Šta je novo?

Cene nekretnina

Kao nezvanicki povremeni hronolog teme, ostavicu mali trag u vremenu, mozda potpuno beskoristan, no nadam se, citaocu donekle zabavan.

Danasnji dan je protekao dinamicno i uzbudljivo.
Bilo je tu raznih logickih bravura ali i nategnutih pokusaja dokazivanja poente.

U sustini glavne debate su se vodile oko sledecih tema:
- Da li je Istok (BRICS) konacno prevladao Zapadom (G7, mada bi uskoro opet mogla biti i G8 sa ponovnim ukljucenje - gle cuda - Rusije u istu)
- Crtice iz studentskog zivota pojedinih clanova, sa ponekim pikantnim detaljima
- U Temisvaru je dobro gorivo... i jos ponesto
- Ko stedi, ima za kvadrate
- Upravljanje ljudima za pocetnike
- Imovinske karte rodbine pojedinih clanova
- Osnove o metodologijama i utvredjivanjima migracijama, vrstama istih i daljim tendencijama u tom domenu
- Sazeta povijest istoka, 4000 godina submlimirano u dve recenice.
- Sazeta povijest zapada, za isti period, sublimirano ovaj put u jednoj recenici.
- Na spisak knjiga za citanje dodati "Why Nations Fail", moze biti zanimljivo stivo
- Sale/Ivan/Perica i dalje zabrinuti za buducnost nacije, ali onako duboko, drzavnicki, ocinski
- Neke gluposti o nekretninama, ROI, investicijama, krajnje dosacdni offtopic

Imas li komentar na moje pitanje za omeksivac, ovo mi izgleda kao pravo mesto za to ?

Pade mi jos nesto na pamet, ima dobra serija o Dzingis Kanu na History canalu.
A nije losa ni ona Savrsena vecera na Novoj, danas su u Bgdu, mozda bude nesto i o zgradama, eto veze sa temom...

Neće da se ukine internet već se to radilo i u Turskoj, ugase se samo socijalne mreže zbog širenja vesti. I onda država odradi svoj posao u 3 dana da ne bude ovako godinu dana mučenja. Kod Sultana se to redovno dešavalo ali i sve je efikasno uradio. To sada sve države primenjuju gde se revolucija dešava.
Inače običan internet za vesti i slanje mailova radi normalno. Samo znači X, instagrami, FB i ostalo... Mislim da ni forume nisu dirali, ali nisam toliko pratio.
Pa da, da ostane samo tvoj informer. Neka, neka gase tebi internet, ionako ti je dovoljno ispran mozak, a čak i ne živiš ovde. Kad budeš došao ovde, kada budeš doveo svoju decu i kada svi zajedno srećno ovde živite i radite (nakon života i rada u uredjenoj zemlji) onda nam soli pamet o gašenju interneta i ekonomskom tigru. Do tada, nadam se da ćemo nekako ugasiti vas sa takvim stavom, da konačno prodišemo kao društvo.

Svetska banka o rizicima pred Srbijom: Pad dinara od 30 odsto odmah bi digao javni dug na 64,5 odsto - Nova Ekonomija https://share.google/ZrfUS9WWDXW9ONxfa Ipak ne treba da brinemo za ovo kao ni za pad cena stanova. Imamo razvijenu domaću industriju, i poljoprivredu. Preživećemo.

Pa da, da ostane samo tvoj informer. Neka, neka gase tebi internet, ionako ti je dovoljno ispran mozak, a čak i ne živiš ovde. Kad budeš došao ovde, kada budeš doveo svoju decu i kada svi zajedno srećno ovde živite i radite (nakon života i rada u uredjenoj zemlji) onda nam soli pamet o gašenju interneta i ekonomskom tigru. Do tada, nadam se da ćemo nekako ugasiti vas sa takvim stavom, da konačno prodišemo kao društvo.
Ti nisi dobro pročitao moj post. Rekao sam da se trebaju gasiti društvene mreže u slučaju opasnosti od revolucije, kao što smo imali slučaj pre par meseci. I to samo na par dana dok policija ne pohapsi odgovorne i ne uspostavi red i mir. Onda se sve vrati na staro. Bukvalno kako je to Sultan Erdogan uradio. Za Informer se slažem isto kao i za N1. Po meni treba ostaviti RTS samo i sasvim je dovoljno.

Ne daj bože da se kaže nešto protiv vlasti, samo udri sirotinju raju po leđima što se buni, jel tako Džo

Svetska banka o rizicima pred Srbijom: Pad dinara od 30 odsto odmah bi digao javni dug na 64,5 odsto - Nova Ekonomija https://share.google/ZrfUS9WWDXW9ONxfa Ipak ne treba da brinemo za ovo kao ni za pad cena stanova. Imamo razvijenu domaću industriju, i poljoprivredu. Preživećemo.
Pad dinara od 30% bi značio i momentalni pad Vlade kao što se desilo i sa DOS-om zbog igranja s dinarom. Mislim da su ovi pametniji da to ne dozvole. Za sada rade super 14 godina dinar stabilan and counting. Jorgovanka i dalje najbolja Guvernerka posle 2. Svetskog rata.

Ne daj bože da se kaže nešto protiv vlasti, samo udri sirotinju raju po leđima što se buni, jel tako Džo
Može da se buni za ono što treba, plate, penzije i ostalo. Ali dizati revoluciju ne može. Svaki put kad dođemo do magične cifre od 1000 maraka ili eura uvek nam Zapadnjaci hoće prodati žvaku. Prvo je bilo "švedske plate" pa smo spali na 5dm. Sad su "švedske institucije". A u realnosti bi bio nepalski scenario. Hvala Bogu da se ništa nije desilo i da se sve vratilo u normalu. Pogotovo u provinciji sad je opet sramota biti blokader dok pre par meseci je sramota bilo biti za vlast (što je apsurd apsurda ali tu su blokaderi odradili bolji marketinški posao slažem se).
Meni je odmah bilo sumnjivo da "studentski zahtevi" bez bečke šnicle i dodatnih ispitnih rokova?! Ali sad se pokazalo koliko su ih navukli Zapadnjaci. Mladost ludost ne kaže se bez veze. Govorio sam onda i sad dobili su sve zahteve ispunjene i još oni krediti za mlade su bonus koji su trebali da uzmu eventualno da ispregovaraju veći limit da li za godine ili iznos (što bi im uspelo). Ovako su ispušili duplo. Ali neće da slušaju roditelje.

Može da se buni za ono što treba, plate, penzije i ostalo. Ali dizati revoluciju ne može. Svaki put kad dođemo do magične cifre od 1000 maraka ili eura uvek nam Zapadnjaci hoće prodati žvaku. Prvo je bilo "švedske plate" pa smo spali na 5dm. Sad su "švedske institucije". A u realnosti bi bio nepalski scenario. Hvala Bogu da se ništa nije desilo i da se sve vratilo u normalu. Pogotovo u provinciji sad je opet sramota biti blokader dok pre par meseci je sramota bilo biti za vlast (što je apsurd apsurda ali tu su blokaderi odradili bolji marketinški posao slažem se).
Meni je odmah bilo sumnjivo da "studentski zahtevi" bez bečke šnicle i dodatnih ispitnih rokova?! Ali sad se pokazalo koliko su ih navukli Zapadnjaci. Mladost ludost ne kaže se bez veze. Govorio sam onda i sad dobili su sve zahteve ispunjene i još oni krediti za mlade su bonus koji su trebali da uzmu eventualno da ispregovaraju veći limit da li za godine ili iznos (što bi im uspelo). Ovako su ispušili duplo. Ali neće da slušaju roditelje.

Manje Informera Džo.

Pola ovog naroda ne može ove bitange da vidi očima, biće slavlje na ulicama kad im vidimo leđa.

Neće biti "normale" dok ološ ne izgubi vlast.

Ti nisi dobro pročitao moj post. Rekao sam da se trebaju gasiti društvene mreže u slučaju opasnosti od revolucije, kao što smo imali slučaj pre par meseci. I to samo na par dana dok policija ne pohapsi odgovorne i ne uspostavi red i mir. Onda se sve vrati na staro. Bukvalno kako je to Sultan Erdogan uradio. Za Informer se slažem isto kao i za N1. Po meni treba ostaviti RTS samo i sasvim je dovoljno.
Neka gasi tebi internet, a ti idi u tu tvoju Tursku kad je toliko hvališ. Dodji ovde sa decom pa da ti dete stane ispod neke nadstrešnice, da strada u "slučajnoj" pucnjavi usred bela dana, da ga zgazi neko na pešačkom... da niko ne odgovara i da bude "jbg dešava se" pa nam onda pričaj kako smo zatrovani sa n1 i kako trebamo da gledamo informer, sve je to normalno. No tebi treba da ovde bude što gore, da bi tvoje pare vredele više. Tipičan malogradjanski gastoski mentalitet. Treba nekad znati i za sramotu ali to je nešto što vi vlastiljubci ne znate.

Joe ali nijedna institucija (osim APR-a mozda) u zemlji ne funkcionise kako bi trebalo.
Cekas 10 dana lekara opste prakse da ti da uput za endokrinologa da ti kaze da nema termina sledeca 3 meseca minimum, a ni tada ne zna kada ce biti.
Cekas godinama na katastar da ti procesuiraju jedan papir.
Cekas godinama da osude kriminalca pa onda na kraju sa silnim zalbama zavrsi sa nanogicom 3 meseca umesto na robiji 5 godina
Cekas sat vremena hitnu pomoc i jos se natezes sa njima da dodju, neki i umru dok cekaju istu

Itd itd... ne vidim sta mi znaci plata od 1000, 2000 ili 3000 EUR u zemlji gde ces da umres dok cekas hitnu ili gde neko moze da ti ubije dete kolima i zavrsi sa nanogicom par meseci.

Po svemu što piše deluje da bi Džo i rodjeno dete (ženu znamo da bi) prodao za kredit, no nadam se da nije toliko crn.

Hvala Bogu da se ništa nije desilo i da se sve vratilo u normalu.

netacno.

Pogotovo u provinciji sad je opet sramota biti blokader dok pre par meseci je sramota bilo biti za vlast (što je apsurd apsurda ali tu su blokaderi odradili bolji marketinški posao slažem se).

imas lose izvore, sto je ok, jer vecina vremena zivis u tudjoj zemlji.

vidi se da ti rezon slabiji, mozda je ok za farmaciju.

Zato što bi to kod nas bilo "revolucionarno" :censored:

pa jesi u pravu, to bi bio presedan. malo je sablja tu bila kao nesto, doduse iznudjeno.
ja kontam da za ljude koji su kao dzo, otisli tamo negde, i onda ne vide te stvari moze da bude cudno.

ja kako sam skonto dzo je izbego iz hrvatske, umesto da pogine za krajinu, a ovde nam soli pamet o srbiji. malo licimurstvo

netacno.
imas lose izvore, sto je ok, jer vecina vremena zivis u tudjoj zemlji.
vidi se da ti rezon slabiji, mozda je ok za farmaciju.
Mislim da se ta priča vrti negde na informer/pink i tako nekim kredibilnim medijima jer sam sa ćaletom baš oko toga ušao u raspravu, kako treba da nam se ugasi internet i društvene mreže, istina je samo na tv-u, čak i svojim očima ne možeš da veruješ. Baš sam se pitao odakle mu to.

Vrh