Šta je novo?

Cene nekretnina

To je način da se dobiju 2 kredita, tj. da finansiraš stan od 200k sa kamatom od 1% i bez učešća.
Da li je mnogo cimanja ili ne zavisi od uštede.
Koja je razlika između 100k po povlašćenim uslovima od normalnih tržišnih kredita?
Meni lično bi bilo cimanje, ali prošlo mi je kroz glavu ovo kao opcija.

Ali kako to misli kad mu nije prva nekretnina? kako da dobije kredit za mlade?
Ti mariks i neko od rodbine (od poverenja), oboje mlađi od 35. Taj neko tvoj kupi stan od tvog dede/oca... za 100k (dobije kredit). Ti uzmeš tih 100k od dede, oca... i kupiš svoj stan od 200k. Učešće ti je 100k koje si uzeo od dede, a preostalih 100k dobiješ po povlašćenim uslovima.
Ovo u teoriji. U realnosti ovo ima smisla uraditi samo sa bratom/sestrom uz dogovor kome šta pripada nakon smrti dede i ko plaća te kredite.

Sa ovim lakše nađe kome da proda.
Pa da ali rekoh, ima smisla za starogradnju medjutim za 80k svašta po unutrašnjosti može da se nadje u novogradnji. Sa druge strane i taj u starogradnji je mogao da proda samo za manji novac no sad iako dobije veći novac poskupelo je i u BGu. Ne verujem da će tu nekih većih prelivanja biti no ko zna.

Prva je, nije na njega stan, na njegovog caleta je
To bi onda značilo da njegov ćale treba da proda ocu tj dedi tog tvog drugara pa onda drugar da aplicira za kredit za mlade, a kad deda odapne da mu prepiše stan na njega i tako ima dva stana, eventualno proda taj "dedin" :)

Ti mariks i neko od rodbine (od poverenja), oboje mlađi od 35. Taj neko tvoj kupi stan od tvog dede/oca... za 100k (dobije kredit). Ti uzmeš tih 100k od dede, oca... i kupiš svoj stan od 200k. Učešće ti je 100k koje si uzeo od dede, a preostalih 100k dobiješ po povlašćenim uslovima.
Ovo u teoriji. U realnosti ovo ima smisla uraditi samo sa bratom/sestrom uz dogovor kome šta pripada nakon smrti dede i ko plaća te kredite.
Spomenuo je da hoće da proda dedi pa je tu malo zabuna. Svakako pada na teret tog ko bi kupio taj stan i garancija da mu plaćaš ratu plus ima nekretninu na sebe i nema više mogućnosti ni za kredit za mlade ni povrat pdv-a. Previše je tu varijabli no ako čovek ima šemu može da proba ako ima dokone rodbine :)

U principu mislim da je hteo ovako nešto no pošto su oboje bili pijani nismo imali prave infoe :D On hoće da ćale prepiše dedi(ili kome već) stan, posle toga on aplicira za kredit za mlade da kao "kupi" taj dedin stan medjutim kad mu legne novac na račun da ga iskoristi za drugi stan. E sad ne znam kako funkcioniše to oko rodbine.

Ma dobro, ti detalji kome prodaje i to nije bitno, zna on sta ce sa tim, ja sam naveo dedu kao primer, taman ta nekretnina vredi nekih 100000, to je Medak 2 oko 40 kvadrata, sve mu je taman, samo da vidi dal ce da sprovodi tu ideju ili ne

Ali to je mogao i sada (ako je hteo da proda), no i da doda novac retko šta može kršeno kupiti za ~100k. Mi ne znamo da li je prodavana novogradnja ili starogradnja po unutrašnjosti jer bi to imalo smisla samo za starogradnju.
Mogao je, ali ovim merama imamo povecan broj kupoprodaja u unutrašnjosti, življe je trziste, uvećava se kolicina novca na trzistu nepokretnosti i na kraju da se ne lazemo, na neki nacin sve zavrsi u BG i manji deo u NS

Mogao je, ali ovim merama imamo povecan broj kupoprodaja u unutrašnjosti, življe je trziste, uvećava se kolicina novca na trzistu nepokretnosti i na kraju da se ne lazemo, na neki nacin sve zavrsi u BG i manji deo u NS
Ali opet ne znamo da li je taj povećan obim kupoprodaja za novogradnju ili starogradnju jer novogradnju kupuje od investitora, a starogradnju od tog imaginarnog lika koji želi da kupi u BGu ali nije do sad mogao da nadje adekvatnog kupca (za ok cenu skoro uvek se nadje kupac), a kao što rekoh za 80k može da se bira novogradnja u untrašnjosti. Ne kažem da sam u pravu samo da obe teorije imaju svoje slabosti :)

Screenshot_20251030_195739_Chrome.jpg

@mića el ti umireš svakog meseca pošto ako je odgovor da onda @BillHicks trlja ruke, sa druge strane i u tom članku povećanje troškova sahrane su porasle oko 28%. E sad ovaj drugi post, cene ugostiteljskih usluga, ako ne ideš svakog dana u restoran onda te i ne dotiče mnogo, a ako sabereš i poslednju rečenicu da su cene prenoćišta pale onda je poskupljenje još manje.

Mićo ne znam dal si svestan da citiras podatke koje izdaje Republicki Zavod za Ststistiku ne bi li dokazao da podaci koje izdaje Republicki Zavod za Statistiku nisu tacni.

@mića el ti umireš svakog meseca pošto ako je odgovor da onda @BillHicks trlja ruke, sa druge strane i u tom članku povećanje troškova sahrane su porasle oko 28%. E sad ovaj drugi post, cene ugostiteljskih usluga, ako ne ideš svakog dana u restoran onda te i ne dotiče mnogo, a ako sabereš i poslednju rečenicu da su cene prenoćišta pale onda je poskupljenje još manje.
Prictom citira ko zna za koji mesec iz ko zna kog clanka. Coveku evo ima hiljadu strana nije jasan pojam godisnje inflacije.

Ali opet ne znamo da li je taj povećan obim kupoprodaja za novogradnju ili starogradnju jer novogradnju kupuje od investitora, a starogradnju od tog imaginarnog lika koji želi da kupi u BGu ali nije do sad mogao da nadje adekvatnog kupca (za ok cenu skoro uvek se nadje kupac), a kao što rekoh za 80k može da se bira novogradnja u untrašnjosti. Ne kažem da sam u pravu samo da obe teorije imaju svoje slabosti :)
O tome pricam sve vreme, previse je teorija, a sve je mnogo jednostavnije. Sve pare na kraju zavese u Bg

Otpuštanja na jugu Srbije ne prestaju: Posle Vranja otkazi i radnicima u Beloj Palanci - Vesti iz Srbije, regiona i sveta - N1 info https://share.google/vwz5IwVNuZOrPipJb Još uvek je svima sve smešno, ipak zatvaranje fabrika po Nemačkoj, Austriji mi govori da smo tek n.***ali. Ovi otkazi su samo početak, a čekaju nas sankcije 100 %, ipak mnogi ovde ne znaju zašto sada sankcije.

Otpuštanja na jugu Srbije ne prestaju: Posle Vranja otkazi i radnicima u Beloj Palanci - Vesti iz Srbije, regiona i sveta - N1 info https://share.google/vwz5IwVNuZOrPipJb Još uvek je svima sve smešno, ipak zatvaranje fabrika po Nemačkoj, Austriji mi govori da smo tek n.***ali. Ovi otkazi su samo početak, a čekaju nas sankcije 100 %, ipak mnogi ovde ne znaju zašto sada sankcije.
+ Preletanje u sivu zonu zbog sve većih nameta. To je veliki problem isto.
Nadam se da ovi naši imaju malo mozga i da će odlučiti da zaštite interesa Srbije i njenih građana a ne tamo nekih oko goriva i energetike ako smeju da pisnu uopšte zbog istočne struje.

Savo, zasto sada sankcije?

Lajkovanje kataklizmičnih postova je valjda nada za kataklizmični scenario :) nada u kataklizmično bolje sutra.

Na jugu Srbije masovni otkazi u brojnim fabrikama.
Ljudi koji ostanu bez posla ne idu u Beograd nego u inostranstvo.

Poslednja izmena:
Valjalo bi u ovom narednom periodu dići neki veći stambeni kredit u dinarima, ako Ameri uvedu sankcije, ponovo će se otkupljivati stanovi za tepsiju ribe.

Vrh