Šta je novo?

Cene nekretnina

Pa naravno da ima ljudi, da ih nema ne bi se prodao ni jedan stan. Koleginica nije kupila investicioni stan nego je dobila bebu pa je kupila veci stan. Ne znam kako je vezano za ove cene to sto sam rekla?
Pa koliko je koleginica platila m2 u starogradnji bloka 23? U Soulu su cene sa PDV-om blizu 5k eur po m2. Jesu to tebi povoljne cene? Ponašaš se kao da niko ne kupuje u današnjem trenutku, a svi podaci govore suprotno.

Ne znam meni je https://www.halooglasi.com/nekretni...anovica/5425646193764?kid=1&sid=1762179382472 ova profesorska kolonija za te iste pare i gotivniji i veci stan. Kul je sve to oko Vuka, ali je prljavo dosta i ako nemas garazu bas je smaranje.
Vidi, svaki kraj grada ako je za zivot i ako ti odgovara lokacija je dobar, stan sam komentarisao iz ugla cene, lokacije, buduce likvidnosti. Meni centar grada kao lokacija za zivot nije interesantna, NBG mi ispunjava sve, posao, reka, sadržaji koji mi svakodnevno trebaju

Pa koliko je koleginica platila m2 u starogradnji bloka 23? U Soulu su cene sa PDV-om blizu 5k eur po m2. Jesu to tebi povoljne cene? Ponašaš se kao da niko ne kupuje u današnjem trenutku, a svi podaci govore suprotno.
Ne znam koliko je platila po kvadratu jer se ne secam sta mi je rekla koliko joj stan ima kvadrata. Ne znam ni da li je u bloku 23 ili negde blizu bloka 23. Ne znam ni koliko je platio taj moj kolega u Soul-u jer ga nisam pitala koliko je platio stan. Nije mi bas na mestu da pitam kolege takve stvari. Pitanje je bilo da li znamo neke ljude koji su kupili stan ove godine i ja sam rekla da znam njih dvoje. Ne znam cemu ovaj napad? Ja mislim da malo ljudi kupuje stanove od plate i za zivot. Bacila sam sprdnjicu da niko nije kupio stan u 2025 ali to je naravno bila sprdnjica. Jer da niko nije kupio stan do Novembra, mislim da bismo gledali drugaciju pricu na trzistu nekretnina.

Nema sta da se razmislja, Soul je startovao sa preko 3000 EUR cenom jos pre 3 godine, ja kada sam se raspitivao pre 1.5 godinu cena je vec bila oko 4500 eur a danas je oko 5000.

Ako malo bolje razmislim mozda su oboje kupili stanove pred kraj prosle godine. Nisam sigurna stvarno, ali njih dvoje znam da su relativno skoro kupili stanove

Ne znam koliko je platila po kvadratu jer se ne secam sta mi je rekla koliko joj stan ima kvadrata. Ne znam ni da li je u bloku 23 ili negde blizu bloka 23. Ne znam ni koliko je platio taj moj kolega u Soul-u jer ga nisam pitala koliko je platio stan. Nije mi bas na mestu da pitam kolege takve stvari. Pitanje je bilo da li znamo neke ljude koji su kupili stan ove godine i ja sam rekla da znam njih dvoje. Ne znam cemu ovaj napad? Ja mislim da malo ljudi kupuje stanove od plate i za zivot. Bacila sam sprdnjicu da niko nije kupio stan u 2025 ali to je naravno bila sprdnjica. Jer da niko nije kupio stan do Novembra, mislim da bismo gledali drugaciju pricu na trzistu nekretnina.
LOL, upravo si ti navela da je koleginica platila 300k stan u starogradnji na NBG. Sad kažeš nije uputno pitati ljude koliko su platili stanove a sama si izašla sa informacijom u vezi svoje koleginice. Niko te ne napada, samo skrećem pažnju logičke greške koje praviš u prezentovanju činjenica i donošenju zaključaka na osnovu tih činjenica.

LOL, upravo si ti navela da je koleginica platila 300k stan u starogradnji na NBG. Sad kažeš nije uputno pitati ljude koliko su platili stanove a sama si izašla sa informacijom u vezi svoje koleginice. Niko te ne napada, samo skrećem pažnju logičke greške koje praviš u prezentovanju činjenica i donošenju zaključaka na osnovu tih činjenica.
Zena mi je sama rekla koliko je platila, jer smo pricale o tome. Nisam je pitala. I nisam dala njeno ime i prezime ovde i ostavila njen broj telefona i gde radi

Nema sta da se razmislja, Soul je startovao sa preko 3000 EUR cenom jos pre 3 godine, ja kada sam se raspitivao pre 1.5 godinu cena je vec bila oko 4500 eur a danas je oko 5000
I sta s'tim? Ti mislis da zato sto je jedan moj kolega, koji ne znas ni kako zivi, ni koliko zaradjuje, kupio stan u Soul-u, da je to signal da je u stvari pristupacno kupiti stan u Beogradu, ako stedis za ucesce i kupujes od plate.

I sta s'tim? Ti mislis da zato sto je jedan moj kolega, koji ne znas ni kako zivi, ni koliko zaradjuje, kupio stan u Soul-u, da je to signal da je u stvari pristupacno kupiti stan u Beogradu, ako stedis za ucesce i kupujes od plate.
Nista sa time, samo kazem da nije bas tajna koliko kosta stan u Soulu.

Screenshot_20251103_153846_Chrome.jpg

Pa ja iskreno ne verujem da je to toliko kostalo u izgradnji, ali nije ni bitno.
Imate temu na forumu, davne 2022 su cene isle od 3000 do 3800.
Ja vam kazem da sam se licno raspitivao u Maju prosle godine i cene su bile oko 4500 EUR za trosobne stanove, za dvosobne i garsonjere bilo je jos skuplje.

Ja mislim da ti imas neku preveliku zelju da ubedis sam sebe i druge kako je ono sto se desava na trzistu nekretnina skroz normalno i ok. Jako ti je stalo da nekako dokazes da ljudi ustvari mogu da kupe stanove ali nece da prave kompromise. Da ne rade dovoljno kao sto si ti radio, pa da zato i nemaju. Koristis svaku priliku da iako nema potrebe za raspravom ti ti tu raspravu pravis, tako sto ukazujes na neke greske u tudjem iznosenju. Ja stojim iza toga da mislim da su trenutne cene nekretnina nepriustive cak i ljudima koji fino zaradjuju. Rekla bih ti sta je stvar sa tim mojim kolegom, ali ne bi da produbljujem dalju nepotrebnu diskusiju oko necega sto je irelevantno.

Ja mislim da ti imas neku preveliku zelju da ubedis sam sebe i druge kako je ono sto se desava na trzistu nekretnina skroz normalno i ok. Jako ti je stalo da nekako dokazes da ljudi ustvari mogu da kupe stanove ali nece da prave kompromise. Da ne rade dovoljno kao sto si ti radio, pa da zato i nemaju. Koristis svaku priliku da iako nema potrebe za raspravom ti ti tu raspravu pravis, tako sto ukazujes na neke greske u tudjem iznosenju. Ja stojim iza toga da mislim da su trenutne cene nekretnina nepriustive cak i ljudima koji fino zaradjuju. Rekla bih ti sta je stvar sa tim mojim kolegom, ali ne bi da produbljujem dalju nepotrebnu diskusiju oko necega sto je irelevantno.
Opet pogrešno zaključuješ. I ja bih voleo da su cene na Vračaru niže, pa da umesto u 90 m2, mogu da priuštim 150 m2. Suština ovog foruma je da ljudi iznose svoje uvide, iskustva, zapažanja u vezi tržišta nekretnina. Medjutim, to ne znači da se cene formiraju na osnovu nečijih želja i preferencija.

Ja mislim da ti imas neku preveliku zelju da ubedis sam sebe i druge kako je ono sto se desava na trzistu nekretnina skroz normalno i ok.
Ova tema postoji od 2010 godine i uvek se smatralo da trziste nije normalno i ok. Slicno misljenje dobijem kada razgovaram sa stanovnikom bilo kog veceg grada u svetu. Mozda 'normalno i ok' nije tako normalno jer se nigde nikad ne desava.

Opet pogrešno zaključuješ. I ja bih voleo da su cene na Vračaru niže, pa da umesto u 90 m2, mogu da priuštim 150 m2. Suština ovog foruma je da ljudi iznose svoje uvide, iskustva, zapažanja u vezi tržišta nekretnina. Medjutim, to ne znači da se cene formiraju na osnovu nečijih želja i preferencija.
I ja ti najiskrenije zelim da kupis taj stan od 150 kvadrata.

Evo jedan zanimljiv stan, kome ne smeta sto je poslednji sprat.
Cena za lokaciju korektna, jos i prodavac gleda N1 i Djilasa, znaci nas covek opozicionar :D

Evo jedan zanimljiv stan, kome ne smeta sto je poslednji sprat.
Cena za lokaciju korektna, jos i prodavac gleda N1 i Djilasa, znaci nas covek opozicionar :D
Jel si pogledao ti raspored prostorija u tom stanu i obratio paznju na tu terasu od koje su napravljene te sobe? Stan stoji bukvalno vec godinu dana na oglasima

Sto se tice cena za lokaciju, neko ne voli Paviljone ali isto bi neko tako dao i vise para za Paviljone zato sto njemu taj deo grada bas odgovara, kao i ja, pre bih dao 4000 za Banovo Brdo nego za BNV ili bilo gde drugde, pa cak i da je jeftinije, zato sto je meni Banovo Brdo, Golf i gornje Zarkovo najjaci kraj, imam sve sto mi treba, kao i moje dete, sve je individualno, tako ce se isto neko upecati na bar jedan od onih APP oglasa, zato i ne smanjuju cene pa makar stajali po par godina na oglasima

bilo kog veceg grada u svetu
Nemoguće. Čak i da je tako, tamo odeš na periferiju i kupiš nekretninu kao Srbin lako jer je jeftino, nađeš dobro plaćen posao isto lako, jer si obrazovan i to se tako plaća u svetu, treba ti oko 25 min metroom do posla, a dete ti je tu pored u vrtiću, a ne mora ni da bude, jer možete da živite i od jedne plate, tako ste u mogućnosti. Ostaje ti dosta i da uštediš i da eventualno kupiš investicionu nekretninu...
U Beogradu.

Pošto često se ovde završi poredeći Beograd sa drugim gradovima, bilo da se radi o cenama, kvalitetu života ili infrastrukturi, pomislio sam da bi bilo korisno da imamo posebnu temu upravo za to. Link teme: https://forum.beobuild.rs/threads/poređenje-gradova.6878/

Ovde možemo konstruktivno i analitično da poredimo Beograd i druge srpske gradove međusobno, ali i u odnosu na inostrane gradove.

Ideja je da se oslonimo što više na podatke, činjenice i realna iskustva, a da subjektivne utiske ostavimo po strani koliko god je moguće.

Možemo upoređivati:
  • troškove života, prosečne plate, cene stanova i kirija
  • javni prevoz, saobraćaj, infrastrukturu
  • zdravstvo, obrazovanje, uređenost, bezbednost
  • Arhitekturu i infrastrukturu
  • i naravno – ukupni kvalitet života
Cilj nije da dokazujemo koji je grad „bolji“, već da kroz brojke i iskustva dođemo do realne slike.
Dobrodošli su svi koji žele da podele podatke, linkove, grafikone, lična iskustva ili jednostavno svoje viđenje na osnovu boravka u različitim gradovima. Naravno, svakako vizuelna komperacija su korisna, pa i forografije su dobrodošle

Vrh