Šta je novo?

Cene nekretnina

Ja ne znam sto se vi svi tangirate gde se meni svidja, gde mi se ne svidja.
Ali niko se tebi ne obraca direktno kada se povede prica o Borci, Pazovi ili Batajnici, ti se sam ukljucis i obavezno nagovestis kako ti kao mladi uspesni inzenjer ne zelis da ides u mesto gde nema kanalizacije koje je na 3 dana jahanja od tvog posla.

Pricamo o generalnom kvalitetu zivota svake lokacije, ne o tebi i tvom zivotu.

Ali niko se tebi ne obraca direktno kada se povede prica o Borci, Pazovi ili Batajnici, ti se sam ukljucis i obavezno nagovestis kako ti kao mladi uspesni inzenjer ne zelis da ides u mesto gde nema kanalizacije koje je na 3 dana jahanja od tvog posla.

Pricamo o generalnom kvalitetu zivota svake lokacije, ne o tebi i tvom zivotu.
Niko mi se ne obraca direktno osim sto mi je receno da sam snob i kompleksas jer necu da provodim 3 sata u prevozu i zelim kanalizaciju, ma da.

U centralnom delu možeš peške da obavljaš sve ili na biciklu, nije to loša zona za život nimalo

zavisi u kom delu zivota. isao sam sa klincem od garaze pinki do keja. lutrija je
doduse pijac je dosta gotivan. ali sam zato kod labudova slusao sirenu pola sata.
evo vec sam bio 4,5 puta u poslednjih mesec dana, tamo je sa parkingom gore nego kod mene kada je arena, a nemas gde da kupis/iznajmis garazu. a bio sam u svim mogucim satima.

Niko mi se ne obraca direktno osim sto mi je receno da sam snob i kompleksas jer necu da provodim 3 sata u prevozu i zelim kanalizaciju, ma da.
Pa ti se mnogima ovde obraćaš direktno i vrlo kritički nastupaš prema ljudima nazivajuci ih licemerima što savetuju druge da žive na periferiji, a oni su kupili na NBG, u centru ili gde već u skladu sa ličnim preferenijama. Ako neko ne smatra da je žaljenje i lamentovanje nad cenama svrsishodno, onda ti takvi ljudi nisu jasni, jer valjda je normalno da svi kukakmo u vezi svega. Kada se tebi neko obrati lično i skrene pažnju da to što pišeš/zagovaraš, nema previše smisla i logike, reaguješ veoma defanzivno.

Pa ti se mnogima ovde obraćaš direktno i vrlo kritički nastupaš prema ljudima nazivajuci ih licemerima što savetuju druge da žive na periferiji, a oni su kupili na NBG, u centru ili gde već u skladu sa ličnim preferenijama. Ako neko ne smatra da je žaljenje i lamentovanje nad cenama svrsishodno, onda ti takvi ljudi nisu jasni, jer valjda je normalno da svi kukakmo u vezi svega. Kada se tebi neko obrati lično i skrene pažnju da to što pišeš/zagovaraš, nema previše smisla i logike, reaguješ veoma defanzivno.
I meni nema logike za to nesto sto gomila vas prica, pa nisam uvredljiva pticica kao vi.

takodje bio sam u onom naselju u zemunu, blizu stadiona. bemti sta onde loze.

I meni nema logike za to nesto sto gomila vas prica, pa nisam uvredljiva pticica kao vi.
Upravo ti o otome govorim, nije problem u tome što pišeš ovde, već načinu na koji reaguješ, nazivajući ljude licemerima i da su "potpali pod propagandu". Ok je izneti argumentovano neslaganje, ali ne znam da je tebe iko ovde uvredio.

Neverovatno mi je da jedan inzenjer ovako masi poentu diskusije.

Tvoji argumenti protiv tih lokacija nisu racionalni argumenti jer polaze iz tvog uskog vidjenja kvaliteta zivota i tvoje trenutne zivotne situacije.

Ispadas snob/kompleksas jer ne mozes da prihvatis da je periferija puna ljudi koji su srecni sto zive na periferiji, jer ne rade svi na trgu republike i da nema nista lose u tome da uspesni mladi ljudi zive na periferiji ako njima se zivot ne vrti oko istih potreba kao ti.

Evo ja znam par ljudi koji zive na NBGD u lepsim blokovima ali im je posao na Mirijevu pa opet gube sate zivota u guzvi, sta onda?
Jel njihova subjektivna realnost utice na to da je to generalno losa lokacija i los kvalitet zivota ili je to zao slucaj sto im se tako udesilo?

Po meni treba gledati genericke kriterijume:
1. Povezanost sa autoputem i drugim delovima Beograda / periferije
2. Da li ima dovoljno skola / domova zdravlja
3. Kvalitet vazduha
4. Kvalitet izgradnje i komfor lokacije (parking, ulice, restorani itd)
5. Kakvi su ljudi i okruzenje (nehigijenska naselja npr)

A po strani staviti stvari koje su subjektivne i koje su veoma promenljivog karaktera.

zavisi u kom delu zivota. isao sam sa klincem od garaze pinki do keja. lutrija je
doduse pijac je dosta gotivan. ali sam zato kod labudova slusao sirenu pola sata.
evo vec sam bio 4,5 puta u poslednjih mesec dana, tamo je sa parkingom gore nego kod mene kada je arena, a nemas gde da kupis/iznajmis garazu. a bio sam u svim mogucim satima.
Parking jeste problem ali meni je sada pijaca + kej omiljeni deo grada.

Inace interesantno, u mom kraju kada razmislim, u krugu od 500m imas svaki zamislivi oblik stanovanja u Srbiji. Prvo imas porodicne kuce svih struktura od oronulih, pa standardnih, preko multiporodicnih do novih fensi, imas mini-blokove sa sve unutrasnjim parkicima, imas solitere, imas sada i novogradnje, pa dole u sumi imas kucice sa sve njivicama, neke multimiilonske hacijende i nekakve komune gde vise kuca deli zajednicko dvoriste. Onda na sve to imas komsije iz sanca, a i tu imas ceo dijapazon od Wild Gipsy varijante u kartonskim kucicama do High Gipsy sa ciglama i strujom.

Parking jeste problem ali meni je sada pijaca + kej omiljeni deo grada.

Inace interesantno, u mom kraju kada razmislim, u krugu od 500m imas svaki zamislivi oblik stanovanja u Srbiji. Prvo imas porodicne kuce svih struktura od oronulih, pa standardnih, preko multiporodicnih do novih fensi, imas mini-blokove sa sve unutrasnjim parkicima, imas solitere, imas sada i novogradnje, pa dole u sumi imas kucice sa sve njivicama, neke multimiilonske hacijende i nekakve komune gde vise kuca deli zajednicko dvoriste. Onda na sve to imas komsije iz sanca, a i tu imas ceo dijapazon od Wild Gipsy varijante u kartonskim kucicama do High Gipsy sa ciglama i strujom.

kej je gotivan, kada nije guzva. mislim cesto smo setali tu, jer mi je relativno blizu. ali kada je prolece, ili kada je lepo vreme, ako ne zivis u blizini (tipa da mozes da hodas do tamo i nazad), ne treba ni pokusavati ici kolima, jer je ceo dan ogromna guzva. tada je i pinki pun.

znam tvoj kraj, tu sam polagao za kola, i ortak s posla ima kucu u blizini, bash sam razmisljao dal da kupim kucu tu negde

Dobro da, ja sam kao klinac radio u centru Zemuna i zato mi je drag taj kraj, imam neku sentimentalnu vezu sa tom pešačkom zonom.

Parking je jeziv, moraš da tumaraš po 15-20 minuta da bi našao neki ćošak trotoara gde možeš da se nasadiš nepropisno. Dobra varijanta električni bicikl, mislim da ću da nabavim to uskoro.

Iz dobrog dela NBGD i iz bilo kog dela Zemuna moze peske do centra Zemuna i keja, treba max 40 min.

+ Ako ideš u šetnju, stvarno nije problem uhvatiti bus za 3-4 stanice, ima baš mnogo linija.

Sad je podzemna garaža ispod Pinkija pa je spas. Sve ostalo po centru Zemuna teška lutrija. Parking za pijacu stalno prepun i red ispred njega kao da dele besplatno na tezgama. Može se naći u Bežanijskoj i okolnim ulicama parking oko 16-17 h kad se generalno ljudima završava radno vreme.

I meni je Zemun prirastao srcu. Najvise volim da krenem peske kroz Cara Dusana i polako do centra, pijace, I pesacke zone i keja. Fina setnja a jos kupim ribu, sveze voce i povrce, neki strip.

Inace vezano za temu, poznanik je juce potpisao predugovor za novogradnju na Mirijevu. Dosta je dobro prosao, 40m2 za 2300€ sa PDVom i malo ispod 20 keja garaza. Doduse poslednji sprat. Opet, fina cena i verujem da moze da se nadje slicno ko trazi za zivot sa manjim budzetom.

Vrh