju na max, i to sve kes krediti. Cim im poraste plata refinansira se i dodaje koliko god moze.

Gde je napisano da je u Srbiji bolje nego u USA? Nemoj ti ko enfa "ako ne pišeš da smo najgori na svetu znači da misliš da smo najbolji". Zapravo čovek ti je lepo naveo primere da i u USA imaš zabiti koje niko neće ili ne bira za život, kao i kod nas. Kao što je tebi sve tamo "Amerka ba" tako i ovde može da bude "Bejograd bajko", a ono pustinja u USa ili periferno selo kod nas. Na kraju ova tema je puna ljudi koji bi da kupe u tom raspalom gradu u propaloj državi.
Nije to poenta, uopste. Prvo ja sam uporedio LV i Bg a ne Bg i Trgoviste (kao sto sam posle dobio paritete za poredjenje), Drugo naveo sam samo kao primer uredjene sredine u planskom naselju sa bogatim kucama u odnosu na centralnu opstinu koja je u urbanistickom haosu sa problematicnom vodom i kanalizacijom. Ali akcenat uopste nije bio na tome, nego skroz na drugoj stvari, i to se sad izgubilo u bespucima oscilacija elektricnog polja u bakarnim kablovima, kao rosa na jutarnjem suncu ...

3700eur suvomontažni radovi(spušteni plafoni, šlicevi za elektro šine, neki dekorativni zid.
oko 2200eur dodatni razvodi i elektro instalacije
2400eur arhitekta i projekat enterijera

Znači 8300eur za sada, sa time da razmišljam da li da prihvatim 1 stavku(druge dve sam vec obavio), jer tu mogu mog prijatelja da angažujem i jeftinije će me na papiru izaći, ali radovi u gotovom atanu nose dodatne troskove.

Evo za moj trosoban stan u koji tek treba da se uselim i da krenem sa opremanjem.
Stan ima 78m2.
Po meni nije sada da ga opremam ono nešto totalno lux niti nesvakidašnje.
Čisto da se znaju i ovi troškovi i neka stoji ovde, možda nekome bude značilo.

3700eur suvomontažni radovi(spušteni plafoni, šlicevi za elektro šine, neki dekorativni zid.
oko 2200eur dodatni razvodi i elektro instalacije
2400eur arhitekta i projekat enterijera

Znači 8300eur za sada, sa time da razmišljam da li da prihvatim 1 stavku(druge dve sam vec obavio), jer tu mogu mog prijatelja da angažujem i jeftinije će me na papiru izaći, ali radovi u gotovom atanu nose dodatne troskove.

Evo za moj trosoban stan u koji tek treba da se uselim i da krenem sa opremanjem.
Stan ima 78m2.
Po meni nije sada da ga opremam ono nešto totalno lux niti nesvakidašnje.
Čisto da se znaju i ovi troškovi i neka stoji ovde, možda nekome bude značilo.

To je 30 evra po kvadratu za rad arhitekte. Da li je to standard ili si dobio popust?

Zarkovo ima bogate rodbine kao Filip placeva i vikendica :D
Ja sve vreme govorim da je udruživanje važno 😉
Da sam na njegovom mestu ne bih se zezao sa radom po kladionicama, nego išao kod rodjaka i tražio ih da radim za njih ako treba od nule da se dokažem.
Mada vidim da je ušao i u banke i kredite 😉
To je 30 evra po kvadratu za rad arhitekte. Da li je to standard ili si dobio popust?
To je inače puno u mom okruženju, ja se tu ne cenkam, važno mi je da imamo dobru saradnju, to jest da izadju u susret i za neke stvari koje se u startu ne dogovorimo da treba, jer ne pravimo mi ozbiljan Ugovor nego ide na poverenje.
Da to mi je drugarica iz srednje škole.
Žena i ona su super saradnju ostvarile i to je bilo to.
Prosli arhitekta mi je trazio 22eur po m2 za stan u BG i evo on je srećan saeadnjom i saradjujemo na važnijim projektima.
Mislim da je to njihova cena, pošto ih pitam koliko se kreću cene i koliko oni naplaćuju.
Nakon odgovora ja pristanem uz eto da budu pomoć dok se ne uselimo i dok ne dodju na useljenje. Par poziva po koji min itd...

Samo da ti odgovorim još na ovo, nije ni 40eur puno ako ti se neko posveti i radi kao za sebe kroz tvoje oči.
Suviše mi olako gledamo kroz cene, pa se neko zezne ili ne zna za bolje jer misli da je to makisimim.
Kao što pričamo ovde zavisi od ljudi, a ne samo od zvanja.
Meni je lako jer mi žena u suštini sve odredi i prošla je kroz sredjivanje i opremanje pa joj arhitektica dodje kao pomoć.
Takav način daje po meni do sada najbolje rešenje.
Da nema toga ja bih uzeo nekog samo uz ,,ključ u ruke,, sistemu zbog nemogućnosti da se posvetim. Ovako samo malo korigujem finansije i sa kime radimo.

Ja sve vreme govorim da je udruživanje važno 😉
Da sam na njegovom mestu ne bih se zezao sa radom po kladionicama, nego išao kod rodjaka i tražio ih da radim za njih ako treba od nule da se dokažem.
Mada vidim da je ušao i u banke i kredite 😉

To je inače puno u mom okruženju, ja se tu ne cenkam, važno mi je da imamo dobru saradnju, to jest da izadju u susret i za neke stvari koje se u startu ne dogovorimo da treba, jer ne pravimo mi ozbiljan Ugovor nego ide na poverenje.
Da to mi je drugarica iz srednje škole.
Žena i ona su super saradnju ostvarile i to je bilo to.
Prosli arhitekta mi je trazio 22eur po m2 za stan u BG i evo on je srećan saeadnjom i saradjujemo na važnijim projektima.
Mislim da je to njihova cena, pošto ih pitam koliko se kreću cene i koliko oni naplaćuju.
Nakon odgovora ja pristanem uz eto da budu pomoć dok se ne uselimo i dok ne dodju na useljenje. Par poziva po koji min itd...
Ne mogu ja van Beograda nikako, jos sad kad imam zenu i dete ne planiram da idem nigde, cak ni na par meseci, krecem sad u nedelju da radim obezbedjenje u slot klubu, plata ni 90 000, al laganica posao treca smena, videcemo kako ce biti :D

Samo da ti odgovorim još na ovo, nije ni 40eur puno ako ti se neko posveti i radi kao za sebe kroz tvoje oči.
Suviše mi olako gledamo kroz cene, pa se neko zezne ili ne zna za bolje jer misli da je to makisimim.
Meni je lako jer mi žena u suštini sve odredi i prošla je kroz sredjivanje i opremanje pa joj arhitektica dodje kao pomoć.
Da nema toga ja bih uzeo nekog samo uz ,,ključ u ruke,, sistemu zbog nemogućnosti da se posvetim. Ovako samo malo korigujem ginansije i sa kime radimo.

Mislim da u svakoj oblasti postoje ljudi koje ne možeš platiti dovoljno, a postoje i oni za koje je svaka cifra previše :) Više sam te pitao da bih razumeo koliko se kreću cene za te usluge.

Pretpostavljam da arhitekta tu radi kompletan crtež elemenata po meri, preporuku kupovnog nameštaja, 3D model i komunikaciju sa majstorima?

Ne mogu ja van Beograda nikako, jos sad kad imam zenu i dete ne planiram da idem nigde, cak ni na par meseci, krecem sad u nedelju da radim obezbedjenje u slot klubu, plata ni 90 000, al laganica posao treca smena, videcemo kako ce biti :D

Zovi bre te rođake u Londonu da ti tamo završe neku šljaku, gubiš vreme ovde :)

Mislim da u svakoj oblasti postoje ljudi koje ne možeš platiti dovoljno, a postoje i oni za koje je svaka cifra previše :) Više sam te pitao da bih razumeo koliko se kreću cene za te usluge.

Pretpostavljam da arhitekta tu radi kompletan crtež elemenata po meri, preporuku kupovnog nameštaja, 3D model i komunikaciju sa majstorima?
Tako nekako osim razgovora sa majstorima.
Sa njihovim crtežima tražiš ponude ili kao ja neke prepravke tomom gradnje.
A render sam ubacio u namenjenoj temi baš mog stana, mislim da si ga video.

Da nema toga ja bih uzeo nekog samo uz ,,ključ u ruke,, sistemu zbog nemogućnosti da se posvetim. Ovako samo malo korigujem finansije i sa kime radimo.
Da se nadovezem, isto je bitno sta sve obuhvata arhitekta.

Devojka gde rade oni rade komplet izvedbu od mood board-a, idejnog resenja, rendera, tehnickih crteza, dogovori sa majstorima, kontrola majstora i izlazak na teren. Cak i ako klijent hoce radi se nabavka za njih. Projekti ovde se npr pravi sve po stavkama gde se kupuje i koliko kosta, koliko se ceka iz uvoza itd.

Uracunaj da se oni tim stanom bave nekoliko meseci i da je cena arhitekte isto amortizovana (placa se avans i ostatak po gotovom resenju).
Tako da je velika razlika izmedju 20eur dobijas crteze i rendere naspram 40eur kljuc u ruke oni sve rade i angazuju - ti imas ideju u glavi a oni sve realizuju.

Poslednja izmena:
Vrh