Šta je novo?

Cene nekretnina

Ova strana može cela komotno u kantu jer najkorisnije što sam saznao je da dolazi Džo da ne vadi umnjak, a i to mi nije osobito korisno saznanje.

Nego, da se vratimo na muke sitnih investitora. I naš engleski gastoz kuka, kaže u Engleskoj se totalno neće isplatiti rentati jedan ili dva stana sa novim nakavljenim izmenama zakona. Podstanari će biti zaštićeni kao beli medvedi

Sećate se tesne kože, zaštićenog podstanara ne možeš da iselis, samo da ga iznesu sa nogama napred pu pu...

I šta sad pošteni sitni investitor sa par stotina hiljadarki evara da radi, gde da uloži mukom zgrnuti kapital? Imam utisak da ova do besvesti uredjena tržišta izdavanja nekretnina po EU pružaju izuzetno bedan ROI. Naše tržište izdavanja nije uradjeno (jer se ne sprovode zakoni a i njih nema mnogo na ovu temu) medjutim vidim da ljudi nisu zadovoljni ROIjem ni ovde. I šta sad, ostaje uložiti u neke papircine, obveznice, S&P... Eh muko, pa nije lako ni imati.

Uglavnom evo vam video, zanimljivo za čuti:

Joe, moji su iz Like poreklom, iako su moji roditelhi mnogo ranije došli u Beograd, imam blisku liniju rođaka koja je živela u HR I izbegla neposredno pre Oluje. Kad sam bio letos u mojoj postojbini video sam da je napravljen spomenik nekom bojovniku HOS-a koji je "ubijen od strane velikosrpskog agresora". Sve to na stranu, ali čovek se zove I preziva isto kao moj stric, koji je odrastao na istom tom mestu I uvek se deklarisao kao veliki Srbin. To ti je sve paradoks balkanskog prostora, sve je pitanje ličnog osećaja gde ko pripada.
Ma nije pitanje licnog osecaja, nego je baja konvertit. Sto znaci ili je glup, pa ne zna svoje poreklo ili je prodao dupe za veceru.

Ovi sto kupuju nekretnine po Hr., i imaju neku zelju da se tamo motaju su cisti mazohisti - treba im kupiti bic da se samokaznjavaju.

Ova strana može cela komotno u kantu jer najkorisnije što sam saznao je da dolazi Džo da ne vadi umnjak, a i to mi nije osobito korisno saznanje.

Nego, da se vratimo na muke sitnih investitora. I naš engleski gastoz kuka, kaže u Engleskoj se totalno neće isplatiti rentati jedan ili dva stana sa novim nakavljenim izmenama zakona. Podstanari će biti zaštićeni kao beli medvedi

Sećate se tesne kože, zaštićenog podstanara ne možeš da iselis, samo da ga iznesu sa nogama napred pu pu...

I šta sad pošteni sitni investitor sa par stotina hiljadarki evara da radi, gde da uloži mukom zgrnuti kapital? Imam utisak da ova do besvesti uredjena tržišta izdavanja nekretnina po EU pružaju izuzetno bedan ROI. Naše tržište izdavanja nije uradjeno (jer se ne sprovode zakoni a i njih nema mnogo na ovu temu) medjutim vidim da ljudi nisu zadovoljni ROIjem ni ovde. I šta sad, ostaje uložiti u neke papircine, obveznice, S&P... Eh muko, pa nije lako ni imati.

Uglavnom evo vam video, zanimljivo za čuti:

Ovog lika mi je toliko žao da mi dodje da mu ponudim da se vrati i gaji ovce, a da neki naš čovek ode tamo umesto njega.

Smesne pare, jezivo kako se rasprodaje/krade drzavna imovina, slicno kao i PKB. Das zemlju za neke sarene papire. Kao Indijanci smo postali.

Zasto se broj ponudjenih nekretnina u Beogradu na Halo oglasima povecao? Bio je oko 8000 uglavnom, sada je 9500.

Da li je postavljanje oglasa pojeftinilo ili je u pitanju neka promena na trzistu?

1000021835.png

Znači da se možda tržište "oporavlja" u smislu ponude. Kad sam počeo da gledam stanove 2022., broj oglasa je bio 20k. To se onda godinama spuštalo malo po malo do nivoa od 6-7k.

Zasto se broj ponudjenih nekretnina u Beogradu na Halo oglasima povecao? Bio je oko 8000 uglavnom, sada je 9500.

Da li je postavljanje oglasa pojeftinilo ili je u pitanju neka promena na trzistu?

Pogledajte prilog 257476
Nemoj da mislis da sam poremecena sad zbog ovoga, ali i ja sam to primetila i pocela da pratim i zapisujem. Krenulo je da raste, kada je bilo objavljeno da ce biti legalizacija, pa onda natpisi po novinama da ce padati cene. Samo sto stoji vec danima oko 9400 u Beogradu - ide malo gore malo dole
Oct 07 - 8856
Oct 08 - 8933
Oct 09 - 8998
Oct 14 - 9069
Oct 15 - 9179
Oct 16 - 9151
Oct 17 - 9264 - 9296
Octo 20 - 9214 - 9320
Oct 21 - 9387
Oct 22 - 9441
0ct 23 - 9382
Oct 24 - 9.432 - 9414
Oct 25 - 9367
Oct 27 - 9313 - 9344
Oct 29 - 9430
Oct 30 - 9467
Oct 31 - 9460
Nov 3 - 9300 - 9310 - 9321
Nov 6 - 9461

Da ti sumiram. Plata ti je dobra, ali svakako ne zasluzujes vise od Besnog Foka.
Eventualno Batajnica/Borca. To sto ne mozes da kupis bolje je zato sto si nesposobna i rasipnica, a ne zato sto mali broj ljudi kupuje ogroman broj investicionih nekretnina. Trebalo bi da prodas kola i koristis samo gradski prevoz, sta je to 3 sata dnevno u prevozu, nista. Stan je lako kupiti jer se ovde zivi sve bolje, nezadrzivo srljamo u progres, nemacka privreda na staklenim nogama, na aparatima u strahu od ekonomskog tigra.
Zanimljivo, iz Gornjeg Zemuna se lako zaboravi koliko su ti blizu Borča i realnost - ne može strogi centar samo zbog diplome!

Nemoj da mislis da sam poremecena sad zbog ovoga, ali i ja sam to primetila i pocela da pratim i zapisujem. Krenulo je da raste, kada je bilo objavljeno da ce biti legalizacija, pa onda natpisi po novinama da ce padati cene. Samo sto stoji vec danima oko 9400 u Beogradu - ide malo gore malo dole
Nece niko ovde da se cudi zbog ovakve statistike :) Svako ovde na beobildu ima nekih eksel tabela s kojima bi bio blam izaci u javnost... Uglavnom, pratio sam i ja to neko vreme, ali bas dosta je variralo, u jednom trenutku su samo izbrisali duplikate, pa je to skoro prepolovilo broj. Secam se da je 2023 bilo oko 12k oglasa i vrtelo se plus minus 500 oglasa na par meseci. Ako nadjem tabelu, poslacu ovde, pa ko misli da sam lud nije pogresio.

Novi otkazi
Svakog dana neka firma se ugasi.
Ekonomski tigar na aparatima.
U Beogradu vape za radnicima. Na svakoj pekari/prodavnici široke potrošnje/kiosku piše da traže radnike. Hoteli i restorani su u konstantnom deficitu radne snage.
Plate od 80k dinara pa na više.

U Beogradu vape za radnicima. Na svakoj pekari/prodavnici široke potrošnje/kiosku piše da traže radnike. Hoteli i restorani su u konstantnom deficitu radne snage.
Tako je, ajmo da zatvorimo sve firme koje nisu u Beogradu i da se svi preselimo u Beograd. Ti si pravi mag ekonomske politike. A to uopste nije ni tema. Mi sve vreme pricamo da nam ekonomija puca, a evo sada se to i vidi u vidu otkaza.

80K dinara u Beogradu je premalo, zato i traze radnike nonstop
Pa sta ima veze. Analitirar bi im rekao da idu u Padinsku skelu u nadju cimera i dele troskove.
Ni slucajno da im kaze da idu u inostranstvo gde mogu da zaradjuju x puta vise. I ni slucajno da prizna da nam se ekonomija raspada.

win win situacija
Platu taman da daju nekom gazdi za stanovanje, u pekari/prodavnici/restoranu da pojedu ostatke da se ne baca hrana, a svakako nemaju novca za automobil pa neće praviti gužvu ni u saobraćaju i na parkingu

Pa sta ima veze. Analitirar bi im rekao da idu u Padinsku skelu u nadju cimera i dele troskove.
Ni slucajno da im kaze da idu u inostranstvo gde mogu da zaradjuju x puta vise. I ni slucajno da prizna da nam se ekonomija raspada.
Najbolji pokazatelj ekonimije koja se raspada na jugu si to koji sa 3k eur neto mesecno, dobijas skormnu povišicu, ali ne dovoljnu da bi mogao priuštiti vikend stan u Beogradu. Zaista moramo biti alarmirani takvim stanjem u državi.

Najbolji pokazatelj ekonimije koja se raspada na jugu si to koji sa 3k eur neto mesecno, dobijas skormnu povišicu, ali ne dovoljnu da bi mogao priuštiti vikend stan u Beogradu. Zaista moramo biti alarmirani takvim stanjem u državi.
Koja logika. Pa i u Somaliji imas one koji dobro zaradjuju, pa su rupa od drzave. Ne brini se ti za jug Srbije, ljudi ce se snaci, eto taman prilike ko je razmisljao o inostranstvu da ode. Samo je pitanje vremrna kad ce se kriza osetiti i u Beogradu.

Oct 07 - 8856
Oct 08 - 8933
Oct 09 - 8998
Oct 14 - 9069
Oct 15 - 9179
Oct 16 - 9151
Oct 17 - 9264 - 9296
Octo 20 - 9214 - 9320
Oct 21 - 9387
Oct 22 - 9441
0ct 23 - 9382
Oct 24 - 9.432 - 9414
Oct 25 - 9367
Oct 27 - 9313 - 9344
Oct 29 - 9430
Oct 30 - 9467
Oct 31 - 9460
Nov 3 - 9300 - 9310 - 9321
Nov 6 - 9461
To bi moglo da znaci da se povećava ponuda, da cene dostižu neki nivo po kom ljudi hoce da prodaju, osim ako nisu u pitanju dupli oglasi od raznih agencija. Bilo bi dobro da se poveća ponuda da imamo jos zivlje trziste

Tako je, ajmo da zatvorimo sve firme koje nisu u Beogradu i da se svi preselimo u Beograd. Ti si pravi mag ekonomske politike. A to uopste nije ni tema. Mi sve vreme pricamo da nam ekonomija puca, a evo sada se to i vidi u vidu otkaza.
Ne puca ekonomija nego odlaze oni sto bi da nas izrabljuju za dzabe. Mnogo je zdravije da imamo neki nivo,10-tak % nezaposlenih i da se podiže minimalac i standard svima, a ne da se drzi vestacka nezaposlenost.

Zanimljivo, iz Gornjeg Zemuna se lako zaboravi koliko su ti blizu Borča i realnost - ne može strogi centar samo zbog diplome!
Moras da mi pojasnis na osnovu cega me tacno vredjas da bih mogao pravilno da ti odgovorim, na osnovu moje diplome ili na osnovu toga sto cekam nekretninu u Zemunu Gornjem gradu (da li je to nadmeno, dobro ili lose sto cu biti tamo, a imam zelju da svi ljudi treba da zive bolje, a ne samo pojedinci).

Sto se tice diplome, odgovor i tebi i svima ostalima, a moderator samo neka brise poruke gde ja odgovaram na vredjanja, a sama vredjanja se ne brisu: Ovo je jedina drzava gde se obrazovanje i obrazovani mrze iz dna duse, kojoj smeta intelekt, zato cemo zauvek i biti kraljevi motacnica! A uskoro ni to necemo izgleda, bicemo deponija!

Vrh