Šta je novo?

Cene nekretnina

Ja hocu kucu na Senjaku ali da se nista ne regulise dok ja kupim, moze i ova vlast da ostane, posle kako bude. Necu valjda regulaciju sad pa da kupim kucu u Borci ili tako negde za siromasne, ionako nemam ni za kucu na Senjaku.
Ti ces da budes predsednik mesne zajednice palanka sta ce ti senjak

Kad god sam pomenuo da treba zabraniti prodaju stanova dok se ne dobije upotrebna dozvola docekan sam na noz.
Meni uopšte nije čudno to što ti želiš da kupiš stan sa upotrebnom. Ali različiti su ljudi. Ja imam veći apetit za rizik, pa zašto bi mi neko onemogućio da kupim stan u izgradnji za manje novca ? Ovde je pre par meseci neko kačio oglas gde se prodaje stan sa doživotnim pravom plodouživanja. Ok, nije za svakoga, ali postoje ljudi koji bi se upustili i u takvu kupovinu.

Ti ces da budes predsednik mesne zajednice palanka sta ce ti senjak
Ocu da budem licimer kao ovi sto sidju sa planine pa ih drmaju kompleksi. Oce kao nesto uredjeno, a sami doprinose neuredjenosti jer nece oni valjda da zive tamo gde zivi niza klasa. Al dobro mozda traze brdo da pricaju sa komsijama.

Evo ja živim na Karaburmi. Neki moji prijatelji na Mirijevu. Neki u Kotežu i Borči. Jedan dobar prijatelj koji zarađuje 200k+ mesečno živi u Zemun polju. Na ovoj temi kad pomeneš bilo šta što nije širi centar + NBG i eventualno centar Zemuna, svi misle da si gubavac.
Vlasnik Orion Telekoma zivi u Zemun polju, a on zaradjuje milione :D

Meni uopšte nije čudno to što ti želiš da kupiš stan sa upotrebnom. Ali različiti su ljudi. Ja imam veći apetit za rizik, pa zašto bi mi neko onemogućio da kupim stan u izgradnji za manje novca ? Ovde je pre par meseci neko kačio oglas gde se prodaje stan sa doživotnim pravom plodouživanja. Ok, nije za svakoga, ali postoje ljudi koji bi se upustili i u takvu kupovinu.
Ni meni nije problem da neko kupuje u izgradnji ali onda da ne zovemo to kupovina stana nego udeo u partnerstvu (i onda sve papire na sto da vidimo koliko sta kosta). Onda bi cene bile jos nize ;)

Ima i onaj lik na instagramu sto zida neku predobru kucu pa kaci progres, zida je u Banovcima fazon a kuca ko avion ce da izgleda na kraju.
Taj lik je milioner iz blata, bar je tako pricao svoju zivotnu pricu na jednom od klipova. Ako se secam u kucu ce da ulozi oko pola miliona plus mnoge stvari su jeftinije jer i on dosta radi sam. Svaka cast, svakako.

Ocu da budem licimer kao ovi sto sidju sa planine pa ih drmaju kompleksi. Oce kao nesto uredjeno, a sami doprinose neuredjenosti jer nece oni valjda da zive tamo gde zivi niza klasa. Al dobro mozda traze brdo da pricaju sa komsijama.
Ne ne, licemer si kada si dovoljno uspesan da kupis stan po svojoj meri ali kazes drugima koji hoce nesto van njihovoj mogucnosti da mozda naprave kompromis.
Zamisli da vozim mecku i kazem nekome ko hoce isto mecku ali nema para "ali dobar je i citroen, sto ti ne kupis to?" kakav je to ego samar za neke ljude izgleda.

Ni meni nije problem da neko kupuje u izgradnji ali onda da ne zovemo to kupovina stana nego udeo u partnerstvu (i onda sve papire na sto da vidimo koliko sta kosta). Onda bi cene bile jos nize ;)
Po meni samo da se uvede escrow racun sistem pa nek kupuju ljudi i u izgradnji nema problema, pa tek po tehnickom prijemu se pustaju pare npr.
A za upotrebnu dozvolu, sa obzirom da se cekaju godinama nema smisla da stoji zgrada prazna 5 godina i van prometa, to prosto niko nece graditi onda osim najvecih igraca.

Nece njega kuca da kosta nista na kraju koliko reklame sipe ;)
Pa dobro, i za to treba kefalo, podrzavam :D

Taj lik je milioner iz blata, bar je tako pricao svoju zivotnu pricu na jednom od klipova. Ako se secam u kucu ce da ulozi oko pola miliona plus mnoge stvari su jeftinije jer i on dosta radi sam. Svaka cast, svakako.
Slazem se, svaka cast i eto ocigledno ima logiku zasto su mu Banovci dobro mesto da saspe pola miliona EUR.

Inace jedna nejasna stvar se desava kod mene, postoji zgrada koja je prestala da se gradi pre nekih 6 godina sigurno, ako ne i jace, cela desna strane zgrade nema stolariju, nisu ni stanovi zavrseni iznutra, a leva strana je skoro gotova i tako stoji godinama, poslednjih par nedelja ja vidim ljudi se useljavaju, uveli struju nekako, ugradili klime i sada kada prodjem tu vidim svetle svetla u par stanova, ne znam kako je doslo do toga???

Takodje slicna situacija, zgrada do nje, izgradjena bez dozvole, prodati stanovi, nema struju i vodu, jadna baba zivela tu 10 godina bez vode i struje dok nije dosao caci Simetrija i otvorio Ahilej, odma uvedena struja i voda u zgradu i cela zgrada se odmah napunila i sad vecinski rentaju te stanove, to mi je i jasno, sns prica odma mu sredili sve, ali za ovu zgradu koju sam spomenuo u prethodnoj recenici, nije mi jasno kako i sta se desava.

Pa dobro, i za to treba kefalo, podrzavam :D

Slazem se, svaka cast i eto ocigledno ima logiku zasto su mu Banovci dobro mesto da saspe pola miliona EUR.
Meni je to nekako i logično, znam i neke biznismene.
Što bi živeli u nekom bloku ili gusto naseljenom delu Beograda ako mogu da uživaju u svom raju koji naprave po želji.

Ok, ali to uopste nije tema. Ja sam u zgradi staroj 90 godina imao vlagu od koje je istrulio parket i onaj jezivi memljivi miris koje te zapahne čim otvoris vrata stana. Naravno da sam se hvatao za glavu i glumio kataklizmu kada sam pregovarao o ceni sa prethodnim vlasnikom. Naravno, prethodno sam doveo svog prijatelja koji je građevinski veštak i koji mi je rekao da je statika zgrade očuvana i da je zgrada strukturalno bezbedna. Sve ostalo se tokom opsežnog i skupog renoviranja moglo srediti kao što i jeste bio slučaj.
Tolike zgrade po zapadu Evrope po 200-300 godina stare pa funkcionisu bez problema i stvar su prestiza.

Opsezno renoviranje je sirok pojam, ali ako se misli na celu zgradu rec je pre svega o proveri temelja, izolaciji zidova i temelja, krovu, medjuspratnoj konstrukciji (ako nije AB ploca), proveri na nova opterecenja, proveri na zemljotres...

Cesto se desi da proracun renoviranja pokaze da je jeftinije rusiti i praviti novo.

Ono sto je cesta pojava u Belgiji je da uzmu staru zgradu, ostave samo osnovnu konstrukciju i naprave sve novo, bukvalno nova zgrada nikne na mestu stare. Te zgrade imaju i neke poreske olaksice prilikom kupovine stanova.

Inace jedna nejasna stvar se desava kod mene, postoji zgrada koja je prestala da se gradi pre nekih 6 godina sigurno, ako ne i jace, cela desna strane zgrade nema stolariju, nisu ni stanovi zavrseni iznutra, a leva strana je skoro gotova i tako stoji godinama, poslednjih par nedelja ja vidim ljudi se useljavaju, uveli struju nekako, ugradili klime i sada kada prodjem tu vidim svetle svetla u par stanova, ne znam kako je doslo do toga???
Ima toga kod mene u kraju koliko hoces. Prodaju stanove, a onda izadju van projekta. Stanovi ne mogu da se uknjize, do skoro nosu ni struju mogli da dobiju, ne mogu ni da se prometuju .. ludilo

Takodje slicna situacija, zgrada do nje, izgradjena bez dozvole, prodati stanovi, nema struju i vodu, jadna baba zivela tu 10 godina bez vode i struje dok nije dosao caci Simetrija i otvorio Ahilej, odma uvedena struja i voda u zgradu i cela zgrada se odmah napunila i sad vecinski rentaju te stanove, to mi je i jasno, sns prica odma mu sredili sve, ali za ovu zgradu koju sam spomenuo u prethodnoj recenici, nije mi jasno kako i sta se desava.
E to je tek ludilo mozga, kad si caci sve moze.

Moj mozak i dalje ne može da shvati da je moguće da se napravi zgrada bez kanalizacije, struje, vode itd ili da ostane nezavršena u Beogradu na bilo kojoj lokaciji.
To se u toliko omraženoj Srbiji južno od Beograda Mordoru ne dešava. Makar ja nisam čuo ni video a krećem se u 6-7 gradova. I to od perioda seke da se neka zgrada nije završila. Tada je puklo nekoliko zgrada da ja znam i posle kada je došlo do promene vlasti. Samo u tom periodu.

Nemoj da te cuju neki kompleksasi sa foruma (oni koji navode gde su bogati i siromasni), odmah svi odose u Zemun polje. 😀
Poznajem i ja jednog direktora firme koji živi u Borči ali očigledno ne posećuju forum da mu ljudi sa planine kažu da živi nehumanim životom.
Ne ne, licemer si kada si dovoljno uspesan da kupis stan po svojoj meri ali kazes drugima koji hoce nesto van njihovoj mogucnosti da mozda naprave kompromis.
Zamisli da vozim mecku i kazem nekome ko hoce isto mecku ali nema para "ali dobar je i citroen, sto ti ne kupis to?" kakav je to ego samar za neke ljude izgleda.
A ne ne, to nikako, kako ti da voziš mečku, a njemu preporučuješ citroena? Što si licimur! Valjda i on treba da vozi mečku ali ako nema para za mečku država duradi nešto. Da se zabrani Rusima da kupuju automobile!

Vrh