Sta sprecava banke da dignu belibor u nebo u slucaju sranja? Zasto tad nisu dignute u nebo kad su stanovi isli za tepsiju ribe?Valjalo bi u ovom narednom periodu dići neki veći stambeni kredit u dinarima, ako Ameri uvedu sankcije, ponovo će se otkupljivati stanovi za tepsiju ribe.
Muljaža je omiljena srpska disciplina, malo se krijemo iza lažnog morala, al čim se prva prilika ukaže pokažemo pravo lice.Znaci opet muljaza sa kreditima![]()
glavna poenta ovog članka jeste da unajmiš city expert kako bi ti pružili svoje usluge.Danas City Expert šalje mail: "Cene zakupa padaju, kvadrati rastu!"
Izgleda se ispunjava što sam rekao što se u Grčkoj počelo dešavati...
![]()
Ako izdajete stan, morate znati koliko su se promenile cene zakupa! Sa 1.100 na 700 evra na pojedinim lokacijama | City Expert
Cene zakupa stanova u Beogradu i Srbiji značajno su pale tokom protekle godine. Saznajte koje su realne cene izdavanja danas i kako da prilagodite cenu svoje nekretnine tržišnim uslovima.cityexpert.rs
Na jugu Srbije masovni otkazi u brojnim fabrikama.
Ljudi koji ostanu bez posla ne idu u Beograd nego u inostranstvo.
Ovaj izraz "fabrika vestacke inteligencije" zvuci kao nesto cemu je ime dao Baron MinhauzenNajavljeno da Srbija dobija fabriku AI: Zašto baš naša zemlja i imamo li dovoljno stručnjaka? | Novosadski informativni portal 021 https://share.google/RB5yy1pE7CVLWzAqo
To jeste ali to isto ne menja činjenicu koju su oni napisali da to da rente padaju ili su konstantne a da kvadrati rastu. Da li ćeš ići preko njih ili ne to je tvoja odluka.glavna poenta ovog članka jeste da unajmiš city expert kako bi ti pružili svoje usluge.
rente stoje, konstante su i manje više već je poznato sve.To jeste ali to isto ne menja činjenicu koju su oni napisali da to da rente padaju ili su konstantne a da kvadrati rastu. Da li ćeš ići preko njih ili ne to je tvoja odluka.
Čak I da rente padnu na 10 eur/m2 za sređen stan u centru Beograda, naći će se neki @iv4n koji će reći zašto da plaćam 500 eur zakupodavcu, to su bačene pare. To što takav stan košta najmanje 250k da se kupini opremi nema veze, uvek će ovde važiti narativ o alavim kolekcionarima stanova koji sprečavaju mlade da se skuće. Očigledno niko ne razmišlja da je tržište orjentisano ka zakupcima. Isto tako, to što se ne isplati kupovati stanove samo radi rentiranja svakako neće oboriti cene stanova na kuporpordajnom tržištu.To jeste ali to isto ne menja činjenicu koju su oni napisali da to da rente padaju ili su konstantne a da kvadrati rastu. Da li ćeš ići preko njih ili ne to je tvoja odluka.
fora je što je to postalo tako bukvalno od 2025 godine. pre toga je još i postojala neka računica. biće interesantno videti da li povlačenje investicionih kupaca (onih normalnih/regularnih) sa tržišta može da utiče na kupoprodajnu cenu, jer realno ako pada potražnja po zakonu ponude i tražnje mora pasti i cena.to što se ne isplati kupovati stanove samo radi rentiranja
Opet, zasto bi nekoga trebalo da bude briga koliko si ti dao za kupovinu i opremanje stana? Da li je tebe briga koliko je koji proizvodjac platio proizvodnju bilo cega? Ljudi ce ici gde im je povoljnije. Ako potraznja bude takva, moze da padne i na 5 evra po kvadratu, nije povezano sa necijim lepim zeljama i ulaganjima.Čak I da rente padnu na 10 eur/m2 za sređen stan u centru Beograda, naći će se neki @iv4n koji će reći zašto da plaćam 500 eur zakupodavcu, to su bačene pare. To što takav stan košta najmanje 250k da se kupini opremi nema veze, uvek će ovde važiti narativ o alavim kolekcionarima stanova koji sprečavaju mlade da se skuće. Očigledno niko ne razmišlja da je tržište orjentisano ka zakupcima. Isto tako, to što se ne isplati kupovati stanove samo radi rentiranja svakako neće oboriti cene stanova na kuporpordajnom tržištu.
Nece da obori cenu ma koliko da se pojavi na trzistu ovih stanova koji su kupovani investiciono. Prvo i ako se pojavi nesto, pojavice se mali udeo onoga sto je kupljeno. Ovde ljudi najcesce kupuju spekulativno a izdaju da ne bi placali racune iz svog dzepa. E sada koliko se isplati to spekulativno na duzi vremenski period to stvarno ne znam. Za sada im se isplatilo dobro.fora je što je to postalo tako bukvalno od 2025 godine. pre toga je još i postojala neka računica. biće interesantno videti da li povlačenje investicionih kupaca (onih normalnih/regularnih) sa tržišta može da utiče na kupoprodajnu cenu, jer realno ako pada potražnja po zakonu ponude i tražnje mora pasti i cena.
ako cena ostane, to ipak znači da investicioni kupci jesu mahom sve pomenuti kriminalci i kuravele s obzirom da njima uvek ide u korist što veća cena, a da oni regularni investicioni kupci na tržištu u principu ni ne postoje.
Nije nikoga briga, al ako to nešto hoćeš da imaš moraš i da platiš.Opet, zasto bi nekoga trebalo da bude briga koliko si ti dao za kupovinu i opremanje stana? Da li je tebe briga koliko je koji proizvodjac platio proizvodnju bilo cega? Ljudi ce ici gde im je povoljnije. Ako potraznja bude takva, moze da padne i na 5 evra po kvadratu, nije povezano sa necijim lepim zeljama i ulaganjima.
Da ne navodim opet primer malinaraNije nikoga briga, al ako to nešto hoćeš da imaš moraš i da platiš.
Ako nećeš da platiš nešto sto je skupo u proizvodnji i napucano kao finalni proizvod onda ideš za robom koja ti pristaje.
Ne vozi se mercedes po ceni fiata
Zamislis rentijeri blokiraju grad i traze 30e po kvadratu cenu jer ne mogu da zive sa 10eDa ne navodim opet primer malinarana kraju cenu diktira trziste, to sto si tiplatio naftu, djubrivo, ovo, ono... sto si napravio kvalitetnu malinu. Mozes da budes i u minusa, ako na kraju balade neko nije spreman da plati koliko ti ocekujes.
Standardna ekipa hejtera po svaku cenu...Ovaj izraz "fabrika vestacke inteligencije" zvuci kao nesto cemu je ime dao Baron Minhauzen
Ja sam iznajmila jako lep stan sa dve spavace sobe na Vracaru za 750 eura. Stajao je u oglasima 2 meseca, jer vlasnici nisu hteli da izdaju Rusima. Pitanje je za koliko se na kraju stanovi stvarno iznajme. Jel ono sto vidis u oglasima nije situacija koja se desava u realnosti. Ovaj zakljucak je verovatno izveden iz povremenog bacanja oka na oglase. Retko ko ce u Srbiji (ko je iz Srbije) odvojiti 1500 eura da iznajmi stan sa dve spavace sobe. Ja bukvalno ne znam nikoga ko to radi, a radim u IT-u vec godinama i poznajem stvarno dosta ljudi.rente stoje, konstante su i manje više već je poznato sve.
stanovi sa jednom spavaćom sobom 700-850 eur (mogu i na 1000 ako je blok 65 ili bnv)
stanovi sa 2 spavaće sobe (70+m2) 1100-1500 eur
parking 100-150 eur
Ne treba nikoga da bude briga o stanju mojih finansija i (ne)isplatovosti mojih ulaganja. Međutim, spoznaja da se moze rentati dobar stan za male pare (zakup stana u centru Beograda kosta kao zakup ekvivaletnog stana u nekoj nemackoj vuko***ini) bi bila prvi korak. Umesto da to shvate i budu zahvalni, zakupci opet kukaju i lamentuju što i ono nemaju stan iako je u ovom momentu sticanje bilo kakvog stana u vlasnistvo prilicno skup i mahom neisplativ posao.Opet, zasto bi nekoga trebalo da bude briga koliko si ti dao za kupovinu i opremanje stana? Da li je tebe briga koliko je koji proizvodjac platio proizvodnju bilo cega? Ljudi ce ici gde im je povoljnije. Ako potraznja bude takva, moze da padne i na 5 evra po kvadratu, nije povezano sa necijim lepim zeljama i ulaganjima.
Muljaža je omiljena srpska disciplina, malo se krijemo iza lažnog morala, al čim se prva prilika ukaže pokažemo pravo lice.
Stvar je prosta, nema motiva, nema hejta, samo cista logika. Ja sam covek od nauke, ja sam za nauku i obrazovanje, jer je to broj 1 spas svake drzave, ulaganje u obrazovanje.Standardna ekipa hejtera po svaku cenu...
Da napravimo razliku, jedno je biti protiv vlasti, trulog rezima, lazi, korupcije, ćacizma, mafijanja drzave... Drugo je mazati govnima sve sto nije negativno i ja stvarno ne razumem koji je cilj toga? Eto mozda mozes ti da mi otkrijes koji je to motiv/razlog? Razumem ako je to neki ventil zarad opsteg nezadovoljstva stanjem u zemlji, mada mislim da treba imati neke granice pa ako nesto ne razumes ili nisi informisan pitas, procitas...
LOL, koji zaključak. Pa evo, ja u 2026 razmatram da kupim u Dorcol Residence za 4500 eur m2, jer verujem da ce kratkoročno cena rasri (tokom perioda gradnje) i da će taj stan kad se zavrsiri vredeti 20% više, a takođe dugoročno očekujem revitaliziuaciju tog celog kraja i smatram da će za 10 ili 15 godina stan vredeti 200% više. Dakle, rentu uopste ne uzimam u svoju kalkulaciju. Da li tk znači da sam ja kriminalac ili kuravela?fora je što je to postalo tako bukvalno od 2025 godine. pre toga je još i postojala neka računica. biće interesantno videti da li povlačenje investicionih kupaca (onih normalnih/regularnih) sa tržišta može da utiče na kupoprodajnu cenu, jer realno ako pada potražnja po zakonu ponude i tražnje mora pasti i cena.
ako cena ostane, to ipak znači da investicioni kupci jesu mahom sve pomenuti kriminalci i kuravele s obzirom da njima uvek ide u korist što veća cena, a da oni regularni investicioni kupci na tržištu u principu ni ne postoje.
Opet se pozivamo na zahvalnost i sentimentalnostNe treba nikoga da bude briga o stanju mojih finansija i (ne)isplatovosti mojih ulaganja. Međutim, spoznaja da se moze rentati dobar stan za male pare (zakup stana u centru Beograda kosta kao zakup ekvivaletnog stana u nekoj nemackoj vuko***ini) bi bila prvi korak. Umesto da to shvate i budu zahvalni, zakupci opet kukaju i lamentuju što i ono nemaju stan iako je u ovom momentu sticanje bilo kakvog stana u vlasnistvo prilicno skup i mahom neisplativ posao.