Šta je novo?

Cene nekretnina

Kod nas migranti dolaze da rade, ne kao azilanti koji ce da bleje na socijalnoj pomoci i s viskom slobodnog vremena se bave kriminalom.

Retka dobra strana toga sto nam je socijalna pomoc nedovoljna za prezivljavanje.
U Evropi je druga-treca generacija migranata gora nego ovi pridosli. A njihovi preci su takodje dosli da rade, dok njihovi potomci pokusavaju da uvedu Šerijat. Nedostatak socijalne pomoci ih ne sprecava da prave geta i bave se kriminalom. Mada, ne brinem ja za njih. Zaposlice njih u Ćacilendu i na slicnim rradnim mestima, dobri su kao novi glasaci. Kad vec placamo toliko parazita po javnom sektoru, sta fali da placamo jos njih, doduse malo radikalizovanih, getoiziranih, napaljenih i sl.

Svima koji podržavaju dolazak onih migranata želim da obidju sa ženom i ženskim detetom zemlje trećeg sveta i da zadju u bilo koji deo udaljen 2km od centra u večernjim satima i da provedu par sati malo dalje od policije i vojske koja vas čuva u centru ili u vašem hotelu.
Ili makar sami sa devojkom/suprugom bez vodiča i grupe. Nakon toga možemo da pričamo.
To su nepremostive razlike i niko ko nema korist ili ima 3 grama mozga ne može to da podržava pričom nema ko da radi.

U Evropi je druga-treca generacija migranata gora nego ovi pridosli. A njihovi preci su takodje dosli da rade. Nedostatak socijalne pomoci ih ne sprecava da prave geta i bave se kriminalom. Mada, ne brinem ja za njih. Zaposlice njih u Ćacilendu i na slicnim rradnim mestima, dobri su kao novi glasaci. Kad vec placamo toliko parazita po javnom sektoru, sta fali da placamo jos njih, doduse malo radikalizovanih, getoiziranih, napaljenih i sl.
Kad smo vec kod delululenda.

nemam ja tezu, nego naucnici lol
Pa sta su rekli naucnici utice family background na obrazovanje
To jeste tacno to nema veze ni sa kakvim mojim tvrdnjama od ranije
Moje tvrdnje su da obrazovanje vodi ka napretku jedne drzave a to se ne spominje u radu niti rad ima veze sa time sto sam ja pricao ranije

Aj sto nije tacno nego ne znam kakve veze ima sa izrecenim lol. Za nekoga kome su puna usta obrazovanja i inzenjerskog razmisljanja, lose ti ide formiranje logickog puta od misli A ka misli B.
Za nekog ko je direktor komunikacijske vestine su ti dobre samo za vodjenje utovara u magacinu

Pa sta su rekli naucnici utice family background na obrazovanje
To jeste tacno to nema veze ni sa kakvim mojim tvrdnjama od ranije
Moje tvrdnje su da obrazovanje vodi ka napretku

dalje kaze

The results demonstrate that expenditures and related school inputs have very weak associations not only with test scores in the sophomore and senior years of high school but also with high school graduation and subsequent college entry.

dalje kaze

The results demonstrate that expenditures and related school inputs have very weak associations not only with test scores in the sophomore and senior years of high school but also with high school graduation and subsequent college entry.
Ali i dalje ne govori rad koji si navei o uticaju obrazovanja na ekonomiju drzave o cemu sam ja pricao
Ovo ti je pricao neko drugi ili nisi dobro razumeo sta sam pricao

pa ako nema promene na kvalitet edukacije, da li bi ocekivao promenu na ekonomiju zemlje?

zar nije bilo bolje obrazovanje bolja ekonomija

Zatvara se 25 maksi prodavnica
Sa obzirom koliko klepaju sa cenama pre bih rekao da koriste izgovor marzi da skresu troskove
Ulepsao si mi dan :)
Srećno i tebi, tu ću se zaustaviti :) Ko planira jedno i nije neki problem.

(fora je kad si stariji već si navikao na neku svoju rutinu, a kad dodju deca... videćete i sami :) jedno i nekako al' dvoje, troje... pogotovo tako kasno... al dobro što Bili kaže pozitiva, na kraju ništa lepše kad te dočeka dečiji osmeh i radost što te vide, baš briga decu da li mažu mas na leba u Borči ili jedu biftek na Vračaru, to su više kompleksi roditelja koji se prenesu na decu)
U jednom trenutku ljudima bude zao sto nemaju vise dece. Imao sam priliku da upoznam ljude sa 5oro, 7oro i 9oro dece. Skapira covek koliko je sebican ... trosi se vreme na boju kuhinje, dezen plocica, snagu automobila, pise se ovde po forumu umesto da se odgaja sto vise dece :). OVaj sa 7oro, 3 zavrsilo faks (ETF, pravni, FPN), 3 studira , 1 u srednjoj. Stan u BG, studentski dom, jedan auto za decu koji je u BG. Covek zivi u Cacku.

Cene nekretnina / odgajanje dece / ostale životne mudrosti.

Ma daj mariksu, kao jedno je ok, ali dvoje ti je već frka. Sa jednim nabaciš šlif, navikneš se na jak tempo života, onda je posle dvoje mačji kašalj. Ako zdravlje žene dozvoljava i imaš manje-više ok finansije, tri je željeni cilj. Podržavam i više naravno.
Kad ja mogu dvoje bez nekretnine i bez ičije pomoći, cenim da vi to možete i bolje!

Tako je. Sve su to izgovori. Da se deci "obezbedi" nesto sto ona ni ne traze. Imaju istrazivanja o tome sta je deci nedostajalo od roditelja. Niko nije spomenuo ni nekretnine, niti posebnu sobu, auto, igracku i slicno. Sve suprotno tome je fingirana prica koja se gura zarad potrosnje :) a gomila ljudi gradi samopouzdanje i zadovoljstvo kroz te kategorije.

Imao prosle nedelje interviju sa zenom, 34 godine, preselila iz Rusije u Bugarsku. Vidno smorena zbog toga i kaze mi da ima jedno dete. Eto htela je jos ali zbog situacije i kaze da "ne brinem, nece uzimati trudnicko ". Ja se skroz smorio. Rekao joj da je to njena stvar i da se to, u nasoj firmi nije tema i onako izokola napomenuo da ne treba razvoj karijere da odlaže širenje porodice.
A onda nešto pozitivnije. Gledam spisak zaposlenih i vidim ime jedne, tada mlađe žene koja je bila deo mog tima na projektu koji je završen odavno. Nisam je ni video ni čuo par godina. Zaposlila se u Austriji, radila ni godinu dana pa na trudničko. Čujem da je nedavno rodila treće dete. Možda je bila par meseci na poslu tokom ovog perioda. Kad se zaposlila preselila se iz Budimpešte sa dečklom i živi kao podstanar u Beču. Svi smo iskomentarisali kako je odlično odigrala odnosno postavila prioritete.

Vrh