Šta je novo?

Cene nekretnina

Sto je najgore evo bas sam trazio, nema ni da se kupi u Besnom Foku kuca / stan:
Pogledajte prilog 257465

Posto ga je covek toliko puta ga pomenuo morao sam da pogledam jer me interesovalo kakva je ponuda tamo.
Kad ono ponude nema, e zivote...
Pa nema vise, kad je krenuo Besni Fok da se spominje na forumu, videli ljudi i pokupovali, sada ide pumpanje cena i ozbiljan ROI

Ovaj projekat na Kvantasu je odlican za ovu ekipu sto nece Bataju, al nema za Vracar.
Da se najzad skuce, i sjasu sa foruma.
Cak je i bolje od Vracara, imaju veliki izbor voca i povrca po najpovoljnijim cenama.

Kuća u nizu, 23 distrikt- oko 45m2 u osnovi bruto (ima kosine u potrkovlju), nadzemno 3 nivoa sa oko 110m2 neto bez "terase", dvorište u širini kuće, podrum i izlaz u hodnik prema garaži - 1 parking mesto. Ukupno oko 155m2, dvorište, parking - cena 600.000 EUR u polu sivoj fazi (fasada, spoljašnja stolarija, toplotna pumpa i intalacije podnog grejanja, vodo instalacije, struja i utičnice, prekidači ...).
Manji stan, renovirana starogradnja, penthaus, 5. distrikt. 5000 EUR.
Odlično 👍. Znači još jeftinije nego na netu.
Beče pazi se, Borča vreba.

Ne znam sta bi to nova vlast mogla da uradi da preokrene taj trend.
Kod nas je toliko slatka stolica i neograničena sredstva iz budžeta zemlje da je svaka smena vlasti mini ili prava revolucija nazalost. Nikada nije bila mirna smena vlasti osim kada su mirno i bez ikakvih protesta i sukoba na ulici žuti predali vlast radikalima.

E zato što je mini revolucija, zato donosi i neke promene i nestabilnost. A novac ne voli neizvesnost za ulaganje. Vidimo na primeru pada SDI od 60+%.

Mene više brine ako su zapadnjaci rešili da oteraju ovog sada kada je završio sve oko južne pokrajine a on neće. E to će biti soft Slobica 2.

Bilo je normalno i da se terasa ili dobije uz stan ili da se gleda 50% njene vrednosti, pa i ostava, pa i mesto u podrumu. Tako da su cene otišle uračunajući ove stvari dosta više nego što imamo evidenciju porasti nekretnina u odnosu na taj period.
Bilo je normalno i u avionu imati i check-in kofer i carry-on kofer i piće i jelo. Pa su ukinuli sada sve! Sve što je bilo "normalno" ili standard sada postaje premium. Bili su i čvarci i slanina za dž skoro a sad najskuplji proizvodi!

Mora parking mesto u zgradi da bude vezano za stan i da ne moze da se kupi stan bez kupovine parking mesta, drugacije ne ide. Ali morala gbi da se kapuje cena za parking a ne da bude komercijalna (to komercijalna je sumanuto jer izgradnja toga ne kosta nista a naplacuju kvadrat kao opremljen stan)

Uslovis ih da moraju da kupe

E to je vec problem ... Opet sistemski zakon, ko im je dozvolio da prave toliko stanova a nemaju resene parkinge ...
Parking mesto jeste vezano uz stan. I ima čak pravilo da za manje stanove tipa do trosobnog ili 4-sobnog možeš max 1 mesto za velike 2! To je odavno u velikim kompleksima!

Pa ne znam Filipe, i ja se pitam. Vidim da moje kolege koje su u kešu, niko ne kupuje stanove u Bg - ili ulažu u S&P500, ili kupuju po Crnoj Gori i Hrvatskoj (neki i po Grčkoj i Italiji). Npr generalno Zagreb je jeftiniji od Bg, a Dubrovnik takoreći u rangu Vračara - a stanovi mogu da se izdaju dosta brže i skuplje nego ovde
Srbin iz Srbije kupuje Zagreb ili Dubrovnik. Ti si budale prve klase. Računaj uskoro da će im ili nacionalizovati ili zapaliti! Bolje da su te pare bacili kroz prozor!
Hvala lepo. U HR ni dinara uložiti koliko god da je privremeni ROI jer dugoročni je 0 i još minus jer moraš računati i živce i sve.
Plus stalno da u Dubrovniku slušaš kako su "pobunjeni Srbi i TZV JNA bombardovali Dubrovnik" a u to vreme to je bila jedina legalna vojska i kako su oni pobedili!!! Ko hoće nek izvoli! Da li ti shvataš da smo mi u HR bili, ostali i bićemo neprijatelj državni broj 1. To je neće izmeniti NIKADA! Moji dedovi (oba) su napravili tu grešku posle 2.svetskog rata i svi smo platili debelo 91 za njihovu odluku. Ja neće i nisam. Što dalje od njih i njihove lepe. Bolje uložiti i u Sudanu nego u Hrvatsku po meni! Sigurnije je za nas Srbe!

Ima dosta novogradnji gde te uslove da moras da kupis parking mesto uz stan. Ostane im dosta neprodatih parking mesta jer ljudi koji uzimaju investiciono ne uzimaju parking mesta, pogotovo po cenama po kojima se prodaju
Neko ima i kontra strategiju - u Terminal10 parking mesto koje košta 30.000 može da se kupi samo uz stan veći od 58 kvadrata, za manje nije predvidjeno parkiranje nigde ...

Ljudi popit @anabanana ne kapiraju da su se plate generalno povecale jednako ili više nego cene stanova, međutim njihova konkretno plata (koja je recimo u startu 2-3x veća od proseka) nije ispratila taj rast pa sada sve deluje manje priuštivo nego pre 5 godina
Sto reče Toma Fila nikad se nije bolje živelo u Srbiji, dan pre objave da smo najbednija zemlja u Evropi…

Srbin iz Srbije kupuje Zagreb ili Dubrovnik. Ti si budale prve klase. Računaj uskoro da će im ili nacionalizovati ili zapaliti! Bolje da su te pare bacili kroz prozor!
Hvala lepo. U HR ni dinara uložiti koliko god da je privremeni ROI jer dugoročni je 0 i još minus jer moraš računati i živce i sve.
Plus stalno da u Dubrovniku slušaš kako su "pobunjeni Srbi i TZV JNA bombardovali Dubrovnik" a u to vreme to je bila jedina legalna vojska i kako su oni pobedili!!! Ko hoće nek izvoli! Da li ti shvataš da smo mi u HR bili, ostali i bićemo neprijatelj državni broj 1. To je neće izmeniti NIKADA! Moji dedovi (oba) su napravili tu grešku posle 2.svetskog rata i svi smo platili debelo 91 za njihovu odluku. Ja neće i nisam. Što dalje od njih i njihove lepe. Bolje uložiti i u Sudanu nego u Hrvatsku po meni! Sigurnije je za nas Srbe!
Kolika bu**** treba da budeš Joe da tu crkavicu stečenu emigraciji smatraš kao odličnu investiciju u BW, možda kratkoročni ROI je super, ali srednjerocno , ne daj bože dugorocno, užas 🤣🤣🤣živ nisam da vidim šta će biti sa BW kad ispod Save i zgrada ivi tvoji “stručnjaci” pošalju krtice da kopaju dve linije metroa…dok je gradilište, ja tamo ne bih živeo…

Nervozan si niki mora da ce da skoce cene nekretnina
pojede me nervoza 🤣🤣🤣😎mada me ne zanimaju nekretnine u Srbiji, posle 15-20 godina sam čak prestao da pratim najave novih projekata…
P.S. kao redovan član Beobuild foruma se desi da ne čitam po par dana, onda preletim desetine napisanih strana…nije dobro…

Prilozi

• 1762410826933.png
    1762410826933.png
    274,2 KB · Pregleda: 6
Nervozan Niki si mnogo pises danas za nekretnine u srbiji a ne zanimaju te nekretnine u srbiji sta li to znaci mora da ce da skacu cene nekretnina uskoro

Poslednja izmena:
Joe, moji su iz Like poreklom, iako su moji roditelhi mnogo ranije došli u Beograd, imam blisku liniju rođaka koja je živela u HR I izbegla neposredno pre Oluje. Kad sam bio letos u mojoj postojbini video sam da je napravljen spomenik nekom bojovniku HOS-a koji je "ubijen od strane velikosrpskog agresora". Sve to na stranu, ali čovek se zove I preziva isto kao moj stric, koji je odrastao na istom tom mestu I uvek se deklarisao kao veliki Srbin. To ti je sve paradoks balkanskog prostora, sve je pitanje ličnog osećaja gde ko pripada.

Vrh