Pa trazio sam neku novogradnju kod Kalisa.Gde bas uzme to ruglo od Kalemegdan Parka koji gradi ogroman caci kao neki uzorak.
Ajde da si uzeo neku lepu starogradnju u Knez Mihajlovoj ili nesto.
Pa trazio sam neku novogradnju kod Kalisa.Gde bas uzme to ruglo od Kalemegdan Parka koji gradi ogroman caci kao neki uzorak.
Ajde da si uzeo neku lepu starogradnju u Knez Mihajlovoj ili nesto.
Meni je svejedno, mogu i na vrh Golije, nego nece zenai ja bih, da znam gde, da ne vidim probleme velike i van bga, cak i vece nego u bgu
Jeftin restoran ti je tipa Mek, lepo piše posle prosečan restoran. Ti i kod nas možeš da pojedeš pljeskavicu u nekom "jeftinom" restoranu. No opet, poredimo babe i džabe.
Pa nije to mnogo skuplje od Beograda, mislim da su porcije tamo verovatno i vece nego u Bg-u.![]()
Is New York Expensive? A Comprehensive Cost Guide for 2025
Wondering 'Is New York expensive'? Our 2025 guide breaks down the real costs of visiting and living in NYC, with money-saving tips.radicalstorage.com
Restaurant Meals:
- Budget meals: $15-25 per person (fast casual restaurants, food carts, pizza slices)
- Mid-range restaurants: $30-60 per person (without alcohol)
- Fine dining: $100-300+ per person (without alcohol)
Nastavljamo dokazivanje da je NYC isti ili jeftiniji za zivot od Beograda?![]()
Zaista cudno brdo da se pod njim pogine sto bi rekli ali ajde.Gledanje u zidove ili u zgradu udaljenu 10 metara je srpski izum, i kao sto rekoh ne gledaju sve sobe u zidove prednja strana gleda ka ulici.
"Manja" primanja su reda velicine 10.000 evra mesecno.
Ne nego su isvrljane zgrade u centru Beograda sa kojih otpada fasada dobro odrzavane. To je srpska kamuflazna tehnika 21. veka, mislis lose odrzavana zgrada, a u stvari sve je cakum pakum, ali iznutra.
Na ulazu u ovu zgradu je sveze ofarbana kovana ograda, nadji mi i jednu zgradu u centru Beograda iz 1900. godine koja ovako dobro i uredno izgleda.
Pozivas se na detalje, a uredno si preskocio ovu stavku (ove stavke i u Beogradu toliko kostaju):
Maintenance is just $525/month and includes heat, hot water and gas...an excellent value for the area.
Sta fali Turkmenistanu, u pitanju je drzava koja ima daleko mladju populaciju od Srbije, a gdp per capita je u rangu sa Srbijom.
Da uporediš sa East Harlemom?Pa trazio sam neku novogradnju kod Kalisa.
Sto bi @mića rekao, kako kad je inflacija 2,9 % ?Mehanicar u Bg kada otvori haubu ispadne ti iz novcanika 100e ...
Da, najskuplji kvadrat u Bg je na nivou nize cene u East Harlemu u NY. Nisam siguran da time dokazujes ono sto zelis da dokazes.Ne znam kako je uporedivo, ali ocigledno jeste. To gore je novogradnja iz 2008. godine koja je i opremljena, na par stotina metar od Central Parka.
U Bg-u su takvi stanovi i skuplji:
![]()
Ekskluzivan stan 3.0 Kalemegdan Park
Prodajemo ekskluzivan stan povrsine 133,46m2 na drugom spratu od sest nadzemnih etaza u najprestiznijem stambeno-poslovnom kompleksu ’’Klemegdan Park’’. Lowww.halooglasi.com
Kako struja jeftina zar ne rece ti da je otisao trosak u nebo i da je od nje (i prejakog minimalca) sva inflacija?Vi stvarno mislite da će ostati troškovi održavanja i komunalija na ovim nivoima?
500rsd za zgradu, struja ovako jeftina itd.
Čudno vam je u NY 1000 USD (+ teretana) a očekujete da kod nas ostane 250e (bez teretane). U narednih 5 godina će biti duplo to vam garantujem.
Uoravo, ako neko hoce da poentira sa nekretninama u Americi, gotovo svaki grad je bolji izbor od Njujorka.Sto ste navalili na NY, evo nasao sam vam nesto povoljnije od BGD-a, sa malim HOA:
Fenomenalna priroda okolo, cena samo 163.000 E, 95 kvm, renovirano, ima 2 parking mesta.
Ja sam pričao u kontekstu inflacije. Nepotrebno pumpanje bez razloga u toj meri a sve zarad toga što su državi potrebe pare. Politika posle mene potop i tako to.Kako struja jeftina zar ne rece ti da je otisao trosak u nebo i da je od nje (i prejakog minimalca) sva inflacija?
Sta je nepotrebno pumpanje? Minimalac, koji je i dalje najnizi u Evropi? Struja, koja je i dalje medju najnizim u Evropi? Samo nemoj molim te sa pogrebnim uslugama. Komunalije su takodje medju najnizim u Evropi, pa i porezi na imovinu itd. I struja je poskupela prvenstveno zbog pritiska MMF-a a ne jer 'drzavi trebaju pare'.Ja sam pričao u kontekstu inflacije. Nepotrebno pumpanje bez razloga u toj meri a sve zarad toga što su državi potrebe pare. Politika posle mene potop i tako to.
Znaš li kada je ekonomija Jugoslavije otišla u podrum? Kad je zapravo postalo jasno da to gotova stvar i šta je to bilo presudno? Od iste boljke bolujemo i danas
Zaista ne želim da gubim vreme na objašnjenje, već sam 10 puta pisao. Udji pa čitaj.Sta je nepotrebno pumpanje? Minimalac, koji je i dalje najnizi u Evropi? Struja, koja je i dalje medju najnizim u Evropi? Samo nemoj molim te sa pogrebnim uslugama. Komunalije su takodje medju najnizim u Evropi, pa i porezi na imovinu itd. I struja je poskupela prvenstveno zbog pritiska MMF-a a ne jer 'drzavi trebaju pare'.
Ono sto je izuzetak je gorivo, a gorivo je jedna od retkih stvari koje su poskupele samo fazon 20% u odnosu na 2019. kako se to uklapa u tezu o drzavnom pumpanju inflacije?
Sta se to pumpa? Sta znaci posle mene potop, bice trzisno odrziva cena struje umesto da bude socijalna mera? Kakve slicnosti to ima sa Jugoslavijom?
Pa usao sam i citao i nikada nisam nasao koherentnu teoriju. Gadjas malo svega pa sta se uhvati. Poredis sa Jugoslavijom koja je umrla pod tezinom socijalnih davanja i nekonkurentnosti, kako je to isto sto i ovo sto se desava kod nas, gde nameti postaju trzisno uskladjeniji i izlaze iz domena socijalnih mera, dok nam je npr skok realne produktivnosti po satu rada najveci u Evropi od 2015 (https://ec.europa.eu/eurostat/datab...category=na10.nama10.nama_10_prod.nama_10_lpc). Bukvalno suprotno od onoga sto je zadesilo SFRJ.Zaista ne želim da gubim vreme na objašnjenje, već sam 10 puta pisao. Udji pa čitaj.
Pitao sam te da li želiš da ti napišem za ovo gore ili ne?
Ti računaš skok produktivnosti i nisku razorenu bazu gde je svaki pomak fascinantan u %. Ne računaš produktivnost domaćeg radnika u odnosu na inostranog jer je to onda druga slika.Pa usao sam i citao i nikada nisam nasao koherentnu teoriju. Gadjas malo svega pa sta se uhvati. Poredis sa Jugoslavijom koja je umrla pod tezinom socijalnih davanja i nekonkurentnosti, kako je to isto sto i ovo sto se desava kod nas, gde nameti postaju trzisno uskladjeniji i izlaze iz domena socijalnih mera, dok nam je npr skok realne produktivnosti po satu rada najveci u Evropi od 2015 (https://ec.europa.eu/eurostat/datab...category=na10.nama10.nama_10_prod.nama_10_lpc). Bukvalno suprotno od onoga sto je zadesilo SFRJ.
Ispisi sta ti mislis za Jugoslaviju i gde je slicnost sa ovim danas pa da vidimo.
Kljucna rec je historically - znaci u pitanju je proslost.Da, najskuplji kvadrat u Bg je na nivou nize cene u East Harlemu u NY. Nisam siguran da time dokazujes ono sto zelis da dokazes.
Pogledajte prilog 257954
Al Central Park na par stotina metara, idila.
o tome se i radi. sa 950 eur u bg ne može da se živi pristojno već ispod svake časti.
Jesi ti uopste procitao tekst koji si iskopirao?Kljucna rec je historically - znaci u pitanju je proslost.
Ovo je sadasnjost:
East Harlem has begun to feel the effects of gentrification.[31] In February 2016, an article in The New York Times about "New York's Next Hot Neighborhoods" featured East Harlem as one of four such areas. A real-estate broker described it as "one of the few remaining areas in New York City where you can secure a good deal". The article mentioned new luxury developments, access to transportation, the opening of new retail stores, bars and restaurants, and national-brand stores beginning to appear on the outskirts of the neighborhood. Primarily, though, it was the cost of housing in comparison to the rest of Manhattan, which the article noted as the major factor.[4] Beginning in 2016, the New York City government was seeking to rezone East Harlem "to facilitate new residential, commercial, community facility, and manufacturing development".[32][33] The residents of the neighborhood generated a suggested zoning plan, the "East Harlem Neighborhood Plan", which was offered to the city in February 2017,[34] but in August 2017 residents and the Manhattan Borough President, Gale Brewer, complained that the city had ignored their plan almost entirely.[35]
In 2019, the oldest portion of the neighborhood, the blocks of East 111th through 120th Streets between Park and Pleasant Avenues, was listed on the National Register of Historic Places as the East Harlem Historic District.[36]
Da li sam procitao da je Harlem sada kul cetvrt, da jesam.Jesi ti uopste procitao tekst koji si iskopirao?
1. Zapravo odlican tekst, samo sto prakticno govori sve suprotno od onoga sto tvrdisTi računaš skok produktivnosti i nisku razorenu bazu gde je svaki pomak fascinantan u %. Ne računaš produktivnost domaćeg radnika u odnosu na inostranog jer je to onda druga slika.
Uostalom evo ga pregled produktivnosti i zarada i razlog zbog čega se zatvaraju polako firme. Rast nominalnih zarada> produktivnost = ode kapital
![]()
Paradoks odnosa plata i produktivnosti
Pozivanje predstavnika srpskih vlasti na rast plata, ekonomski rast i infrastrukturni razvoj prevazilazi sferu ekonomskog upravljanja i služi jačanju legitimiteta režima u odsustvu demokratije.pescanik.net
Gle čuda? Baš od 2022. Kad je krenuo silovit rast BDP-a
Malo ćemo da adjustujemo brojke sa PP, malo nećemo.![]()
Serbia ranks as Europe’s poorest country when income and purchasing power are combined - Doing Business in Serbia - Serbia business country gateway, companies industry sectors
Average annual income threshold for a three-member household to be counted among the top 10% of the richest families is around €71,000.serbia-business.eu
Crna Gora, Makedonija, Belorusija, Albanija, Bosna, Moldavija, Ukrajina, Gruzija i Jermenija verovatno i nisu bile ukljucene u racunicu jer za njih podaci u Eurostatu uglavnom fale.![]()
Serbia ranks as Europe’s poorest country when income and purchasing power are combined - Doing Business in Serbia - Serbia business country gateway, companies industry sectors
Average annual income threshold for a three-member household to be counted among the top 10% of the richest families is around €71,000.serbia-business.eu