Šta je novo?

Cene nekretnina

To je to licemerje o kome ja pricam. Oni se zabili na top lokacije i onda ovde pokusavaju da ispiraju mozak da je ekstra sto ljudi sa top 10% primanjima imaju sansu da zive na teskim periferijama gde nema ni trotoara, i da budu zahvalni. Uz to svi koji se zale zive raspinicki jer bas tih 200e mesecno rasipnickih pravi razliku u kupovini stana. Pravi, ali nikakvu.
Pa nismo se zabili nego od rada odvojili i kupili te lokacije. Nema tu niceg licemernog ako si izmenio svoj novac za lokaciju koja je bolja. Licemerno bi bilo da ti drugi ljudi imaju novca za top lokaciju, a mi im pricamo da idu na ledine. Sta da kazes nekom ko nema novca za ferari? Jel licemerno da ako neko vozi ferari kaze svom poznaniku da kupi opel od 5000e ako nema za ferari?

Pa rekla si, stednja ti nije prioritet ni stan ti nije prioritet, cekas bolje cene a dotle si podstanar u centru. Za takve su cene bas kakve treba da budu.
Treba da poradis na svojoj komunikaciji. Jako ruzno se obracas i komentari su ti kao da si na pijaci. Eto to je moje misljenje o ljudima kao sto si ti. A odmah cu ti reci i kakvim. Onim koji bacaju niske komentare na osnovu nacionalnosti i licnih izbora koji ne ugrozavaju druge ljude.

Ostavite ženu na miru, šta vam je :) ima pravo da raspolaže svojim novcem kako misli da je najbolje. Mi eventualno možemo da damo neki savet iz svog iskustva, ali ne treba biti pretenciozan.

Uzimas u obzir samo prethodnih 5 godina koje su prelude. Jel ocekujes istu situaciju i narednih 5?

Ja ni ovih pet nisam očekivao, neki stariji članovi mogu da posvedoče da sam pre koju godinu pravio prognoze o padu i neodrživosti tržišta na ovoj istoj temi, pa evo gde smo sad.

Shvatio sam da treba da se odreknem svojih predstava o tome koliko ljudi imaju para (jer imaju više nego što ja mislim), i koliko nešto zaista vredi (jer mnogima vredi dosta više nego meni).

Tržište je neumoljivo u svom iracionalnom stanju kakvo je sad, podaci o kreditima koje je @Suzuman kačio skoro pokazuju da tražnja ne posustaje. Ne mislim da će biti pada dok ne bude ozbiljne recesije, povećanja nezaposlenosti, pada potrošnje. A mislim da još nismo ni blizu toga.

I kad se bude desilo, nekretninama će trebati godine da padnu, a dotad jedan podstanar slupa 40-50k na kiriju i onda i taj pad mu ne znači ništa.

Ljudi su rekli i ja se slažem s tim, kupuješ kad možeš, makar i da ti se ne sviđa cena. "Time in the market beats timing the market."

Treba da poradis na svojoj komunikaciji. Jako ruzno se obracas i komentari su ti kao da si na pijaci. Eto to je moje misljenje o ljudima kao sto si ti. A odmah cu ti reci i kakvim. Onim koji bacaju niske komentare na osnovu nacionalnosti i licnih izbora koji ne ugrozavaju druge ljude.
Pomesala si me sa nekim iz svog okruzenja, ja nisam taj.

Pa nismo se zabili nego od rada odvojili i kupili te lokacije. Nema tu niceg licemernog ako si izmenio svoj novac za lokaciju koja je bolja. Licemerno bi bilo da ti drugi ljudi imaju novca za top lokaciju, a mi im pricamo da idu na ledine. Sta da kazes nekom ko nema novca za ferari? Jel licemerno da ako neko vozi ferari kaze svom poznaniku da kupi opel od 5000e ako nema za ferari?
Nije bas tako. Nemam nista protiv toga da neko stekne 5 stanova i da kupi jos 5 na Vracaru. Ovde cu se ograditi da ono sto pisem nadalje ne kazem o tebi licno, nego o grupi ljudi.
Ono sto nije u redu je da odredjena grupa ljudi nazivaju ljude koji se zale na cene rasipnicima i nesposobnima i da zbog toga ne mogu da kupe stan. Takodje predlazes Jakovo gde je sve nelegalno. Da li posmatras svoj predlog iz ugla primaoca informacije? Pa nismo mi sisali vesla. Pritom kuca koja nije legalizovana ne moze da se kupi na kredit.

Nije problem u tome da nekog savetujes da kupi Opela, ali je problem nedostatak pravilne komunikacije gde ti odredjena grupa ljudi predstavlja i romantizuje Opela kao nesto sto je ekstra i sto neko treba da budemo zadovoljan sto uopste moze da ga kupi i da ne kuka.
Niste iskreni, nego licemerni. Iskren covek bi rekao, ja imam 5 stanova na ekstra lokacijama, slazem se, jeste skupo, ne moze mnogo ljudi da priusti, nije normalno stanje. I to je meni potpuno okej odgovor. Umesto toga, ti i tebi slicni forsirate pricu gde bukvalno pravite ludim sve sagovornike, ubedjujete ih da je problem u njima, a ne u sistemu, klasicna tehnika vec vidjena. To je ono sto je licemerno.

A kako mislis da cela Srbija dodje i naseli se na Nbg i Vracar? To je jednostavno nemoguce. Sta fali svim drugim mestima i zasto se ovde predstavlja da sva ta mesta nisu dostojna zivota? Pa 5 miliona ljudi zivi osim Bg. Jel to nisu ljudi koji su vredni kao vi ostali cim eto zive na tim nekim mestima? Svako raspolaze svojim mogucnostima, nema tu nista pogresno. Da li ima takvih koji rasipnistvom propustaju sansu da nesto stvore i kupe, pa ima ih koliko hoces. Ima i onih drugih. Ima i onih koji misle da im pripada nesto sto ocigledno nisu u stanju da poseduju. Mnogi ljudi pogotovo oni koji zavrse fakultet izdignu sebe iznad ostalih ljudi u pogledu sofisticiranosti njihovih zivota, oni su nesto vise i bolje, a onda ih realnost sastavi kad ne mogu da kupe stan, jer nije ni fakultet jedini kvalitet koji moras imati u zivotu. I onda im postane nezamislivo da zive negde izvan Bg.

A kako mislis da cela Srbija dodje i naseli se na Nbg i Vracar? To je jednostavno nemoguce. Sta fali svim drugim mestima i zasto se ovde predstavlja da sva ta mesta nisu dostojna zivota? Pa 5 miliona ljudi zivi osim Bg. Jel to nisu ljudi koji su vredni kao vi ostali cim eto zive na tim nekim mestima? Svako raspolaze svojim mogucnostima, nema tu nista pogresno. Da li ima takvih koji rasipnistvom propustaju sansu da nesto stvore i kupe, pa ima ih koliko hoces. Ima i onih drugih. Imami onih koji misle da im pripada nesto sto ocigledno nisu u stanju da poseduju. Mnogi ljudi pogotovo oni koji zavrse fakultet izdignu sebe iznad ostalih ljudi u pogledu sofisticiranosti njihovih zivota, oni su nesto vise i bolje, a onda ih realnost sastavi kad ne mogu da kupe stan, jer nije ni fakultet jedini kvalitet koji moras imati u zivotu.
Ja po ovome jedino sto mogu da zakljucim je da ti nisi zavrsio fakultet i da imas nesto protiv ljudi koji jesu. To je sve.

Kao sto rekoh, pare ne pravi obrazovanje samo po sebi nego nos za biznis, odricanje, istrajnost, rizik i tako to. Ako ima ljudi koji su spremniji na sve to od tebe, onda ti sa samo obrazovanjem nisi konkurentna.

Bas lepo. Time si definitvno zasluzio stan vise od tih umisljenih ljudi sa visokim obrazovanjem
Ne moraš na svaku provokaciju od njih 5+ posebno da odgovoriš (🤖 🥪)
Spuste komunikaciju na nivo svinjca i blata i razvlače te po blatu na njihovom terenu.
U suprotnom, nećeš da izdržiš taj tempo ovde. Sama ćeš da pobegneš što je nekima i cilj 👍. U svakom slučaju dobrodošla na forum.

Ne moraš na svaku provokaciju od njih 5 posebno da odgovoriš (🤖 🥪)
Spuste komunikaciju na nivo svinjca i blata i razvlače te po blatu na njihovom terenu.
U suprotnom, nećeš da izdržiš taj tempo ovde. Sama ćeš da pobegneš što je nekima i cilj 👍. U svakom slučaju dobrodošla na forum.
Hvala najlepse <3 Ja sam bolesna i sedim kod kuce. Hocu da se pojedem sto nisam u Novom Sadu. Toliko mi je muka da ne mogu da gledam TV. Realno hvala vam svima sto ste odvratili paznju na ovaj dan! Ja inace nemam bas vremena da pisem po forumima i iskreno nikad to ni ne radim :)

A kako mislis da cela Srbija dodje i naseli se na Nbg i Vracar? To je jednostavno nemoguce. Sta fali svim drugim mestima i zasto se ovde predstavlja da sva ta mesta nisu dostojna zivota?
Fali posao. Dzabe stizem svuda za 20 min pesaka kad nemam sta da radim tamo, da me razvlace ko pitu po motacnicama za 550e. Centralizacija je napravila da smo svi pohrlili u Beograd, ne mozes da krivis ljude zbog toga sto zele Beograd.

Vrh