Šta je novo?

Cene nekretnina

Ako bi znali da će dinar oslabiti i kurs da bude na primer 160din = 1eur.
Da li to znači da treba kupovati sada nekretnine ili da treba sačekati da se to desi?
Šta je u tom slučaju najbolje uraditi, osim naravno da se prebace svi dinari u evre.

Da li to znači da treba kupovati sada nekretnine ili da treba sačekati da se to desi?
Šta je u tom slučaju najbolje uraditi, osim naravno da se prebace svi dinari u evre.
Zavisi da li kupuješ na kredit ili za keš. Ako kupuješ na kredit nije dobro da dinar oslabi jer je rata vezana za evro, onda ti dug raste. Ako imaš keš u evrima onda je situacija obrnuta. Kad dinar padne tvoja ušteđevina u evrima će da vredi više.

Ako kurs ode na 160, cela ekonomija bi se raspala

A kad sam rekao da kidamo?
Rekao sam samo da je moje mišljenje da nam se ekonomija ne raspada. Ti mislis da se raspada i to je tvoje mišljenje koje ja postujem i ne ubedjujem te u suprotno, a svakako nemam komentare na to kakve ti imas i koji svi do jednog imaju političku konotaciju.

A kad sam rekao da kidamo?
Rekao sam samo da je moje mišljenje da nam se ekonomija ne raspada. Ti mislis da se raspada i to je tvoje mišljenje koje ja postujem i ne ubedjujem te u suprotno, a svakako nemam komentare na to kakve ti imas i koji svi do jednog imaju političku konotaciju.
Nema nista politickog oko toga sto ja mislim da nam se ekonomija raspada.
Svi imaju druge kriterijume, ja imam svoje zbog kojih mislim da nam ne ide dobro, ti imas svoje zbog kojih ti mislis da nam se ne raspada. Potpuno legit.

Svi imaju druge kriterijume, ja imam svoje zbog kojih mislim da nam ne ide dobro, ti imas svoje zbog kojih ti mislis da nam se ne raspada. Potpuno legit.
Ti si covek koji je sa njive dosao u beli grad i bez icije pomoci kupio stan u novogradnji u Zemunu. Po tvom primeru ide nam super. Tebi, mici nepismenom veleposedniku i perici programeru iz centra Nisa sa 4 puta vecom platom od prosecne je u odnosu na sposobnosti zapravo izuzetno dobro, a kukate vise nego svi.

Poslednja izmena:
Ti si cvovek koji je sa njive dosao u beli grad i bez icije pomoci kupio stan u novogradnji u Zemunu. Po tvom primeru ide nam super.
Zato cale i komsije svi do jednog niko posao ne mogu da promene, ne mogu penziju da docekaju, jasu ih na poslu i mladje i starije za minimalac, dok okolo gase fabrike, a poljoprivreda je unistena. Po njihovom primeru ja bih rekao da nam bas ne ide... Sreca samo pa imaju raspale kuce u selu pa ne moraju kiriju da placaju.
Imas dva tipa ljudi kojima je okej: Oni kojima je okej i misle da je svima okej kao sto si ti i jos neka ekipa odavde, i oni koji su kao ja i nisu zaboravili odakle su dosli. Ti si beogradsko dete, ne ocekujem od tebe da razumes kako je to raditi na njivi i raditi za minimalac bez opcije za promenu posla i iskreno drago mi je kad neko ne prolazi kroz to.
Ali opet, svako ima svoje kriterijume, ti imas statistiku kakva god bila, ja imam zivot obicnih ljudi kao kriterijum. Nismo isti.

Mnogi ljudi ne shvataju da je Srbija ekonomski unistena. Imamo Beograd kao drzavu u drzavi, jos par gradova gde moze da se zivi polupristojno, tj. da se prezivi, a ostatak drzave je razvijen isto koliko i africke zemlje. Ali pojedini ljudi to ne vide ili se trude da ne vide.

Znaci "trust me bro" logika? Ako kažeš da se ekonomija raspada ne bi bilo loše nečim potrkrepiti tu tvrdnju. @Suzuman je kačio podatke koji se tiče javnog duga I kredite aktivnosti građana. Ništa u tome ne ukazuje da se ekonomija raspada. Možda možeš da razložno I argumentivano objasniš?

Zato cale i komsije svi do jednog niko posao ne mogu da promene, ne mogu penziju da docekaju, jasu ih na poslu i mladje i starije za minimalac, dok okolo gase fabrike, a poljoprivreda je unistena. Po njihovom primeru ja bih rekao da nam bas ne ide... Sreca samo pa imaju raspale kuce u selu pa ne moraju kiriju da placaju.
Imas dva tipa ljudi kojima je okej: Oni kojima je okej i misle da je svima okej kao sto si ti i jos neka ekipa odavde, i oni koji su kao ja i nisu zaboravili odakle su dosli. Ti si beogradsko dete, ne ocekujem od tebe da razumes kako je to raditi na njivi i raditi za minimalac bez opcije za promenu posla i iskreno drago mi je kad neko ne prolazi kroz to.
Ali opet, svako ima svoje kriterijume, ti imas statistiku kakva god bila, ja imam zivot obicnih ljudi kao kriterijum. Nismo isti.
Vecinu fabrika treba zatvoriti jer su neefikasne tj deru nas jer ih mi zapravo i placamo i drzava nema nikakav profit od subvencija, treba ulagati u visoku tehnologiju tacnije kvalifikovani kadar. Ekonomija nam se objektivno ne raspada, moze biti bolja na drzavnom nivou (logicno), ali robna i monetarna razmena je i dalje velika i raste.

Ali ovde niko nije rekao da je sve super i ok. Samo se iznose neke činjenice da nije sve ni propast. Prvi ja ne kazem da ljudi zive super, da je sve fenomenalno. Ali vidim isto tako da smo dosli u fazu gde veci broj ljudi moze da si priusti stvari o kojima je mogao samo da masta u nekom prethodnom periodu. To nam jasno govori i trziste nekretnina kao i cene istih. Ja u svemu tome vidim neku uzlaznu putanju i ne daj boze da se vratimo na 1000 eura kvadrat, tad ce svima biti pakao.

Pa znam, cela tvoja teza da nam 'ne ide bas najbolje' se temelji na tome da vise ne moze cela porodica da zivi od 10 ari malina.

Ti nesto pricas o beogradskoj deci koja ne razumeju a sam demonstriras potpuno neshvatanje icega sem najuzeg licnog iskustva (a i to iskustvo je filtrirano, jer se tvj prihod konta kao nesto bogom dano, jos i kukas sto eto kupujes u Zemunu a ne u centru).

Mnogi ljudi ne shvataju da je Srbija ekonomski unistena. Imamo Beograd kao drzavu u drzavi, jos par gradova gde moze da se zivi polupristojno, tj. da se prezivi, a ostatak drzave je razvijen isto koliko i africke zemlje. Ali pojedini ljudi to ne vide ili se trude da ne vide.
Da, mnogi ljudi ne zive na redditu.

Ali ovde niko nije rekao da je sve super i ok. Samo se iznose neke činjenice da nije sve ni propast. Prvi ja ne kazem da ljudi zive super, da je sve fenomenalno. Ali vidim isto tako da smo dosli u fazu gde veci broj ljudi moze da si priusti stvari o kojima je mogao samo da masta u nekom prethodnom periodu. To nam jasno govori o trziste nekretnina kao i cene istih. Ja u svemu tome vidim neku uzlaznu putanju i ne daj boze da se vratimo na 1000 eura kvadrat, tad ce svima biti pakao.
Da bi gledao tako, moras da imas podatke iz katastra koliko ljudi je kupilo prvu nekretninu za zivot, a koliko ljudi vise nekretnina kupljenih u poslednjih 10 godina. Cross reference svi clanovi porodice tetke strine i ostalo, crno na belo pa da vidimo ko to napreduje i ko kupuje te stanove. Posto to nemamo niti cemo dobiti te podatke, mozemo svi kolektivno da lupamo o napretku ili nenapretku.

Kakve veze ima sto se raspada ekonomija u selima u Srbiji i po manjim gradovima na cene nekretnina u Beogradu ?
Kao sto vidimo cene ludacki rastu, potraznja nikada veca, iako se sela raspadaju, doduse to traje vec par decenija.
I onda se svadjate oko ovih totalno nebitnih stvari, zatrpavate temu glupostima.

Znaci "trust me bro" logika? Ako kažeš da se ekonomija raspada ne bi bilo loše nečim potrkrepiti tu tvrdnju. @Suzuman je kačio podatke koji se tiče javnog duga I kredite aktivnosti građana. Ništa u tome ne ukazuje da se ekonomija raspada. Možda možeš da razložno I argumentivano objasniš?
Mogu da dodam i podatak da ih zaveje sneg po 10 dana pa se onda menjaju traktorima ciste sneg da bi mogli pesaka do autobuske stanice, da nestaje struja i tako dalje... Sve stvari kojih nema u statistikama.

Kakve veze ima sto se raspada ekonomija u selima u Srbiji i po manjim gradovima na cene nekretnina u Beogradu ?
Kao sto vidimo cene ludacki rastu, potraznja nikada veca, iako se sela raspadaju, doduse to traje vec par decenija.
I onda se svadjate oko ovih totalno nebitnih stvari, zatrpavate temu glupostima.
Ima veze to sto mnogi pisu o tome kako smo ekonomski super razvijeni, aka ekonomski tigar, a realnost je da Srbija propada u svakom smislu, manjina se bogati kriminalom, a ostali koji uspeju da profitiraju u toj igri samo zato sto su imali srece nam sole pamet kako zivimo nikad bolje. Mozda ce cene nekretnina u Bg-u i dalje da rastu, ali to ne menja cinjenicu da se zemlja raspada, a kad se zemlja raspadne onda staje i Beograd, jer pitanje kog ce Beograd nadalje da ekonomski eksploatise.

Vrh